Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Fityisz

Valami hasonló történt Győrben, mint Ózdon.

Ha nincs az ózdi elsöprő siker, ahol a jobbikos polgármesterjelölt úgy lenyomja a fideszes ellenjelöltet, ahogy eddig fordítva volt szokás, akkor nem sokat beszélnénk a megismételt önkormányzati választások eredményéről. Ez abból is látszik, hogy a magyar sajtót kicsit sem karcolta meg, hogy valami hasonló történt egyébként Győrben, ahol egy Bárány István nevezetű jelölt – igaz, csupán egy szavazókörben – hasonlóképpen tarolt egy fideszes indulóval szemben.

Bárány függetlenként indult, ami eddig az esélytelenséggel volt egyenlő. De nála simán belefér – hisz független –, hogy vélhetően szavazott rá bal- és nemzeti radikális egyaránt. No és olyanokból is meglehetősen sok lehetett, akik legszívesebben már rég visszazavarták volna a magyar politikát az erdőbe. Most viszont ők jöttek ki onnan, mert elegük lett valamiből.

Ózdon az történt, ami öt éve kétségkívül elképzelhetetlen volt: fogták magukat a baloldali szavazók és zokszó nélkül beikszelték a jobbikos jelöltet. Nyilván ez jelentheti azt, hogy a nemzeti radikális párt felnőtt oda, hogy már nemcsak a hév viszi őket, hanem a politikai érdek is: olyanokat mondanak, amit az emberek gyomra elbír. Meg jelentheti azt is, hogy a Fideszt olyannyira elfoglalta az Amerikával folytatott harc, ráadásul Lázár is fácánvadászatra készült, hogy Ózd huszadrangú kérdés lett számukra. És Győr is. Meg azt is jelentheti, hogy a szocialisták addig magyarázták maguknak, hogy mit kellene tenni összefogás címszó alatt, míg a szavazóik megmutatták, ezt nektek. Ám ezt a fityiszt, azt gyanítom, még mindig nem veszi komolyan sem a sértett, sem az örömittas oldal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lépcső előtt

Esetenként ezer ember megy el egy kerekes székes nő mellett... Tovább olvasom