Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Nonszensz

Érdemes megvizsgálni a képviselő-testületek tagjainak felelősségét is, többek között a szavazások jegyzőkönyvei és a bevásárlószámláik tekintetében.

A Magyar Köztársaság elszámoltatást követelő népe nevében szorgalmazom a híradásokban már megnevezett három kormányfő felelősségre vonása mellett – s annak logikája alapján – további személyek büntetőjogi érintettségének megállapítását az államadósság növelésének okán.

Mindenekelőtt Lamperth Mónika személyében, aki több ciklusbéli minisztersége idején láthatóan élt az államkasszát kurtító „ruhapénz" intézményével, s kosztümjeire az utóbbi időkben nem átallott gerberának látszó virágot tűzni.

Kérem a bűnsegédlet megállapítását Horváth Jánosné, Budapest, VII. kerületi lakos esetében is, aki a televízió felvételei alapján 2006-ban zászlót lengetve tapsolt az akkori ellenzéki kormányfőjelölt kampánybeszéde során – pontosan akkor, amikor az az adóterhek csökkentésére vonatkozó ígéreteknél, az államadósságot növelő 3600 milliárd forint környékén tartott.

Eljárás alá indítványozom vonni Horváth Jánost is, szintén Budapest, VII. kerületi lakost, aki dafke énekelte hangosan két utcával arrébb az „Igen, igent". Tette ezt akkor, amikor a másik párt (egyébként is felelősségre vonandó) jelöltje a kampánybeszédében ellenlábasa ígéreteit fejelte meg a nyugdíjemelésekkel.

A magyar államadósság drasztikus megugrásában szerepet játszó, csődbe ment önkormányzatok vezetői mellett érdemes megvizsgálni a képviselő-testületek tagjainak felelősségét is, többek között a szavazások jegyzőkönyvei és a bevásárlószámláik tekintetében. Ez utóbbi esetében enyhítő körülményként vehető számba, ha visszatérő jelleggel, magyar üzletekben vásárolták a nosztalgiapárizsit, növelve ezzel a magyar GDP teljesítményét.

Végül kérem annak megállapítását, hogy büntetőjogi kategóriába sorolható-e annak a politikusnak a tette, aki nyolc évre visszamenőleg a sajtótájékoztatókat a „valaki hazudik" szófordulattal kezdte, s azzal is folytatta.

Köszönöm megtisztelő türelmüket – ha még ennél a bekezdésnél is velem tartanak. Nyugodjanak meg, ennek tényleg se füle, se farka. Azt is mondhatnánk, hogy nonszensz az egész. Hát mondjuk is: nonszensz az egész.

Olvasóink írták

 • 2. Túrabakancs 2011. augusztus 06. 16:38
  „Patriot!/1/
  Teljesen igazad van! A cikk írójának meg csak részben, hiszen valamilyen
  szintű elszámoltatás és büntethetőség az eladósodás végett azért szükségszerű,
  hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg! Ne lehessen büntetlenül SZÁNDÉKOSAN
  ekkora kárt okozni senkinek egy országban! Az meg sajnos természetes, hogy a politikai másik
  oldalon álló szimpatizánsok valamint politikai közszereplők ezt élből elutasítják, hiszen ezzel
  a megélhetésük és kapcsolatrendszerük is fel lenne számolva. A külföld is amiatt szólalna fel
  ez ügyben, mert ott is sok a disznóság. Válság van világszerte, emiatt egyedi megoldások és
  felelősségre vonások szükségesek. Először nálunk, majd pedig más országokban is. Ahogy
  szoktam többször írni: a jó érdekében néha rossz eszközökhöz kell folyamodni!”
 • 1. Patriot 2011. augusztus 05. 11:18
  „Végül is csak egy országot adósítottak el, csak pár százezer hiteles életét tették tönkre.
  Ellenben volt demokrácia amit rendőrterrorral védtek, volt gyülekezési jog hiszen mindenki ott tüntetett ahol a kordonok engedték.
  MTV-ben annyi balliberális politikus nyilatkozott amennyi csak akart, annyi ballib újságíró kérdezett alá amennyit csak akartak. Ez volt a szólásszabadság.
  Sőt az ország méltán híres hazudozójának beszédét is próbálták igazságként tálalni. Ezek az újságírónak csúfolt egyedek nem szeretnének elszámoltatást, mert akkor le kéne köpni a tükört amibe néznek.
  Mi meg úgy cirka százötven év múlva csak vissza fizetjük a böszmeségeiket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpa, okosodj!

Okosbuszok már vannak Sopronban, jó lenne, ha végre a közlekedési lámpákon is okosítanának egy… Tovább olvasom