Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Végelszámolások: Győrben átlag felett

Egy év alatt – 2010. augusztus elseje és 2011. július vége között – Magyarországon az egy évvel korábbinál 32,5 százalékkal több, 17.221 cég került végelszámolás alá – közölte a feketelista.hu.
A közlemény szerint a vizsgált időszakban a működő 632.037 vállalkozás 2,7 százaléka végelszámolással fejezte be tevékenységét.

Az elmúlt egy évben a legnagyobb arányú végelszámolás Nógrád megyében volt, ahol az 5853 vállalkozás 5,5 százaléka szűnt meg így. A legkedvezőbb adattal Komárom-Esztergom megye rendelkezik, ahol a 16.793 vállalkozáshoz képest a végelszámolásra kerültek aránya mindössze 1,2 százalék volt, egytizeddel jobb, mint egy esztendővel korábban – olvasható az elemzésben.

Az ország nagyobb városait kiemelve, gazdasági súlyához mérten Budapest meghatározó szerepet játszik a végelszámolásokról szóló statisztikákban is. A fővárosban bejegyzett csaknem negyedmillió cég 2,6 százaléka, 6511 cég szűnt meg végelszámolással, ez 0,1 százalékkal kedvezőbb az országos átlagnál. Ennél nagyobb volt a végelszámolások aránya Miskolcon, Debrecenben és Győrben. Mindhárom városban romlott a helyzet az előző évi statisztikához képest – közölte a feketelista.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időseket teszteltek

Három törzshajlításhoz egy baráti beszélgetés – ez az időskori jó kedély megőrzésének… Tovább olvasom