Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Versennyel az AIDS és a drog ellen

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztálya az AIDS-ellenes világnap apropója kapcsán ötödik alkalommal hirdette meg a „HÍV az élet?!” tanulmányi és sportversenyét az általános iskolák hetedikeseinek.
A verseny célja, hogy a tudás, erő és ügyesség megmérettetésén túl felhívja a figyelmet az AIDS-re és vele kapcsolatban a drogfogyasztás veszélyeire, valamint az ebből fakadó bűnügyi veszélyekre.
Kaliba Edit százados, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője elmondta, hogy a versenyre annál is inkább szükség van, mert egyre több fiatal használ valamilyen drogot, s ezzel együtt a világban egyre nagyobb méreteket öltött a HIV-vírus terjedése.

A két fordulóból álló vetélkedő finise az a döntő, amire az induló 18 győri csapat közül a hat legjobb jutott. A tanulók által kitöltött két tesztsor az AIDS-szel és a drogokkal, valamint az ehhez kapcsolódó bűncselekményekkel foglalkozó feladatokat tartalmazott és egy adott témát bővebben is kifejtett.

A játékos, sporttal egybekötött feladatok közül mindenki talált kedvére valót, s egyúttal tanult is. A verseny szüneteiben a Bercsényi tornászcsapata, az Arany Szöcskék, a Marina

Training SE és a Dimenzió Táncstúdió jóvoltából látványos bemutatókat láthatott a közönség, a vetélkedőhöz kapcsolódóan pedig a Móra-iskolában a Bűnügyi és Rendőrségi Múzeum mobil kábítószer-prevenciós kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közbiztonság nem faji kérdés

Akkor lesz újra rend és nyugalom Győr-Újvárosban, ha visszaállítják a Kossuth utcai rendőrőrsöt… Tovább olvasom