Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Virtuális városnézés Győrben, otthonról

A világ nagyvárosaihoz hasonlóan ma már Győrben is bárki részt vehet egy virtuális várostúrán. A www.gyor360.com internetes oldalon a megyeszékhely legszebb pontjait járhatjuk be otthonról, a karosszékben ülve.
„Megállsz egy ponton és körbenézel, olyan, mintha ott lennél" – ismertették a virtuális várostúrát röviden az oldal készítői.

– Ez nem új keletű dolog, más nagyvárosokban már régóta jelen van a virtuális várostúra. Ezek mintájára két évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy Győr is van olyan szép hely, hogy egy ilyet készítsünk róla – mesélt a kezdetekről Kámán Béla és Kovács Róbert.

Az ötlet szülőatyjai fotózással foglalkoznak, így természetesen az oldal fényképeit is ők készítették. Győr legérdekesebb pontjait és nevezetességeit próbálták első körben bemutatni, de – mint mondták – „van még a tarsolyukban rengeteg el nem készült felvétel". Ugyanazokat a helyeket megörökítenék a különböző évszakokban, illetve kisebb-nagyobb változások előtt és után is. Ez utóbbira Kovács Róbert példaként említette a kis Erzsébet, valamint a helyén épített Jedlik hidat. Tervekből tehát nincs hiány, a honlap folyamatosan megújulhat, új helyszínekkel bővülhet.

– Az oldal készítésével az volt a célunk, hogy bemutassuk Győrt annak is, aki ide szeretne látogatni, és a győrieknek is. Az itt élők számára azzal próbáltuk érdekessé tenni a virtuális várostúrát, hogy olyan pontokról is láttatjuk a várost, ahová nem mindenki tud eljutni. Például a városháza tornyából is megnézhetik a folyók városát az oldal látogatói – mondták a készítők.

Domanyik Eszter, a városháza szóvivője elmondta: a www.gyor360. com weboldal népszerűsítését a polgármesteri hivatal is támogatja, nagyon jó ötletnek és színvonalasnak tartja az oldalt.

– Mivel távolról is megnézhetők a nevezetességek, turisztikai hozadéka is lehet az oldalnak, felkeltheti a turisták érdeklődését. Győr hivatalos honlapja (www.gyor.hu) a jövőben megújul, és az új felületen feltehetően helyet kaphat a virtuális várostúra is – tájékoztatott a szóvivő.

A virtuális várostúra bemutatja Győr legjellegzetesebb pontjait. Képünkön a városházáról és környékéről készített, 360 fokos gömbpanoráma kiterített változatának részlete látható.

Domanyik Eszter szóvivő elmondta: a www.gyor360.com web-
oldal népszerűsítését a polgármesteri hivatal is támogatja, és jó ötletnek tartja az oldalt.

Olvasóink írták

 • 4. Irwine 2011. február 04. 17:54
  „A .hu-s domain az már túl tré? Még jó, hogy ez egy magyar város és ennyire büszkék rá...”
 • 3. Accentos 2011. február 04. 08:42
  „A nevezetességeket,esetleg templomokat,belülről is meg lehetne mutatni,igényesebb szórakozóhelyeket is akár.Ez egy nagyon jó ötlet,megismerheti a várost az is,aki még sosem járt itt.”
 • 2. Pedró 2011. február 03. 12:16
  „Nagyon tetszik!
  Egy észrevételem azonban lenne: A Jedlik híd környéki részt mielőbb érdemes lenne frissíteni, hogy ne az építkezést lehessen látni, hanem a kész műtárgyat.”
 • 1. Szakcsy 2011. február 03. 11:28
  „Igényes munka, sok sikert a fejlesztőknek! Az ilyen kezdeményezéseket érdemes támogatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt kutat négy ország egyeteme

Belga–magyar–lengyel–osztrák együttműködést indított el a győri Széchenyi István… Tovább olvasom