Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Hálás szívvel...

Jól kiszúrtak magukkal – mondhatnánk –, hiszen az erőviszonyok ettől aztán semmit sem változtak.

A három műszak, az éjszakai műszak, az kérem kemény dolog. Mesélhetnének róla a szebb jövőt álmodó, három műszakban dolgozó szövőnők – ha még lennének idehaza szövőnők és szebb jövőről szóló álmok. De a nappalokat kíméletlenül éjszakákká, majd ismét nappalokká változtató szakadatlan órák embert próbáló-legyűrő ólomsúlyáról most már a parlamenti képviselőknek is lehet némi fogalmuk.

Mindenki felkapta a fejét arra a hírre, hogy nemrég negyvenöt órát ülésezett egyhuzamban az Országgyűlés. A két éjszakát átívelő nonstop parlamenti munka persze olyanná is sikeredett: az ott készült felvételek tanúsága szerint nemcsak a hősiesen kitartó képviselők bóbiskoltak, ásítoztak, hanem a padsorok is, az ürességtől. Ugyan miért volt erre szükség? Hírek szerint a folyamatosan szót kérő ellenzék tehetett arról, hogy a „törvénykezési munka" ilyen eszement módon zajlott. Jól kiszúrtak magukkal – mondhatnánk –, hiszen az erőviszonyok ettől aztán semmit sem változtak. Viszont a parlamenti tevékenység ilyen keretek közötti hatékonyságáról akár tanulmányok is születhetnének, azzal a végső következtetéssel: amilyen a parlament, olyan maga az ország. Eszement.

Igazuk lehet azoknak, akik úgy vélik: valami módon kötelezni kellett volna a parlament valamennyi, 386 képviselőjét a fránya 45 óra végigülésére. Ezúttal biztosan hálás szívvel gondoltak volna a tervezetre, hogy a legközelebbi választáson már csak 199 lesz a mandátumok száma...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puttony

A formális logikán alapuló következtetés tézise tehát: a Mikulás létezik. Tovább olvasom