Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Top megyei adótartozók: hét győri és egy soproni az új feketelistán

A legmagasabb összegű adóhiányt egy győri székhelyű biztonsági szolgálat halmozta fel a harmadik negyedévben, melynek teljes hátraléka jogkövetkezményekkel együtt közel félmilliárd forint.

Mint ismert, a NAV negyedévente teszi közzé azon - csőd- vagy felszámolási eljárás alatt nem álló - adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók új listáját ide kattintva tekinthetik meg!

Hét győri és egy soproni adózó a legfrissebb listán 

A feketelistára azok az adózók kerülnek, akik az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

A harmadik negyedévben 117 adózónál állapítottak meg összesen több mint 23,1 milliárd forint összegű adóhiányt, amihez közel 18,9 milliárd forint jogkövetkezmény - adóbírság, késedelmi pótlék - társul.

A nagy adósok közül 53 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó, a többi társaság.

A friss listán megyénkből hét győri és egy soproni adózó szerepel.

A negatív "csúcstartó" közel félmilliárd forinttal tartozik

A legmagasabb összegű adóhiányt (254,4 millió forint) egy győri székhelyű biztonsági szolgálat halmozta fel, melynek teljes hátraléka jogkövetkezményekkel (242,9 millió forint) együtt közel félmilliárd forint (497,3 millió forint).

Hasonlóan magas összegű adóhiányt (235,6 millió forint) állapított meg a NAV egy győri ingatlanforgalmazó kft-nél; utóbbi vállalkozástól jogkövetkezményekkel (208,1 millió forint) együtt 443,7 millió forintot követel az adóhatóság.

A listákon szereplők 15 százaléka tudta rendezni elmaradásait az utóbbi két évben

Arra a kérdésünkre, miszerint az utóbbi két évben hány megyei adózó tudta rendezni tartozását - vagy megkezdeni a törlesztéseket -, hogy így lekerüljön a feketelistáról, Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó főigazgatóságnak szóvivője úgy válaszolt: "a szóban forgó időszakban a közzétett listákon szereplő adózók mintegy 15 százaléka tudta teljesíteni az adóellenőrzés eredményeként megállapított kötelezettségeit".

"Arra való tekintettel, hogy a listán azon adózók szerepelnek, akiknek adott negyedévben emelkedett jogerőre az adóhiányt megállapító határozata, ezért ezen adózók - függetlenül attól, hogy a tartozásukat megfizették-e, vagy sem - a következő negyedévi listában már nem fognak szerepelni.

Akiknek a következő negyedévben lesz jogerős az adóhiányt megállapító határozata, azok szerepelnek majd az aktuális, új listában.

Az alábbi hátralékos listákról akkor lehet lekerülni, ha a tartozás a megadott összeghatár alá csökken

Azon adózók, akik nem tudják megfizetni hátralékukat, és tartozásuk 180 napon keresztül folyamatosan meghaladja a 100 millió forintot - magánszemélyek esetében 10 millió forintot -, azokat egy másik listán teszi közzé a NAV.

Ezekről a hátralékos listákról azonban már csak akkor lehet lekerülni, ha a tartozás a megadott összeghatár alá csökken" - zárta szavait Kovács Mária.

27 győri vállalkozás 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező, nem magánszemély adózók nyilvántartásában 

Utóbbi két, szóban forgó feketelistát szintén a napokban tette közzé oldalán a NAV.

Az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező, nem magánszemély adózók - szeptember végi állapotot tükröző - nyilvántartásában 27 győri, 5 soproni, 4 mosonmagyaróvári és 1 kópházi vállalkozásra bukkantunk.

A 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező - magánszemély és egyéni vállalkozók - adózók aktuális listáját pedig ide kattintva bogarászhatják végig.

