A Duna legszebbjei

2024.01.17. 12:01

Nyurga ponty és szürke harcsa – Cikksorozatban mutatjuk meg olvasóinknak a vármegye legszebb halait + fotók

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nemrég játékot hirdetett a horgászoknak. A legszebb fogásokat fotókon várják, három szerencsés pecás 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Ollári Gergely

A játék 2024. január 20. -ig tart. Folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez, ismét nem mindennapi fogásokat mutatunk meg olvasóinknak.

1. „A Mosoni-Duna holtágon sikerült fognom ezt a gyönyörű 12 kilogrammos nyurgapontyot, method feeder technikával – írta levelében Rikk Roland, és csodás fotót is küldött a nem mindennapi fogásáról. Mint írja: fél óra fárasztás után sikerült pontybölcsőbe helyeznie a halat, majd a gyors fotó után visszaengedte a pontyot.

 

2. A Bagaméri Duna-ágon fogta ezt a 11 kilogrammos szürke harcsát Varga Péter, bójázással. Főzsinórja 0.60-as fonott volt, előkéje 1.2mm-es monofil, csaliként tenyeres kárászt és 5-6 nadályt használt.

 

3. A Bagaméri Duna-ágban került szákba ez a hal is. Hoffer Roland Ásványrárónál egy 10,2 kilogrammos pontyot fogott fenekezéssel, 0,35 monofil zsinórral, négyes horoggal. A pecás csaliként három szem erjesztett kukoricát használt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában