Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Vocational Academy: minisztériumi vizsgálat iskolacsődök miatt

Átfogó vizsgálatot kezdeményez az illetékes hatóságoknál a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a győri Vocational Academy Alapítvány ügyében.


A Nemzeti Erőforrások Minisztéri uma újabb vizsgálatok lefolytatását kéri az illetékes hivataloktól a Vocational Academy Alapítvány ügyében. A szaktárca kíváncsi a gyermekek oktatására kifizetett százmilliós nagyságrendű állami normatíva sorsára is.

Több megyei pedagógus és a szakszervezet képviselője a minap a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkárával tárgyalt a megye számos településének iskoláját lehetetlen helyzetbe hozó Vocational Academy Alapítvány ügyében.

A küldöttségben Árvay Péter sopronkövesdi tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) részéről Kertész Ágnes, valamint Szőke Katalin sopronkövesdi és Kónya T. Ibolya egykori marcaltői iskola igazgatók vettek részt.

A megyei pedagógusok dr. Gloviczki Zoltán helyettes állam titkárral tárgyaltak, aki a megyeieknek kijelentette, a szaktárca újabb vizsgálatokat kezdeményez az illetékes hatóságoknál a Vocational Academy ügyében.

– Az oktatási hivatalnál, a Magyar Államkincstárnál és a megyei főjegyzői hivatalnál is újabb  vizsgálatokat rendel el a minisztérium az alapítvány ügyében – mondta el a Kisalföldnek Árvay Péter tanár.

Hozzátette, ezek a szervezetek már folytattak vizsgálatokat a "Voki" ügyében, ám a szakminisztérium most arra is kíváncsi, miért zárultak ez idáig eredménytelenül a vizsgálatok egy olyan alapítvány esetében, amely ma is működik, bár komoly tartozásai vannak, melyeket nem rendez.

Árvay Péter szerint a szaktárca illetékese arra is kíváncsi, mi történt a gyermekek oktatására kifizetett állami száz milliókkal a "Voki"-nál?

– A helyettes államtitkár megütközéssel vette tudomásul, hogy a "Voki" újra és újra – ha névváltoztatással is – oktatási engedélyt kapott úgy, hogy százmilliós tartozásai vannak és az ingatlanjain is végrehajtási eljárások garmada van bejegyezve – mondta a sopronkövesdi tanár.

Olvasóink írták

 • 18. Voki 2010. szeptember 29. 15:13
  „Szóval Kunszigeten sem működik a Voki. Pedig néhány hónapja SMS üzenetekben olvastam, hogy jól működik.Szerintem az írója nem tudta, hogy ki finanszírozza az oktatást. Ott sem látják Nagy Úrat. Az újságírók sem szokták megtalálni, amikor egy-egy újságcikk írásakor meg akarták szólítani. Pedig Ő biztosan tudná hol van a pénz, amit itt emlegetnek.”
 • 17. Voki 2010. szeptember 29. 14:43
  „Végre vádemelési szinten van az ügy, ami 5 éve folyik. Reméljük nem kell újabb 5 évet várni hogy a Voki vezetője megkapja megérdemelt JUTALMÁT. Kínbában már régen túl lennénk ezen és most nem kellene azon izgulnia, hogy bekerül-e a képviselők közé Téten.”
 • 16. rózsa36 2010. szeptember 27. 21:27
  „Goldmund, jól látod, és itt van az eb elhantolva Kunszigeten is.
  Mert ez a falu igazán nem tartott ott anyagilag, hogy Nagy Ottó Lászlónak át kellett volna játszania az iskoláját. Más összefonódásokról szólt és más érdekeket szolgált ezen a településen a nagy összeborulás! Tulajdonképpen napok alatt kész tények elé állítottak minden érintettet - szülőket, diákokat, volt tanárokat. Jött a mindent elsöprő duma, a szülők-tanárok szembeállítása, és sajnos ebbe harcosan beleavatkoztak a Kanászkürt című napilap jelesei is.

  Kunszigeten Nagy Ottót évek óta nem is látták, az önkormányzat pedig síri csöndben az utolsó fillérig finanszírozza az oktatást. Olyan támogatásokat is nyújt, amire csak kevés önkormányzat képes.

  Mári néni kecskéjében is fel kellene merüljön a gyanú: Mi történt Kunszigeten 2007-ben az iskola körül? És mi történik azóta?”
 • 15. Goldmund 2010. szeptember 27. 09:54
  „Nagy Ottónak már rég börtönben lenne a helye! Remélem, a minisztérium vizsgálat után (vagy azzal párhuzamosan) rendőrségi nyomozás is zajlik, és lesz eredménye!
  Ugyanakkor felmerül a felelőssége azoknak a falusi polgármestereknek, képviselőtestületeknek is, akik felelőtlenül átadták egy szcientológusnak az iskoláik feletti rendelkezést.
  Itt az önkormányzati választás, mérlegre lehet tenni, ki, hogy végezte a munkáját!

  A győri Voki viszont alapítványi iskola, tehát Borkainak annyi köze van hozzá, mint a dalai lámának.”
 • 14. Tabornok 2010. szeptember 27. 07:06
  „A gimnazista lányok fogadásból loptak. A "Voki" vezér megszokásból. Többek között, ezért tartunk itt.
  A Kulcsár is vidáman él, mert védi a politikusi maffia.
  Olajügyek 80 évre titkosítva. Politikusainkat a közös bűn tartja össze, bennünket pedig törvényesen fosztogatnak.”
 • 13. rózsa36 2010. szeptember 26. 15:26
  „Igazszó, Te rossz helyre kattintottál. Az "Ortutásról" beszélsz, úgy, hogy fogalmad sincs, mi és miért történt ott a nyáron. Próbálj meg elképzelni egy olyan helyzetet, amikor a város polgármesterének is beszűkül a mozgástere... És mondjuk annak érdekében vállalja ezt, hogy a városban közvetlenül 1800 munkahely teremtődjön, a beszállítók- kal együtt további néhány ezer.

  Georg, Istapista tanár úr csak humoránál van, nem képzeled, hogy NOL szekértolója?”
 • 12. igazszó 2010. szeptember 26. 11:18
  „Nem is mondtam azt, hogy ez a választásról szól, és nem is csúsztattam, de mint polgámester, és mint Borkai, győri polgármester azt bizonyítja, hogy önös érdekek vannak előtérbe, és a törvényeket áthágva, pont ŐŐŐŐŐ tapossa el az igazságot, és györi polgárok életét ezekkel a lesöprő intézkedéseivel.Közeben azt hirdeti:
  Mindet Győrért, Mindent győri polgárokért!!!!!!
  Nem szégyenli magát, ekkorát hazudni! Fogadóorát sem tart, szarik győri polgárok gondjaira!

  Borkai a város polgáraiért semmit nem tett, nem tesz, csak nyolcvanadik lehyről is hatalmon akar maradni, ha egyszer pofára esik legyen legalább egy munkahelye.Kívánom, ismerje meg a város lakóinak életét, és menjen közésük, mert még mindig nem nőtt fel a pozicióhoz!”
 • 11. geza11 2010. szeptember 25. 21:09
  „T.igazszó! Ez a jegyzőkönyv a "piros iskola"vezetőváltásáról szól!!
  Ön csúsztat......”
 • 10. igazszó 2010. szeptember 25. 18:13
  „Ha már az első mondatot sem érted, kedves Prérifarkas....akkor nagy baj van. Sokan tudtak, és tudnak erről az ügyről, nem először volt téma, ÉS EBBEN GYŐR VÁROS VEZETŐI IS ÉRINTETTEK, MERT NÉLKÜLÜK NEM JUTOTT VOLNA EZ AZ ÜGY EDDIG!!!!

  Ami jellemzi még a város vezetés, és Borkai gondolkodását, tetteit is, aki most biciklizik a polgármesteri székért, szarik nagy ivben a város polgáraira, és mindenkire, csak nekik legyen mindenből a legjobb!!!

  A csakazértis intézkedését, ÉS A BOSSZUT MUTATJA ez a közgyülési jegyzőkönyv, mely tanusítja, hogy emberekről, sorsokról az érintettek tudta és beleegyezése nélkül döntenek, ugy, hogy lehetősége sincs tudni róla, és hozzászolni sem, hogy megvédje magát, mert A VÁROSI HONATYÁK ELDÖNTENEK MAGUK KÖZÖTT DOLGOKAT,és azt ráeröltetik, belekényszeríteik, amiből nincsen kiut! Vannak bólogatók, akik a jó pénzért mindent elven....mert különben lapátra kerülnének, ha nem azt tennék, és ez jellemtelen emberekre vall!

  Tehát Nagy Ottó László sem tudta volna megtenni mindezt, ha városnak mindehhez a zavaroshoz valamiféle érdek nem füzte volna, véleményem szerint, és másoké szerint is, merthogy bizonyítékok is vannak erre, különben nem tartana itt ez az ügy!
  Projekteket, és az elnyert pénzeket dupláűn kell ellenőrizni, mert a célcsoportok, és a beszezett költésgszámlák valódisága büntetőkategoria! Számítógépen a pénzügyi nyilvántartások sem egyeztek soha, a bezsedett nyelvtanfolymok dijai...és egyéb befizetések sem, mert NOL maga is kezelte a pénzt....”
 • 9. Georg 2010. szeptember 25. 17:52
  „#5 Istapista
  Dolgozz te is hónapokig INGYEN a vokinak,aztán mondj véleményt!
  A te szemedben a tolvaj is rendes ember,mert dobott egy huszast a koldosnak?!?”
 • 8. Prérifarkas 2010. szeptember 25. 13:07
  „igazszó 2010.09.25. 10:55
  ?????????????????????
  Ez most mi akar lenni?”
 • 7. majkani 2010. szeptember 25. 12:29
  „Kedves Tanárok! (és elégedett volt diákok)
  Nem vonja kétségbe senki az önök kivállóságát, lelkiismeretességét. A minisztériumi vizsgálat és a büntető per nem önök ellen zajlik, hanem azt vizsgálja, hogy hol az állam pénze, amit NOL megpályázott és megkapott. Nem fogják megtalálni, mert az elnök úr érti a módját, hogy hogyan tüntesse el, de hogy az alapítvényban nincs az biztos.”
 • 6. igazszó 2010. szeptember 25. 10:55
  „Borkai Úr miaről beszélnek? Ez a cikk nem egyszemélyes bizniszről szól, ebben a város vezetőinek sara isbenne van, pontosan ilyenekért!

  Mi ez, ha nem Mutyizó banda, fejétől bűzlik a hal Borkai Úr!

  9/2010. (VIII. 12.)

  J E G Y Z Ő K Ö N Y V

  Készült: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. augusztus 12-én
  15 órakor tartott ülésén elhangzottak:

  ,,Dr. Kun András képviselő: A III/5. napirenddel kapcsolatban kérdezi, mi indokolja e téma zárt ülésen történő tárgyalását?

  Borkai Zsolt polgármester: Válaszában elmondja, hogy mivel személyi kérdésről van szó, indokolt a zárt ülésen történő tárgyalás.

  Dr. Kun András képviselő: Hivatkozik a Szervezeti és Működési Szabályzatra, miszerint zárt ülést személyi kérdésben akkor kell tartani, ha az érdekelt fél nem járul hozzá a nyílt ülésen való tárgyaláshoz. Szeretné tudni, hogy az illető személynek van-e erről tudomása, esetleg nyilatkozott-e ezzel kapcsolatban?

  Dr. Csörgits Lajos aljegyző: Elmondja, az érintettnek kell nyilatkoznia arról, hogy a nyílt ülés megtartásához hozzájárul. Ha ilyen nyilatkozatot nem tesz, akkor automatikusan zárt ülésen kell tárgyalni a személyi ügyet.

  Borkai Zsolt polgármester: Annyit fűz még az elhangzottakhoz, hogy az SZMSZ szerint a Közgyűlés napirendjének előterjesztésénél az egyes napirendhez kapcsolódó vitának nincs helye, ebből kifolyólag a vitát lezárja.

  Dr. Kun András képviselő: Kihangsúlyozza, hogy ügyrendi kérdésben kíván hozzászólni. Véleménye szerint, ha valaki nem tud arról, hogy érintett, akkor nyilatkozni sem tud. Szeretné tudni, az illető személyt meghívták-e a közgyűlésre, van-e tudomása arról, hogy a testület ma az ő személyét illetően fog dönteni?

  Borkai Zsolt polgármester: Megnyugtatásul mondja képviselőtársának, hogy az illető személy tudja, hogy róla van szó."”
 • 5. Istapista 2010. szeptember 25. 08:31
  „Fölháborító, hogy efféle lejárató cikkek megjelenhetnek a Kisalföldben. Menjen el bárki Kunszigetre, érezze meg azt a csodálatos családias légkört, csodálja meg a szép iskolát! A szomszéd falvakból is odahordják az összes magatartászavaros és más környezetben nevelhetetlen gyereket. Itt megnyugszanak, kivirulnak, jelesen teljesítenek!
  Kunszigeten minden ki van fizetve. Nem csoda, hogy Önkormányzat hatalmas pénzekkel támogatja az iskolát, többet költenek rá, mint korábban, amikor még maguk tartották fenn. Természetes, hogy áldoznak az oktatásra, hisz a minőséget meg kell fizetni.
  Akkor, amikor a magyar oktatás világszínvonalra történő emelésére létrejött Vocational Academyről írnak, tegyenek különbséget a rosszindulati rágalmazás és a tények közt. Kunszigeten mindenki sajnálja, hogy nincs középiskola a régió tudásközpontjában!
  Egykoron sajnos magam is más véleményen voltam erről a nagyszerű intézményről, de most már bánom nagyon, hogy hitelt adtam a többi irigy tanár véleményének. A szégyen pírja égeti arcomat!
  Aki nem ismeri az iskola világszínvonalú munkáját, az nem ismeri a minőség fogalmát!”
 • 4. KovacsGabor 2010. szeptember 24. 20:32
  „Mi is oda jártunk. Le a kalappal az ott tanítók előtt, akik több hónapos bérelmaradás ellenére tanítanak! Sajnos, az iskola helyzete egyre lehetetlenebb, hiába vannak a szervezeti trükkök, ugyanúgy nem fizetik a tanítókat ( és persze a többi ott dolgozót ). Ki az , aki így bejárna egyáltalán a munkahelyére??? Ezek a pedagógusok tűrnek, és tanítanak. Sajnos, aztán el is megy, aki már reménytelennek látja a helyzetet.
  Egyre kevesebb a gyerek az iskolában. Viszont a tanítást ne szidja senki, főképp az nem, aki nem is járt oda. A gyerekek nyugodt körülmények között, könnyedén tanulnak. Bárhol megállják utána a helyüket. A volt nyolcadikból mindenkit felvettek oda, amit elsőnek jelölt meg.”
 • 3. mr_akkush 2010. szeptember 24. 19:03
  „Szemét banda, 5évig jártam oda”
 • 2. majkani 2010. szeptember 24. 16:38
  „A pénz az megvan. NOL zsebében.”
 • 1. szocdem 2010. szeptember 24. 14:03
  „Hm.

  A pénz az valszleg nincs is..

  Egy szerencsétlen bolondokból álló csapat oktatást akart játszani, de nem volt hozzá önerő a kasszában. HA erről hazudtak - mert kelett volna hogy legyen- akkor nyílván vaami jogsértésről van szó.

  egyébként sima csőd, mint az ország maga...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklis nyomsávokon kerekezhetünk a városban

Biciklis nyomsávokat festettek fel Győrben. A szakember szerint fontos, hogy megférjen egymás… Tovább olvasom