Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Zöld mérföldekkel a diákok a klímáért Győrben és a megyében

Jelképesen kétszer is megkerülték a részt vevő diákok a Földet azzal a több mint 67 ezer zöld mérfölddel, amelyet a Reflex egyesület "Mozdulj a klímáért!" kampányában gyűjtöttek össze.

Győr-Moson-Sopronon kívül még öt megyében hirdette meg áprilisban közös éghajlatvédelmi kampányát a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség. A Nemzeti Civil Alapprogram és az Európai Unió által támogatott "Mozdulj a klímáért!" akcióban 51 (köztük 10 megyei) iskola 7685 diákja vett részt, akik zöld mérföldeket – összesen több mint 67 ezret – gyűjtöttek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon – gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerrel, busszal, vonattal – mentek iskolába.

Lajtmann Csaba projektvezető a keddi eredményhirdetésen elmondta: a megyéből a győrszentiváni Móricz-iskola, a győri Öveges Kálmán-gyakorlóiskola, a tényői, az enesei, az öttevényi, a győrladaméri, az ásványrárói, a darnózseli iskola, a csornai Széchenyi-, a soproni Petőfi-iskola és a fertőszéplaki általános iskola 1206 tanulója csatlakozott jó eredménnyel a kampányhoz: több mint 10 ezer zöld utat tettek meg öt nap alatt.

Legsikeresebbnek a "Mozdulj a klímáért!" akcióban a Hajdú-Bihar megyei Esztár-Kismarja általános iskolásai bizonyultak, ők a megszerezhető mérföldek 98 százalékát gyűjtötték össze.

A kampányzárón bemutatták azokat a legjobb rajzokat is, amiket a gyerekek az általuk elképzelt ökológiai lábnyomról készítettek. Az alkotások egy ideig Győrött, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban láthatók, majd vándorkiállításként járják az országot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszabadult méhraj a Tihanyi Árpád úton - fotók

Elszabadult méhraj lepte meg a járdát a Tihanyi Árpád út 31/c előtt kedden délután.
Tovább olvasom