Átadták a Presztízs-díjakat

2002.11.28. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Látványos ünnepségen adták átcsütörtökön a Kisalföldi Presztízs Díjakat Győrben. Lapunk kiadója, a Lapcom kft. kezdeményezésére öt cég és a megyei kereskedelmi és iparkamara által idén alapított elismerést öt kategóriában ítélték oda az arra érdemes vállalkozásoknak.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.„ Amikor elkezdtük a szervezést, azt a célt tűztük magunk elé, hogy hagyományt teremtsünk. Azt szeretném, hogy ez a díj hosszú éveken át rangos elismerést jelentsen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozásoknak és a közöttük folyó tisztes verseny, megmérettetés egyik megbecsült formája legyen" – vélekedik Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója. A Kisalföldi Presztízs Díjakat első ízben, látványos külsőségek mellett adták át a legjobb vállalkozásoknak tegnap a győri egyetemi csarnokban.

Öt megyei cég kapott Kisalföldi Presztízs Díjat a győri egyetemi csarnokban tartott ünnepségen csütörtök este. Az elismerést – amelyet lapunk kiadója, a Lapcom kft. kezdeményezésére alapítottak – első ízben ítélték oda az arra érdemeseknek. A Kisalföld kiadója, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. kezdeményezésére négy további cég – az Audi Hungaria Motor Kft., a Graboplast Rt. Holding, az Integrál-Hexa Magasépítőipa ri és Fővállalkozói Rt., a Rába Járműipari Holding Rt. –, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara idén megalapította a Kisalföldi Presztízs Díjat. Az elismerés létrehozásának nem titkolt célja az volt, hogy versenyt hirdessenek a megye vállalkozásai között, s szakmai szempontok alapján válasszák ki azokat, amelyek – eredményeik, munkájuk alapján – példaként állíthatók a többi cég elé, s olyan pluszt nyújtanak, amelyre érdemes odafigyelni. Az alapítók öt kategóriát neveztek meg: „az év vállalkozása" díj, „az év kisvállalkozása" díj, „az év üzletembere" díj, valamint az év környezetvédelmi díja, illetve üzleti innovációs díj.

Rangot jelent: A Kisalföldi Presztízs Díjakat az alapítók adták át tegnap este Győrött a legjobbnak ítélt teljesítményű vállalkozások vezetőinek.
Ezekre írásban lehetett pályázni. A díjakat csütörtökön adták át a győri egyetemi csarnokban tartott nagyszabású gálaesten, amelyre csaknem félezren kaptak meghívót. Az ünnepségen beszédet tartó Balogh József győri polgármester annak reményében nyitotta meg a rendezvényt, hogy hosszú hagyomány teremtődik és méltó lehetőség nyílik a vállalkozók elismerésére.
„Egy város arculatához nem csak az épületek, a kultúra tartozik hozzá.

A felszíni jelenségek mögött komoly gazdasági folyamatok húzódnak meg, amelyek biztosítják a szellemi-kulturális felemelkedést" – hangsúlyozta. A politikus örömét fejezte ki amiatt, hogy nemcsak a szellemi szféra, hanem a vállalkozások képviselői is kaphatnak rangos elismerést. Balogh József köszönetet mondott a Kisalföld-sajtó birodalomnak, hogy kitalálta, gondozta és megvalósította a Presztízs-díjak ötletét, valamint azoknak a meghatározó győri cégeknek, amelyek közreműködtek ebben. A polgármester – országgyűlési képviselőként is – megköszönte a jelen lévő vállalkozóknak azt a sok befizetett adóforintot, amelyet közcélokra lehetett fordítani.

Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója az „eredendő ötletről" beszélt. Elmondta, hogy két évvel ezelőtt egy Győr nagyságú angol városban vett részt olyan ünnepségen, ahol a legjobb helyi vállalkozókat tüntették ki. Ott akkor ennek már százéves tradíciója volt. „Örülök annak, hogy az első megyei kiírásra sokan pályáztak, pedig nem volt könnyű, hiszen nem lehetett tudni, hányan és kik méretik meg magukat" – hangsúlyozta Szammer István.

Ezt követően adták át az elismeréseket. „Az év vállalkozása" díjat dr. Slezák Tamás és Hateier Péter, a mosonmagyaróvári Pannonbeton kft. ügyvezető igazgatói Jancsó Pétertől, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatójától, „az év kisvállalkozása" díjat Németh András és Gősy László, a győri D-Plaza Kft. ügyvezetői Szammer Istvántól, az üzleti innovációs díjat Tatai Lajos, a győri Ornamentika Kft. ügyvezető igazgatója Steiner Lászlótól, a Rába rt. vezérigazgatójától, „az év üzletembere" díjat Somogyi János, a győri Somogyi Electronic Kft. tulajdonosa Imre Istvántól, az Integrál-H rt. vezérigazgatójától, míg az év környezetvédelmi díját Rimányi Henrik, a győri Pannon Baromfi Kft. ügyvezető igazgatója Tóth Balázstól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől vehette át.

Kapcsolódó cikk >>
Keressük a legjobbakat!

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...