Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Súlyos ügyek

Valami nagyon nincs rendben a magyarországi közállapotokkal.

Az RTL Klub nekiment a Fidesznek, nyilván a reklámadó miatt. A látszat szerint ugyanis ez a csatorna lesz a legnagyobb befizető, ellentétben a konkurens TV2-vel, amely a kormánypárti javaslat alapján a nagyját megússza. Ez az ügy a jegyzetírók számára valóságos kincsesbánya, olyan sok visszásságot hoz a felszínre, hogy nincs az az újságoldal, amit meg ne lehetne tölteni velük. Maga a reklámadó is ilyen, vagy a konkrét cégre szabott törvény, a hirtelen kormánykritikus RTL-híradó, az eddig csak ímmel-ámmal emlegetett ügyek valóságos súlya, a pökhendi viszontválaszok – mind megvizsgálandó témák. Összességük pedig azt mutatja, valami nagyon nincs rendben a magyarországi közállapotokkal. És itt kénytelen vagyok kiragadni egy példát, a problémahegy egyetlen kis darabját, hogy megkíséreljem szemléltetni, számomra mi a probléma veleje.

Miután az RTL Klub elkezdte feszegetni az Orbán Ráhel esküvőjén történteket, nevezetesen hogy az ott eltűnt két telefon kapcsán a bűnüldöző hatóságok közel négymillió forintért végeztettek DNS-vizsgálatokat, felszínre került az is, hogy az ilyen vizsgálatokra esetenként hosszú heteket, hónapokat kell várni. Úgy általában. Például a kegyetlen ároktői banda esetében ez egy évnél is hosszabb volt. Megmagyarázhatatlan. Az is kiderült, hogy bizony ezeket a vizsgálatokat meg lehet gyorsítani. Például lagziban eltűnt telefonok ügyében. Ez is megmagyarázhatatlan. Mindeközben vannak olyan súlyos bűncselekmények, amelyeknél lehetséges, hogy éppen a késedelmesség nehezíti vagy teszi lehetetlenné a tettes megtalálását.

Hogyan lehetséges ez? Mégis, kinek az érdeke? És eszébe jut majd valakinek ezen változtatni? Hogy legyen arra szabály, amely előírja a határidőket? Hogy azok ne mástól, hanem az ügy súlyától függjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévé-vébé

Aki itt jól teljesít, az egész életét megalapozhatja: hős lehet egy jó védéssel, egy besodort… Tovább olvasom