Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Vámosszabadi - A menekülttábor meg fog nyílni - videó, fotók

Vámosszabadi - A menekülttábor meg fog nyílni - videó, fotók

A lakosok indulatos fórumon szembesítették a bevándorlási hivatal vezetőjét.

Sudár Ágnes - 2013.07.09. 08:27
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Több száz ember táblákkal, tiltakozópólóban, kettős sorfallal várta a bevándorlási hivatal országos vezetőjét és a megyei rendőrfőkapitányt, akik négy hét késéssel ugyan, de hétfő este megejtették, amit már meg kellett volna: szembenéztek a vámosszabadiakkal a menekülttábor ügyében.Videó: OxygenA hétfő esti civil tiltakozás szervezői a vámosszabadi fórum előtti percekben a helyiekkel egyértelműen közölték a játékszabályokat: nincs politika, nincs felesleges indulat, de végre konkrét válaszokat várnak.

A szabályok között az is szerepelt, hogy ha olyan mondatokat hallanak viszont, amelyek szerintük nem fedik a valóságot, akkor felemelt kézzel, hangosan tiltakozhatnak. Néhány percen belül eljutott idáig a tömeg, nagyjából akkor, amikor dr. Végh Zsuzsanna, a bevándorlási hivatal országos vezetője azt ecsetelte, miért Vámosszabadira esett a választás, s hogy nincs közegészségügyi kockázata egy menekülttábornak.

Indulatos lakossági fórum Vámosszabadin

A közbiztonság kérdésénél elszabadult a pokol a vámosszabadi fórumon, nem volt értelme, hogy dr. Végh Zsuzsanna, a bevándorlási hivatal országos vezetője folytassa a bevezetőjét. Ekkor vette át a szót Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány, aki 24 órás rendőri jelenlétet, külön irodát, 8 járőröző rendőrt ígért a faluba. A válasz erre az volt (bekiabálva), hogy "itt eddig sem volt rendőr, ezután sem kellene, hogy legyen".

Megnyílik? – jött a nyílt kérdés. Igen – ez egyértelmű válasz volt. Augusztusban jönnek az első menekült családok. Sorjáztak aztán a helyiek kérdései, felvetései: új elem igazából nem volt, csak annyi, hogy most az emberekkel szemben állt a címzett is. A hatástanulmány elmaradását, a távol maradó politikusokat hiányolták a vámosszabadiak, s a Tavares-jelentésre adott kormányzati kommunikációt idézték, annak azt a részét, amely arról szólt, hogy nem kell mindig a kisebbnek csendben eltűrni a nagyobb feltétel nélküli akaratát.

Az indulatokra nehéz válaszolni – egy idő után nem tudott mást mondani Végh Zsuzsanna. A kemény, az újság hasábjain sokszor kétségkívül idézhetetlen mondatok között voltak azért elgondolkodtatóak: "Önök úgy viselkednek, mint elefánt a porcelánboltban, nem érdekli a döntéshozókat, hogy Vámosszabadinak milyen szerepe van ebben a régióban, Győr iparában, az egyetemi oktatásban…" Ami még idézhető: "Költözzön ide egy évig közénk!" (Ezt Végh Zsuzsannának címezték.)

Vámosszabadi - Menekülttábor: Nem! - Tájékoztató a bevándorlási hivatal részéről

Nem gondolta, hogy hiányos volt a döntést előkészítő anyag? A lehetséges gazdasági hatás nem migrációs kérdés. A bevándorlási hivatal feladata a migrációs probléma megoldása. Önök javasolták Vámosszabadit? Több alternatívát adtunk a kormánynak, többek között Vámosszabadit. Érdekel bárkit is, milyen gazdasági következménye lesz a döntésüknek? Nem ez a dolgom, értsék meg. (A kérdéseket a lakosok tették fel, a válaszok a bevándorlási hivatal főigazgatójától érkeztek. Talán érzékelteti a hangulatot.)

Garantálja-e a nulla bűncselekményt, a nulla szabálysértést, ami eddig volt ebben a faluban? Itt már Csizmadia Gábor következett a válaszadással, aki lovas rendőrt is ígért. Érezhető volt, hogy megnyugtató választ vártak az emberek, de úgy nem lehetett adni, hogy „ha nulla volt eddig a bűncselekmény, akkor maga szerint az egy nem sok?!".

Van-e esély arra, hogy a döntést visszavonják? – egy órával a fórum kezdete után hangzott el a döntő kérdés. „A döntés megszületett, a munkák elkezdődtek, a tábor meg fog nyílni."

Este kilenc után nem távoztak nyugodtan az emberek. Folytatják a tiltakozást.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 259 hozzászólás
Moderálásra küldöm 259. kispeti 2013.07.24. 18:47

Persze, én is félnék ha ilyeneket mondanának.. Te is félsz.. De ha belegondolsz ugyanolyan emberek mint te vagy, vagy akárki, és ugyanannyi esélyük van kicsit szabadabban élni mint ahogy te teheted, csak ő épp rossz helyre született és nem adatott meg neki az ami neked...

Moderálásra küldöm 258. aviki 2013.07.24. 16:13

kispeti, ajánlanám figyelmedbe a debereceni történéseket, ajánlanám figyelmedbe a kultúrájukat, szokásaikat, higiéniájukat, vallásukat. aztán ha áttanulmányoztad, akkor gondold át, ha mi menekülnénk pl. németországba, valamilyen oknál fogva, akkor a mi vallásunk , kultúránk, szokásaink is annyival elérőbbek lennék, mint egy afrikai, vagy afgán emberé??? nem, ugye, akkor miért állnának hozzánk úgy?
az afgánok 8 éves lányokat vesznek feleségül, 30 évesen.... ha megerőszakoknak egy nőt, a nőnek kell bizonyítani több férfi szemtanúval hogy erőszak történt, különben a nőt kivégzik..... nemrég két lányt ölt meg a saját apja, mert táncooltak az esőben, ezzel szégyent hozva rá.....
tényleg nem értem mi a problémánk velük. tényleg pont úgy gondolkoznak mint mi. pontosan úgy.
ki is az idióta?

Moderálásra küldöm 257. kispeti 2013.07.23. 16:51

Egyszer az életben még ti, vagy a gyerekeitek is juthatnak olyan sorsra, hogy ki kell menekülniük a hazánkból. Na akkor kapjátok majd vissza ugyanezt amit csináltok az "erőszakos, gyilkos, torkokat vagdosó" menekültekkel, akik még nincsenek is jelen.:D Na most ha valaki már eleve így állna hozzátok, ti mit tennétek.? Verjétek csak el az időtöket meg a pénzeteket hülyeségre, tüntetésekre, úgysem lesz eredménye. A menekültek ugyanilyen emberek mint ti akiknek nem tettszik amit csinál a saját rendszerük, vagyis azért menekülnek el. Akkor látja mindenki a párhuzamot, nem??:D Idióták..

Moderálásra küldöm 256. aviki 2013.07.15. 20:01

ja, és pancser, Ikvafalvy még mindig nem Vámosi, hanem kapuvári, bár tudom már régen írtam, kiment a fejedből. Egyébként meg az egyik hozzászólásban azt írod hogy messze van a falutól az épület ( csak tájékoztatásul: az első lakott ház 60 !!! méterre van tőle, a második kicsit messzebb, kb 850 méterre), de a másik hozzászólásodban azt írod Ikvafalvynak hogy 1km-re. Most akkor messze van , vagy nincs. Így irogat akinek fogalma sincs az egészről. De legyen úgy ahogy te írod, és ne legyen semmilyen bűnelkövetés a menekültek részéről, mi lennénk a legboldogabbak, ha szépen csöndben ott maradnának az épületben. Így legyen!

Moderálásra küldöm 255. aviki 2013.07.15. 14:17

jaj, jaj pancser, azt hiszem be kell fejeznem veled a vitatkozást, mert már megint nem figyelsz... senki sem írt olyat hogy majd mi a hivatalok felsőbb szintjein így vagy úgy intézkedünk. olvasd át lassabban:
"Többször elhangzott, hogy Vámosszabadiban élnek nagy cégek vezető beosztású alkalmazottai is. Én is ilyen vagyok. Ezek az emberek munkájukból eredően több állami szervvel, hatósággal állnak kapcsolatban. A hivatalok legmagasabb szintjeivel is. Tudják, tudjuk azt, hogy probléma esetén minden hatósággal lehet kommunikálni, meg lehet a tárgyalást kezdeni - még az adóhivatallal is. Nincs olyan, hogy a hivatalok sorozatosan nem reagálnak. Ha tehát ezek az emberek, akik nap mint nap egyeztetéseket folytatnak a hivatalokkal azt látják, hogy ebben a kérdésben senki nem hajlandó velünk szóba állni, az számukra azt jelenti, hogy ez egy nem normális jelenség. A hivatal nem teszi a dolgát."
ezt nem úgy kell értelmezni (segítek, mert látom nem megy sokadszorra sem...) hogy mi… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 254. pancser 2013.07.14. 22:20

252. Ikvafalvy 2013.07.14. 01:03
Már vigyáznak rád, aki immár közveszélyes, egy bizonyos zubbony is elő van készítve.

Moderálásra küldöm 253. oxana 2013.07.14. 16:32

Ikvafalvy, te olyan bunkó vagy, hogy az már fáj.

Moderálásra küldöm 252. Ikvafalvy 2013.07.14. 01:03

Ujra nezve a videokat,ez a Zsuzsanna madar,milyen biztos a tabor nyitasban!!
Vamosszabadiak,NE hagyjatok,hogy ezek az AROGANS emberek uralkodjanak Szabadin!!!
Le kell valtani pinter sanyo <moderálva>

Moderálásra küldöm 251. Ikvafalvy 2013.07.13. 23:37

Vamosszabadi!!!
Imadlak !

Moderálásra küldöm 250. Ikvafalvy 2013.07.13. 22:49

249.PANCSER!!! Hat TTe az vagy!!!
Jajjj,ez a mellbol-hatba duma!!!!:)
Olvasd mar el.hogy mit irtal!!:)
Jelenkezz be egy korhazba!!!:)
Latom ,nagyon fo......l, zsaru vagy?:)
Komcsi az biztos!!!
Ossze hordtad a hetet-havat!:)
Tudod mit jelent az,hogy "untouchable"? Nem szotarbol neztem KI!:)
Ez vagyok en!
Ram NEM kell vigyazni,vigyazanak OK! Tudod KIK?????
<moderálva>:):)


259 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...