Erről írtunk

2023.11.07. 07:22

Tíz éve került lakat a Zrínyi utcai kórház ajtajaira Győrben, 20 éve adták át a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet

Kisalföld.hu

Tíz éve: Lakat a Zrínyi utcai kórház épületegyüttesen

A Petz kórház óriásberuházása elkészült, így elköltöztették a rendeléseket a Vasvári Pál utcába. A Zrínyi utcai tömb sorsa, ahogyan az állagmegóvás és a rongálások elleni védelme is nagy kérdés. – írtuk akkor. Tíz évvel ezelőtti cikkünk idején a pszichiátriai rendelés még ott folyt.

Hancz Gábortól, a Széchenyi Egyetem kommunikációs igazgatójától a jelenre nézve a következő tájékoztatást kaptuk: – A Zrínyi utcai épületegyüttest 2021 novemberében vette birtokba a Széchenyi István Egyetem, ahol Egészségtechnológiai Campus és Kompetenciaközpontját alakítja ki. A beruházás a mintegy 700 négyzetméteres Q épület rekonstrukciójával kezdődött, ezzel párhuzamosan zajlik a többi épület felújításának tervezése is. Az egyetem új egységének létrejötte az intézmény képzéseinek még magasabb szintre emelését, egészségtechnológiai kutatásait, valamint a régió számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások minőségi fejlesztését szolgálja.

Korábbi cikkünket az épületegyüttes tavalyi bejárásáról elolvashatja ITT>>

 

Húsz éve: Legyen áldott a cserszegi

Bíborosi áldás kíséretében adták át a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet a hagyományos Szent Márton-napi ünnepséggel egybekötve. Egyházi és állami főméltóságok mellett részt vett az alkalmon Bujtor István, a magyar Bud Spencer is, aki elmondta rendszeres látogatója az apátságnak. Tizenöt évvel ezelőtt egy vitorlás verseny bajnoki díjára áldást kérni jött először Szent Márton hegyére, azóta évente megfordul itt. A pincészet létrejöttének nagyon örült, hiszen a Balaton partján maga is termel bort. Az 1800 négyzetméter alapterületű építmény egy milliárd forintból épülhetett meg, hogy ellássa az 52 hektáros szőlőbirtok rajnai rizlingjével, fűszeres traminijével, és cserszegijével kapcsolatos teendőket. 

A húsz éves fejlődésről és jövőbeli tervekről interjúnkat külön cikkben olvashatják.

 

 

Ötven éve: A szőnyeggyáriak szorgalma

A soproni szőnyeggyár tábláján nagybetűkkel állt: az évi munkaverseny jutalom 400 000 forint, melyet a legjobb dolgozók között osztanak szét! A november 7-ei üzemi ünnepségen 259 dolgozó részesült munkateljesítménye alapján elismerésben. „A dolgozók megértették, csak a nagyobb termelési eredményekkel jut több a borítékba”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában