Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Kiszakadtak

Könnyen lehet, hogy egy nagy parlamenti párt helyett, amely a hatalomért küzdhetett volna, két kicsi harcol majd a bejutási küszöb eléréséért.


Piszok kíváncsi vagyok, mire mennek a kiszakadtak? Ha jó a memóriám, akkor azoknak a pártoknak az élete nem volt túl hosszúra méretezett a parlamentben, amelyek kétfelé szakították magukat.

Gyurcsány Ferenc és szimpatizánsai mint Demokratikus
Koalíció (DK) szeretnék leváltani Orbánt és kormányát. Szimpatizánsokat keresnek, de szembe kell nézniük a politikától egyre inkább elforduló közvéleménnyel. Ráadásul a fideszes félelmekkel, hátha nagyokká nőnek, és a velük sokáig egyívásúnak látszó MSZP-sekkel, akik egyértelműen konkurenciának tekinthetik a DK-t a választók voksaiért vívott harcban.

Mégis, ha valamikor, most kellett lépnie a csipet csapatnak. A választásokig még elfelejthető, hogy egy marakodásnak, egy egymásra mutogatásnak az eredménye ez a szakadás. A választásokig akár még választói hátteret is találhatnak.

De addig sok víz folyik le a vén Dunán. Egyelőre nem túl jó az üzenete egy ilyen akciónak, még akkor sem, ha viszonylag békés körülmények között mutattak fügét egymásnak Gyurcsány és Mesterházy.
Magyarországon jelen pillanatban kétharmados erőfölényben kormányzó hatalom gyakorolja a neki adott jogokat. Törvényszerű, hogy akiket nem tud integrálni magába, azok megpróbálják majd leváltani. Orbán karizmatikus ellenfelének sokan csakis Gyurcsányt tudnák elképzelni.

Kár, hogy „őszinte őszödi ösztönzését" nehezen felejti a nép.

Hogy ennek mi lesz a vége? Politológus legyen a talpán, aki megjósolja. Egy megtisztult, erős baloldali párt, koalíciós megállapodásban más kormányváltásra aspiráló társasággal talán méltóbb ellenfél lett volna a következő választásokon a Fidesz számára. Így könnyen lehet, hogy egy nagy parlamenti párt helyett, amely a hatalomért küzdhetett volna, két kicsi harcol majd a bejutási küszöb eléréséért.

Az MSZP példája tipikusan magyar. Ha nincs egy ostorcsattogtató vezér, széled a nyáj. Magától senki nem adja át a helyét, a vének nem mennek el megérdemelt pihenőjükre, a fiatalok a túlélés okán alkalmazkodni kényszerülnek. És mindenki okoskodik, ahelyett, hogy önfeláldozna, hogy cselekedne, hogy viták helyett egyezségeket kötne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekkérdés

Akárhogy is van, a választ mindenki maga tudja, és bár hogy mit gondolunk erről, az nem, az… Tovább olvasom