Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Látni és látszani Komárom-Esztergom megyében is

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, mely baleset-megelőzési szempontból is kiemelten fontos, ezért a gépjárművek világító berendezéseit a Rendőrség fokozottan ellenőrizi a következő hetekben.
A „Látni és látszani" elnevezést viselő baleset-megelőzési program keretében 2012. november 15-ig mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a járműve világítástechnikai berendezéseit. Az akcióban részt vevő autósok igazolólapot kapnak a minősített szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során, melynek köszönhetően az állampolgár meggyorsíthatja a közúti ellenőrzést.

A 2012. október 15-én kezdődött egyhónapos akció nyújtotta lehetőséget eddig több százan vették igénybe és november 15-ig az érintett szervizek továbbra is várják az autósokat az ingyenes átvizsgálásra. A kampány másik eleme a gépjárművezetők látásellenőrzése. Ennek keretében a kezdeményezéshez kapcsolódó optikai szaküzlet optikus szakembere megállapítja, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítja a dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítésével kapcsolatban is.

Felhívjuk a gépjármű tulajdonosok figyelmét, hogy az ingyenes vizsgálatok igénybevételének határideje 2012. november 15-én lejár. Az akcióban résztvevő szervizpontokat megtalálja a www.latnieslatszani.hu weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a hétvégi házas betörők

Öt rendbeli betöréses lopással gyanúsít két férfit a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Tovább olvasom