Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Tortúra kiváltani a parkolóbérletet Győrben

Keddig érvényesek a lakossági parkolóbérletek, hétfőn is óriási volt a sor a Győr-Szol irodájában –és nem biztos, hogy egyszer kell csak végigállni. Sok papír kell az igényléshez.

Több alkalommal is foglalkoztunk a győri lakossági parkolóbérletekkel, az eddigi gyakorlat ugyanis megváltozott, több új okmány szükséges ahhoz, hogy igazolják a lakosok jogosultságukat a bérletre. Számos olvasónk jelezte telefonon panaszait: nem fogadták el a régebbi iratokat, vagy épp ügyintézőként más volt a szükséges papírok listája. Magunk jártunk az ügy végére: elmentünk parkolóbérletet venni.

Újdonság, hogy a lakásra való jogosultságot is igazolni kell, már nem elég a lakcímkártya. Ez történhet lakástulajdoni lappal, bizonyító erejű magánokirattal (tanúk által aláírt vagy ügyvéddel ellenjegyeztetett), vagy közokirattal (bérleti szerződés, nyilatkozat a lakáshasználati jogosultság igazolására). Ezenfelül az  autóra való tulajdon- vagy használati jogunkat is bizonyítani kell (például forgalmi engedéllyel). Ezekre a papírokra volt a legtöbb panasz a sorban állók között, beszélgetni ugyanis bőven jutott idő: egy óra várakozás után még nem kerültünk sorra délelőtti ottjártunkkor.

Kedden járnak le az éves parkolóbérletek, aki még nem járt a Győr-Szol irodájában, tegye meg, de készüljön sorállásra.
Kedden járnak le az éves parkolóbérletek, aki még nem járt a Győr-Szol irodájában, tegye meg, de készüljön sorállásra.

Harmadjára állt sorba az a fiatalember, aki bár a nevét nem vállalta, de röviden elmondta a problémáját: „A belvárosban lakom és szabadnapot vettem ki ezért, de ha nem készülök így, akkor nem is tudnám kiváltani a bérletemet. Mindig hiányzik egy pluszpapír vagy valamilyen adat, rengeteg a pluszmunka azért, amit ellenőrizhetnének a saját rendszerükben – évek óta kiváltom ugyanoda a bérletemet."

Nyilatkozatok

– Nagyon zsúfolt az iroda, hosszúak a sorok. Nem akartam utolsó napra hagyni ezt, de eddig háromszor voltam itt az elmúlt hetekben, nem volt lehetőségem kivárni a sort, most már nincs választásom. Az elmúlt években gyorsabban, egyszerűbben intéztem ezt, ráadásul csak remélhetem, hogy az összes szükséges papír nálam van.
Gúzs Ilona

– Tavaly igényeltem először parkolóbérletet, a lakásra való jogosultság igazolására felkészültem, azonban az autó tulajdonjogát igazoló irat nem volt nálam. Most már kivárjuk a sort, de kicsit hiányosnak érzem utólag a tájékoztatást ezekről az igényekről. Legutóbb talán tíz perc volt az egész, most szinte rámegy a délelőttünk.
Benke Balázs

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság előtt: 10 kiló hajat lopott a győri fodrászatból

Emlékeznek a győri fodrászkisasszonyra, aki beismerése szerint meglovasította főnöke francia… Tovább olvasom