Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Turizmus: a megye 1,6 milliárd forintot nyert

A megye öt turisztikai projektje összesen 1,6 milliárd forint támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül – jelentette be Balogh József pénteken Kapuváron, a Regionális Fejlesztési Tanács (RFT) ülése után.


Az RFT elnöke portálunknak elmondta, a Győri Egyházmegyei Hivatal, Lébény–Győr-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztésére több mint 560 millió forint támogatás jut (a teljes projekt összege 667,9 millió), a megyei önkormányzat nagycenki Széchenyi-emlékkiállítás és kastélypark projektje 129,6 millió forintot nyert (152,4 millió), a Xantus János Állatkert projektje a győri Füles bástya turisztikai hasznosítására pedig 126,9 millió forint támogatást kapott (149,3 millió).

Emellett a Fertő–Hanság Nemzeti Park turisztikai fejlesztéseire (Rábaköz, Fertő) 463,4 millió forint támogatást kapott (545,2 millió), a Győri kistérség turizmusfejlesztési projektje pedig 354,1 millió forint (422 millió) támogatáshoz jutott a Győri kistérség kistelepüléseinek turisztikai fejlesztéseire.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programban az előbbi öt megyei, három Zala megyei és egy Vas megyei turisztikai projekt nyert támogatást mintegy 3,6 milliárd forint értékben. Balogh József kijelentette, a támogatás közel kétharmadát a megye hozta el.

Az RFT ülése utáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az RFT elfogadta etikai kódexét, valamint döntött mintegy 708 millió forintos támogatási összeg átütemezéséről is. Balogh József hangsúlyozta, utóbbi összeg közösségi közlekedésre és kistelepülések szennyvízfejlesztéseire szükséges. – A pályázatok megvannak, nem lenne ildomos a támogatással várni, hiszen ezekre a fejlesztésekre mielőbb szükség van – mondta az RFT elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. jéger 2010. március 13. 15:51
    „Szép és jó dolog a turizmus. De amíg nincsenek meg a feltételek hozzá, ne reklámozzuk magunkat.
    Mert szerintem szégyen az, hogy sok faluban még a mai napig sincs (szennyvíz csatorna)."Dicséretes és jó pályázatot nyújtottak be, a kistelepülések szennyvíz csatornájának elkészítéséhez, de pénz nincs hozzá???!!! Olyanok az útjaink mint egy tereprali pálya és erre legyünk büszkék amikor idejönnek a turisták?!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtónapi kitüntetések a Kisalföldben

A Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. a sajtónap alkalmából idén is kitüntette kiváló kollégáinkat. Tovább olvasom