Első rész

2024.01.09. 14:57

Óriás pontyok, csuka, és szürke harcsa – Cikksorozatban mutatjuk meg Olvasóinknak Győr-Moson-Sopron legszebb halait + fotók

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége ismét játékot hirdetett a horgászoknak. Küldje be Ön is számukra kedvenc tavaly fogott halát, cserébe pedig három szerencsés 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Kisalföld.hu
  • A halakat bemutató képeket és az információkat megjelentetik a szövetség Facebook-oldalán (a fényképet beküldő a kép elküldésével egyidejűleg elfogadja a nyereményjáték feltételeit). Azon vizekről fogadnak el bejelentést, ahová a megyei folyóvízi területi jegy érvényes.
  • A játék 2024. január 20. -ig tart. A nyereményjátékban a Szövetség vízterületein kifogott hal képét beküldő horgász vehet részt. A Szövetség a játék lezárásaként 2024 januárjának utolsó hetében három darab összevont folyóvízi jegyet sorsol ki a fotókat beküldők között.
  • A több képet is beküldők, a képek számának megfelelő számmal vesznek részt a sorsoláson, így növelve a nyerési esélyt, de egy Játékos csak egy nyereményre jogosult. Aki egy nyereményre kisorsolásra került, további nyereményekre már nem válhat jogosulttá. A nyeremények készpénzre, más nyereményre nem válthatók, átruházásukra a szervező lehetőséget nem biztosít.
  • Folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez, kedden három büszke horgászt mutatunk be Olvasóinknak.

1.

Bendó Ágnes a Szivárgó-csatornán gyönyörű pontyokat fogott tavaly augusztusban, méghozzá három darab tíz kilogramm felettit. Mutatjuk is az egyik csodálatos pontyot:

 

2.

Véneknél pergetéssel, 0.08-as fonott főzsinórral, 0.22 fluorocarbon előkével fogta ezt a 6,5 kilogrammos, 85 centiméteres csukát Sümegi Róbert. A rablóhalakat sokan kedvelik vármegyénkben is, ezzel a szép fogással bárki büszkélkedhet. Gratulálunk a szép, és nem mindennapi fogáshoz!

 

3.

Bedi Ervin legszebb fogásához szép gondolatokat is írt. –Nagy megszállottja vagyok a Kis-Rába folyónak, igazi vadvíz, és mindig új arcát mutatja. Nem könnyű folyó horgászat szempontjából, annak ellenére hogy “kicsi”, viszont időről időre meglep egy-egy szebb hallal – írta Bedi Ervin. "Nem volt ez másképp idén sem, amikor ez a 4,98 kg-os, 98 centiméter hosszú szürke harcsa kívánta meg a vertikálisan mozgatott woblerem.

Nem kapitális a hal, de Kis-Rába viszonylatban már nagyon szépnek számít. A bot egy 18-42 gr-os pergetőbot volt, 0,12-es fonott zsinórral. Egy életre szóló emléket adott harcsa fárasztása. Kizárólag a pergetéses (nem UL) módszerrel horgászok (elsősorban ragadozóra). Gyors fotó után visszakapta szabadságát, mint ahogy általában az összes hal amit sikerül kifognom – mesélte a fogás körülményeit a horgász.

 

Cikksorozatunk következő részében egy közel 50 centiméteres kecsegét mutatunk meg, és egy gyönyörű nyurga pontyot is, amit két szem csontival, keszegező felszereléssel fogtak a Lajtán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában