Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Városrészek fóruma: Nádorvárossal folytatjuk

Továbbra is várjuk azokat a kérdéseket, észrevételeket, panaszokat, amik foglalkoztatják önöket vagy amiknek a megoldását hiába sürgetik.

A Kisalföld és a kisalfold.hu számára mindig is fontos volt az olvasók (érdek)képviselete.

"Utánajártunk" rovatunkban évek óta azokat a kérdéseket tesszük fel az illetékeseknek, amelyeket önök fogalmaznak meg, de választ nem kapnak rájuk, vagy ha mégis, azokkal nem elégedettek.

Cikksorozatunk első három részében Marcalváros I.-gyel, a Belvárossal, illetve legutóbb Adyvárossal kapcsolatban tehettek fel kérdéseket – ezeknek próbáltunk mind utánajárni.

Mostantól Nádorvároson a sor. Továbbra is várjuk azokat a kérdéseket, észrevételeket, panaszokat, amik foglalkoztatják önöket vagy amiknek a megoldását hiába sürgetik. Címünk: Kisalföld, "Városrészek fóruma", 9002 Győr, Pf. 28 vagy (e-mailben) varosforum@kisalfold.hu.

Kérdéseikkel mi megkeressük az illetékes hivatalokat, önkormányzati képviselőket, s azt reméljük, valóban sikerül tenni a problémák orvoslásáért.

Olvasóink írták

 • 5. k-pityerke-k 2012. december 10. 19:40
  „Olyan régen frissült a városrészek fóruma. Révfalura mikor fog sor kerülni, nem tudja valaki?”
 • 4. tricse 2012. november 14. 14:15
  „Bartókon kőfalakat ki kell venni,járdákat megszélesíteni,mert a mostani helyzet balesetveszélyes ezzel a semmitérő kerékpársávval! S-markettől a Judit cukrászdáig a járda eső esetén járhatatlan a pocsolyák miatt,mindenki a kerékpársávot használja! Balesetveszélyes! Fizetős parkolók üresek,a fennmaradó részeken tarthatatlan a parkolási káosz! Álmos utcán végig,ne csak a feléig kialakított halszálkás parkoló min.5 plusz parkoló! Corvin utcán minek a két járda közte a zöld területtel? Út mellett halszálkás(jó ez a név:)parkoló kialakítása min.20 új parkolóhely! Fákat sem kell kivágni! Csarnoki dombnál kutyafuttató helyett parkoló kellett volna legalább részben! Min.20 parkolóhely! Álmos-Corvin-Bartók belső háztömb területen lakossági tiltakozás ellenére épült balesetveszélyes szorgalmi út lezárása! Behajtani tilos tábla értelmetlen és nem ellenőrzött! Malom ligetnél a szelektívgyűjtők állapota kritikán aluli! Megoldás a lomtalanítás visszaállítása európai színvonalon! Bartók óvoda megközelítése évtizedek óta lakossági probléma! Gárdonyi iskola megközelítése szintén! Bartók 33-35 sz.ház udvarából kihajtás a Hétvégi ABC mellett,főleg most az új kerékpársáv felfestésével káosz! Most télen ugyan nem ,de nyáron valamelyik helyi szórakozóhely zajkibocsájtása elviselhetetlen! Lenne még!”
 • 3. urbaniastapista 2012. november 13. 21:08
  „#1.
  Sok igazságod van.
  A fizetős parkolás kiterjesztése nem egy sikersztori, válság idején a kevesebb bevétel helyett bölcsebb lenne kevesebb kiadást tervezni, nem pedig a sarcot emelni, majd amikor csak nem akar jönni a bevétel, a sarcolt területet kiterjeszteni. A sarcolt területen üresek a parkolóhelyek, a fizetős övezet szélein meg egyre durvább a helyzet, a lakók, vállalkozók háborognak.
  A buszpályaudvar parkolója (tudom, papíron a Leieré már) egyre rémisztőbb, fél Nádorváros belvárosi és vasútállomásra tartó gyalogosforgalmát sikerült a buszok közé terelni, a szegélykőből ítélve nem csak ideiglenesen. Balkáni állapotok helyett kaptunk valami vadkeletet. Kinek köszönjük?
  Ugyancsak a Leierrel letakaríttathatnák időnként a Wesselényi utcát, sokszor mintha egy mezei szekérúton járna az ember, akkora por vagy sár van.
  A Bartók Béla úton tovább zajlik az útkezelők ámokfutása a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése terén. Ahol eddig szem előtt tekerhetett és elsőbbsége volt egy biciklisnek, ott most egy bolt bejáraton, egy buszmegállón és három zebrával összezagyvált baleseti gócponton kell(ene) átkalandoznia. Miért és milyen jogon lopják a kerékpárosok idejét, költik feleslegesen a város pénzét balesetveszélyes megoldásokra?”
 • 2. Győri_Polgárok 2012. november 12. 17:35
  „T. szerkesztők,

  címszavakban pár gondolat, amelyet megkérdezhetnek illetékesektől:

  - minden nap a Gárdonyi iskolánál a zebránál áll közvetelenül vagy egy opel vagy egy renault (képen látható mindkettő rendszámokkal) teljesen szabálytalanul a Baross úti zebra mellett a szegélyen akadályozva a kilátást, a kikanyarodást a Wesselényi utcából!
  És egyáltalán végig parkolnak a Külső-Baross úton a következő kereszteződés a Petz-Baross is életveszélyes!!!! Nincs semmilyen kilátás, nem belátható az útszakasz a parkoló kocsiktól, kisteherektől!!!!....!!!! (kocsival szinte félig "ki kell bújni" hogy lássa az autós a hídról lejövőket)

  -Petz utcában végig, -nem csak szakaszosan- az egyik oldalon meg kellene tiltani a parkolást, hogy ne kelljen a két oldalon álló autókat kerülgetni (sehol sem állnak tele, egy oldalra kellene terelni őket)

  - a Bem téren olyan módon kellene kialakítani a parkolókat, mint a Bisinger sétánynál, halszálkaszerűen bemarva a zöldterületbe- a legkisebb helyet elfoglalva! (Így nem kellene villanyoszlopokat kivenni és nem kellene utat szélesíteni, maradhat a kétirányú forgalom! Körben, kivéve a Zrínyi utat kivéve a nagy forgalom miatt, nem a melléklet szerint.......

  - a Leier lezárta a parkolót a vidékinél, de nem biztosított egy járdányi helyet sem a közlekedőknek, akik a buszok között a korlát mellett botladoznak........

  - a lezárás miatt a környező utcákban iszonyúan megnőtt a parkoló autók forgalma, már a Bem tér nem is elég, az Eőrsy, Dembinszky, Babits stb. is tele van.

  Nem mellesleg: miért engedtek ilyen megalomán 16/19/22 lakásokat építeni két családi ház helyére a Babits/Dembinszky/Vécsey utcákban???
  Plusszban itt a vidéki orvosi ügyelet, melyhez 129.000 ember tartozik.....Parkolót persze ott sem alakítottak ki a betegeknek.....Miért nincs az ügyelet más helyen? Zrínyi kórház stb.

  Több dolgot kérdeztünk korábban Máté-Tóth Péter úrtól stb. választ nem adnak.....
  Miért nem festik le sárgával a kereszteződéseknél a kötelezően elhagyandó 5 méteres pakolást tiltandó, (mint az európai országokban látható, és még bevétel is lehet a tilosban állók elszállítása..) nézzék meg például a Vécsey-Dembinszkyt a lottózós kereszteződést, nem lehet elmenni babakocsival, rokkant kocsival
  Állnak a járdán és az úton is...ahol a parkolók miatt babakocsit is tolnak.....

  Nem igazán takarítják/szívják az említett utcákban a leveleket, az egyikbe bemennek a másikat kihagyják...)
  Nyilatkozik a Kék Dunán egy Győrszolos vezető, értékes komposzt hulladék a falevél.......begyűjtjük!!!
  Tavaly az Eörsi Péter, Csokonai, Babits, Dembinszky, Galamb stb utcákból, többen-többször hiába kérték, hogy jöjjenek a falevelekért,
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/falevel_tenger_boritja_a_nadorvarosi_utcakat_-_fotok/2248304/

  Ma ugyan ez a helyzet, hetek óta sok százezer levél a földön, minden este kupacokba söprik a lakók, hogy hátha másnap jön a levélgyüjtős szippantó, de csak a szél kergeti szét.....Sziszifuszi munka ez. a Kommszol ismét megvárja, hogy legyen eső és elrohadjon az utcákon....így nem kell nekik begyűjteni...

  Címszavakban ennyi, millió dolog van még, amikről lehetne írni...”
 • 1. tricse 2012. november 05. 17:19
  „Nem sikerül! Írtam én,foglalkoztak is vele,meg is jelent a semmitmondó és megcáfolható hivatalos vélemény! Azóta is annyi! Belefáradtam! Nem ér semmit ez az egész fórum dolog! Addig amíg a lakosság megkérdezése nélkül bármit lenyomhatnak a torkunkon ki tudja milyen érdekből,mondván,hogy a birka majd úgyis beletörődik,hogy a zöldövezeti lakásából lakótelepit varázsolnak és üres frázisokat szajkózva tesznek rá magas ívben a mi érdekeinkre,addig kár az idegeskedésért és a beleölt energiáért! Olyan szakmai hozzá nem értésről,hanyagságról,felelőtlenségről,toleranciát hírből sem ismerésről tettek számomra tanúbizonyságot az elmúlt hónapokban a "szakértők",hogy feladtam! Kell a fenének a hiábavaló szélmalomharc! Úgyis tudom,hogy nem rakják ezt be,de akkor is üzenem a fórumozótársaimnak,hogy ebben a témában is kár a billentyűkoptatásért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városrészek fóruma: lépcsőházban teleltetett muskátlik

"Az erkélyen pompázó muskátlikat és más virágokat hogyan lehetne, milyen engedéllyel a lépcsőházban teleltetni?" – írta olvasónk a Bartók Béla útról. Tovább olvasom