Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft.: jelentős támogatás a győri egyetemi életnek

Az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft. 2011-ben is - hasonlóan a korábbi évekhez - jelentős támogatást nyújtott az egyetemen folyó tudományos, kutatási, ismeretterjesztési, kulturális és sporttevékenységekhez, illetve támogatott egyetemi és városi szervezeteket.

A kiemelkedően közhasznú szervezet pénzbeli támogatásként több mint 14 millió forintot adományozott az elmúlt év folyamán.

Jelentős pénzbeli támogatásban részesült az Egyetemi Zenei Alapítvány, amely 5 millió forintot fordíthat a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet zenei együtteseinek, hallgatóinak támogatására, az Egyetemi hangversenyterem programjainak megvalósítására.

Közel 5 millió forintos támogatást kapott a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, amely a pénzt hallgatói rendezvényekre, tanulmányi utak szervezésére fordíthatja.

1 millió forintban részesült a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete, ahol a támogatás elsősorban nevezési díjakra, sportversenyeken való részvételre kerül felhasználásra, míg az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület 750.000 Ft-ból készülhet fel a következő versenyekre, ezzel is öregbítve az egyetem hírnevét rangos országos illetve nemzetközi versenyeken.

A város kulturális életének színfoltja a Győri Filharmonikus Zenekar, amelynek a társasági adó törvény által biztosított lehetőséget kihasználva nyújtott az Universitas-Győr Nonprofit Kft 1,5 millió forintos támogatást.

A Kft az egyetemmel kötött társadalmi közös szükséglet kielégítésére szóló szerződés alapján 2011-ben is számos egyetemi kiadványt jelentetett meg.

Többek között a Jog - Állam - Politika periodika négy száma, a jogi kar Oktatói Bibliográfiája, a győri jogászképzés évszázadait bemutató kiadvány, dr. Szigeti Péter: Társadalomkutatás- Mi végre? illetve dr. Patyi András: Közigazgatás - Alkotmány - Bíráskodás című könyve is a Kft gondozásában jelent meg.

2011-ben elindult a Széchenyi University Press sorozat, melynek első kiadványa a Control Engineering angol nyelven jelent meg, és több hazai intézmény, valamint a delfti egyetem oktatásában is helyet kapott.

A Kft 2012-ben is fő feladatának tekinti, hogy a tevékenysége során elért eredményéből mind szélesebb körben nyújtson pénzbeli támogatást, illetve járuljon hozzá munkájával az egyetem céljainak megvalósításához.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. február 09. 07:55
    „Az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft. 2011-ben is - adott, ad - de miből ad a közhasznú szervezet? -mindet megszüntetném ezeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betonoszlopnak ütközött a Peugeot Győrben - fotók

"A Peugeot valószínűleg a csúszós utak miatt villanyoszlopnak csapódott a győri Mónus Illés úton" -… Tovább olvasom