Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Van remény!

Eredményes volt a helyi politikai lobbi egy jó ügy érdekében.
Azt hallottam eddig mindenfelől, hogy hiába is fogott bele a Kisalföld tavaly az országos népi kezdeményezésbe a Szigetközért és gyűjtött 83 ezer aláírást (hitelesítve 71 ezret). Eldöntött tény, hogy nem lehet hozzányúlni az Öreg-Duna medréhez.

Hiába is szeretnénk, ördögtől való lenne összenyitni a szigetközi és a csallóközi ágrendszert, és az is csak ábránd, hogy torkolati műtárgy épüljön a Mosoni-Dunán Győrnél kirándulóhajókat mozgató hajózsilippel és vízszintszabályozással. Felpezsdítve a folyók városának idegenforgalmát, vízi turizmusát, sportéletét. A hajthatatlan Illés Zoltán, a Dunáról egy személyben döntő erős ember már többször megüzente, hogy ne is álmodozzunk.

Ezt hallottam és már-már beletörődtem, amikor kedden megjelent a színen az államtitkár és bejelentette, hogy a következő öt évben az eddigi helyszínén, a soproni Lövér kempingben maradhat a VOLT Fesztivál. Tette ezt annak ellenére, hogy a felügyelete alá tartozó környezetvédelmi hatóság tavaly határozottan kijelentette: eddig és ne tovább! Új helyszínt kell keresnie 2013-ban a VOLT-nak, nem adnak ki több engedélyt. Most mégis kiült a pulpitusra Illés, és mintha mi sem történt volna, sok sikert kívánt a Lövér kempingbe meghirdetett fesztiválnak, majd belemosolygott a kamerába.
Jobbján a soproni polgármester ült és a háttérben biztosan büszkén kacsinthattak össze a térség országgyűlési képviselői, kormánypárti politikusai.

Eredményes volt a helyi politikai lobbi, még az erős ember által felügyelt hivatalt is sikerült meghátrálásra bírni egy jó ügy érdekében.
Kíváncsian várom ezek után, hogy kilencven kilométerrel keletebbre, a szigetközi politikai lobbi mire lesz képes Duna-ügyben. Helyben közmegegyezés van ugyanis, a politikusok, képviselők kiálltak már többször a öreg-dunai vízszintemelésért és a győri torkolati műtárgyért, ahogy a soproniak is hitet tettek a VOLT sopronisága mellett.

A Szigetközben mégsem történt meg a csoda. De majd most, a soproni bejelentés után. A helyi összefogásnak az Ezer sziget országában és Győrben is eredményre kell vezetnie, ahogy a hűség városában történt. Mert ugye semmiféle egyéb szál, semmiféle mozgatóerő nem volt a háttérben ott sem? De ha VOLT is, miért ne lehetne a megye másik felén ugyanúgy!

Olvasóink írták

 • 2. Dödölle 2013. április 13. 19:39
  „I. ( Első ) Viktor első országlása idején Illés is tagja volt a szűkebb vezetőségnek. Aztán rosszat szólt - már nem emlékszem, mit - és hipp-hopp lapátra tették. Sajnáltam, mert ő tűnt a kevés normális fidesznyik egyikének.
  Aztán I. ( Első ) Viktor második országlása idején Illés visszakerült az első vonalba. És most már jobban vigyáz. Nem tudom, hogy inkább ostoba fajankó-e, vagy inkább aljas gazember, mint a párttársai....
  Csak egy kis emlékeztető:
  Az ajkai timföldgyár zagytározóinál diákjaival együtt többször tett látogatást, és példaként állította eléjük a műszaki megoldást. ( ÍRÁS VAN RÓLA !!!!! ) Csak éppen akkor még "civilként" - értsd: akkor még nem az aljas fidesznyikek voltak hatalmon - járt ott.
  Úgy két évvel később jött a katasztrófa. Tragikus, valóban, sajnálatos esemény. De az is, hogy ez az "izé", akiről szó van, elsőként "adott szakvéleményt" a csapnivaló műszaki állapotról, és elsőként állapította meg - még mielőtt a dolog a bíróságra került volna - a kártérítés/ büntetés mértékét, ami érdekes módon alig volt több, mint az egész komplexum összértéke... Nem furcsa ?....
  Ahogy a gazdájánál sem, nála sem nagyon lehet az alapelven kiigazodni. Soha nem tudom, hogy a bohóc kormány tolvaj miniszterelnöke, vagy a tolvaj kormány bohóc miniszterelnöke szól-e népéhez....
  De volt neki érvényes építési engedéllyel rendelkező cég munkaterülete mellett elhaladva azonnali munkaleállítása is, üvöltözve, tajtékozva, magából kifordulva....
  Hiába, no, van aki ember, van aki fidesznyik...”
 • 1. borsmenta 2013. április 13. 15:03
  „Szerintem itt nem észérvek döntenek, hanem egyes politikai szereplők hiúsági kérdést csinálnak a döntésekből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorgalom

A gyíknak tűnő sárkánnyal is duplán jót tettek, mert most végre nem a méreteit cikizik, hanem a… Tovább olvasom