Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Kilátással kiadó

Okos dolog a máshol bevált mintát követni.

Már 280 bérlőjelöltje akadt a Veszprém megyei Megyernek, amelyet napi 210 ezer forintért bárki kibérelhet. A falu polgármestere, Pajer Kristóf elmondta, hogy osztrák mintára, a turizmus fellendítése miatt kezdtek az akcióba. A jelentkezők a magyarokon kívül érkeznek Ausztráliából, Afrikából, Svédországból és Amerikából is. Megyer állandó lakosainak száma harminckilenc, hét vendégháza van, ezenkívül buszmegálló, lovak, csirkék és négy hektár termőföld – összegezte a polgármester. Őt a település csendje, nyugalma és természetessége ragadta meg.

Jó ötlet egy kis falutól, okos dolog a máshol bevált mintát követni. Nekem tetszik a dolog, olyannyira, hogy tovább is gondoltam az ötletet. Mert van itt nekünk egy kis országunk is. Állandó lakosainak száma a legutóbbi hivatalos adat szerint 9.877.365 fő, szállodai szobaszáma 52 ezer, autóbusz kb. 18 ezer közlekedik, van vagy 70 ezer ló, 31 millió tyúk, területének 47 százaléka (kb. 47 ezer négyzetkilométer) termőföld. A többi információt bárki megtalálhatja a neten.

Szóval érdemes lenne meghirdetni az országot is, persze csak bérbe, mondjuk egy évre, mert mint tudjuk, a haza nem eladó. Kíváncsi lennék, hogy mekkora lenne az érdeklődés. Gondolom, több lenne az orosz jelentkező, mint norvég. De leginkább az izgat, hogy vajon mit változtatnának meg először. Lehet, hogy megint köztársaság lenne a nevünk és alkotmány lenne az alaptörvény. És nem lenne Paks 2, vagy legalább tudhatnánk, mire költenek a pénzünkből 3700 milliárdot. Esetleg egy évvel tovább lehetne boltba menni vasárnap. Én ilyeneknek örülnék. De ez csak ábránd, hiszen huszonöt éve éppen azt értük el végre, hogy négyévente mi adhassuk oda az országot annak, aki nekünk tetszik. Lehet, hogy először csak egy faluval kellett volna kipróbálni. Egy hétvégére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kislány virága

A lány titkos kapu és a kapu kulcsa az anya kezében van. Tovább olvasom