Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Abroncsokat és felniket lopott

Többször is megpróbálta félrevezetni a rendőröket az a férfi, akit gumilopáson értek tetten a járőrök 2012. október 23-án késő este. Korábbi munkáltatóját lopta meg.
A 32 éves tatabányai férfi ismerőse autójában ült, mikor a rendőrök elgurultak mellette. A gépjármű az út mellett állt kivilágítatlanul, balesetveszélyes helyzetet teremtve. Az egyenruhások gyanították, hogy valami nincs rendben a kocsi és utasa körül, ezért igazoltatták a férfit és a jármű csomagterét is átvizsgálták. Abban különböző vágóeszközt és egyéb szerszámot találtak. A rendőrök kérdésére, miért áll meg az út mellett, a férfi azt válaszolta, hogy vontatták őt, mert lejárt az autó műszaki érvényessége, de elszakadt a vontatókötél, így barátai újat hoznak. A kocsi papírja alapján ez a magyarázat igaz lehetett volna.

Bár bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel az ellenőrzés során, a kocsiban talált eszközök tovább erősítették a rendőrök gyanúját, mely szerint valamire készül az igazoltatott személy. A rendőrök segítséget hívtak és figyelni kezdtek. Kis idő múlva az autónál egy sötét ruházatot viselő férfi jelent meg, aki beszállt a kocsiba és elindult. Egy kamionos cég telephelyénél álltak meg. Kinyitották a csomagtartót és pakolni kezdték a kerítés mellé összekészített gumiabroncsokat és felniket, melyeket a telephelyről hoztak ki.

Ekkor avatkoztak közbe a járőrök, akik elfogták a 32 éves tatabányai férfit, társa viszont a bokros terület irányába elszaladt és sikerült elmenekülnie. Tetten érése során azt hazudta a rendőröket, hogy egészségügyi okokból állt félre és dolga végeztével indult volna tovább. A gumiabroncsokat ott találta a kerítés mellett és azt gondolta, azok senkinek sem kellenek.

A gyanúsított ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Emellett a járőrök feljelentették őt, mert lejárt műszakival vett részt a közúti közlekedésben, ráadásul a kocsi utasterében egy baseball ütőt is találtak a kollégák, mely a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kocsijában aludt a kereszteződés közepén Esztergomban

Tudatmódosító szer hatása alatt állt, ezt mondta az orvos, miután megvizsgálta a 30 éves esztergomi… Tovább olvasom