Nagy fogások

2024.01.11. 11:11

Gyönyörű kecsege, kapitális harcsa – Cikksorozatban mutatjuk meg olvasóinknak Győr-Moson-Sopron legszebb halait - fotók

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nemrég játékot hirdetett a horgászoknak. A legszebb fogásokat fotókon várják, három szerencsés pecás 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Ollári Gergely

A játék 2024. január 20-ig tart. Folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez, ma ismét nem mindennapi fogásokat mutatunk meg Olvasóinknak.

1.

Tóth Ádám Nagybajcsnál fogott egy gyönyörű kecsegét.

"Július közepén a Duna nagybajcsi szakaszán horgásztam. Kora reggel vetettem be fenekező szerelékeimet. Egy hajó által keltett hullámok közepén, erőteljes kapással jelentkezett a hal. Halszelettel csaliztam, (süllőző horog, 22-es monofil előke) kapás után még a vízből is kiugrott a hal. Néhány perc alatt sikerült megszákolnom. Súlya megközelítőleg 2,5 kg körül mozgott."

 

2.

Erdős Attilának a Szivárgó-csatornán jött meg az idei horgászszerencséje. Ő kuttyogatással fogott egy kapitális harcsát.

"A súlya csak tipp, körülbelül 40 kilogramm lehetett. Többen látták, de lemérni nem tudtam, nem is igazán akartam. Picit lekötöttem, míg kipihentük mindketten ezt a nem mindennapi csatát, majd szabadon engedtem, mert egy ilyen öreg halnak a Szigetközben a helye.." –fogalmazott a büszke horgász.

 

3.

Egy szem kukoricára kapott az a 70 centiméteres, 9,3 kilogrammos ponty, melyet Hornyák Imre fogott Abdánál a Rábcán. Szereléke egy 8 millliméteres popup (sweetcorn) method feeder volt, 10-es előkötött előkével.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában