Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Tévétorna

Schmitt Pál egyenes adásban lemondott. Jól tette. Csak későn. Ezt meg rosszul. Mert az esetében egyáltalán nem volt igaz, hogy aki időt nyer, az „életet" nyer. Ráadásul az országnak, ennek a mindent benyelő és lenyelő országnak úgy tűnik, Medgyessyhez, Gyurcsányhoz hasonlóan a Schmitt-ügy is a torkán akadt.

Schmitt Pál egyenes adásban ugyanis sem a plágiumügy kirobbanásakor, sem azután hónapokig, sem két napja még nem mondott le. Sőt, éppen ellenkezőleg, az újságírói szakmaiság hihetetlen mélységeit felvillantó riporternek az elvileg közszolgálati televízióban múlt pénteken bejelentette, újabb doktori dolgozatot ír. Vagy csak azért beszélt kicsit furcsán, mert belebetegedett az egészbe akkor még köztársasági elnökünk? Doktor kellett ide! Magához is hívatta Orbán Viktort. Testi-lelki problémáira gyógyír találtatott. Látva a tüneteket (gyors közvélemény-kutatási eredmények), annak ellenére, hogy korábban még nem, de most már bizonyosan le kell mondani!

Szerintem ettől megkönnyebbült a köztársaság elnöke.

Schmittnek van gyakorlata abban, hogy a felelős témavezető által neki diktált ütemet felvegye, és a feladatsort a kívánalmak szerint bemutassa. Ahogy egykor felesége a családjával tévétornázott, ő most ezt a Fidesszel teszi. Miközben a miniszterelnök és összes szóvivője azt állítja, belenézve bociszemekkel a kamerákba: a köztársasági elnök sérthetetlen, csakis maga dönthet a sorsáról.

Az embereket egy darabig lehet „tévétornáztatni", de ha nem azt látják, hogy mindenkinek van saját tehetségéhez mért mozgástere, ha rájönnek, hogy nem az ő országos egészségük, hanem a tornavezető posztja, sikerei a tét, gyorsan kiállnak a sorból. Tornáztak már eleget, tornázzon más is.

Schmitt, a plagizátor most már nem lesz téma. Vagy csak annyira, mint Medgyessy, az ügynök, Gyurcsány, az őszödi káromkodó. Ilyenformán meg is nyugodhatnánk, kész, vége, ezt is megoldotta pártunk és kormányunk.

Én mégis egy kicsit félénken húzom össze magam: ki következik utána? Ki lesz az, akit odaállítanak a posztra? Arra a posztra, amelynek rangját Göncz Árpád adta meg a rendszerváltás után, majd Mádl Ferenc és Sólyom László őrizte.

A kétharmad önálló gyakorlatokra képes, mérsékelt, szerethető, őszinte, egyesítő embert ajánl majd, vagy újabb tévétornászt keres, aki képes arra a ritmusra lépni, amit valaki a háta mögül a fülébe fütyül? Lehetőségük mindkét megoldásra van. Szándékuk?

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2012. április 05. 00:04
    „és a plagizálást (lopást) nem hajlandó beismerni, sőt, perelni a fog - csúnya per lesz (ha lesz) - nem a jó a Gurcsány-hasonlat, mert 1.) ő nem lopott, a politikai hazugságot pedig maga ismerte el(bárcsak ezt tenné minden politikus)2. nem volt államelnök, és nem sírta tele a médiát az ő ártatlanságával, és nem járata le a világ összes országában az ő igen nagyon imádott nemzetét”
  • 1. Dwatson 2012. április 04. 21:17
    „Szándék az nincs,odáig nem jutott el a jelenlegi kétharmad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó és a rossz

Tovább olvasom