Olvasóink írták

 • 13. Feri1 2012. november 08. 11:58
  „A soproni adótartozók névsorát elnézve szervezzünk nekik gyűjtést, hisz a legtöbbjük lyukas cipőben, étlen-szomjan szégyenkezve láthatóak csak, elsősorban esténként, a félhomályban. Tönkrement a vállalkozásuk, az utolsó fillérjüket is arra költötték, hogy kivegyék a részüket közteherviselésből. Javaslom, hogy a polgármesteri hivatal homlokzatán egy márványtáblán aranyszínnel szerepelhessenek, mint akik a kapzsi kapitalista világ áldozatai. Mert megérdemlik, hogy a nevüket ne feledjük!”
 • 12. vera2012 2012. november 07. 17:19
  „11. Tényleg naiv vagyok, hogy a szomszéd is adócsaló lehet, arra nem is gondoltam.”
 • 11. Kukac40 2012. november 07. 16:50
  „10.vera2012 Mert neked vékony bőr van rajt. :) Az övükén elég vastag, na meg akkora a telek, hogy nem találkozik a aszomszéddal. Arról nem is beszélve, hogy a szomszéd is rajt van, csak hátrább és az már az ilyeneknek szégyen. :)”
 • 10. vera2012 2012. november 07. 15:01
  „Lesülne a pofámról a bör, ha a szomszédom olvasná a nevemet ezen a listán. Ezeknek nincs szégyenérzetük. Akkor se volt, amikor az összeharácsolt pénzt elmenekítették az adóparadicsomokba. Most meg esküsznek, hogy még a családjukat se tudják eltartani. A kormány meg türi. Még ha megfizetnék a tartozást, akkor se adnék ujra ki adószámot. Börtönbe velük és eldobni a kulcsot. Piszok szemét banda.”
 • 9. prakker 2012. november 07. 11:39
  „Az a legfőbb probléma, hogy nincsen egy felső limit, pl 3 milla, amikor eléri az üzlet becsuk, adószám vissza, aztán ha rendezte a számlát vissza kaphatja. Az is nagy baj, hogy sokan ebből sportot űznek, direkt adó elsíboló céget, cégeket alapítanak egy évig működik aztán usgyi. Az egyéni vállalkozókat, bt-ket utol érik ugyanis Ők a magánvagyonukkal is felelnek, mig a kft-k a törzstőkéjük erejéig, mondjuk 3 milláig. Pedig ha a Kft-k ügyvezetői, esetleg a tulajdonosaik is a vagyonukkal felelnének sokkal jobb lehetne az adózói fegyelem. De amig az adózással kapcsolatos törvényeink tele vannak kiskapukkal, addig ne csodálkozzunk azon, hogy vannak akik ebből nagyon jól megélnek.”
 • 8. ATXadmin 2012. november 07. 06:31
  „érdekes, ha te tartozol pl 50.000ft azt majdnem 1 hónap múlva sírnak írogatnak telefonálgatnak majd szépen levonják a fizetésedből vagy bírósági úton letöltendőre módosítják, de ebből is látszik hogy a csalsz lopsz akkor nagyon nagyba tedd mert nem lesz semmi következménye és tessék aki teheti meg is teszi szánalom........”
 • 7. hehe08 2012. november 06. 22:10
  „5.gyugyu1
  milyen mérhetetlenül ostoba vagy”
 • 6. Kukac40 2012. november 06. 16:29
  „Hogy lehetnek ennyien? Ha a behajtáshoz törvénymódosításra van szükség, miért nincs megtéve? Miért engedik tovább működni ezeket a cégeket? Miért nem tesz semmit a NAV, a város, az állam? Vannak emberkék akik nevén több olyan cég van, ami adótartozásokat halmoz fel, majd megszűnik, de a tulajdonosi körnek semilyen hátránya nem lesz belőle. Miért engedik, miért nem szűrik ki ezeket az embereket?”
 • 5. gyugyu1 2012. november 06. 12:13
  „3,4 ! Ebben az a borzasztó,hogy ezek az adótartozó csalók vígan élnek,sőt még büszkék is rá,hogy ők az agyasak !!

  A legszarabb az egészben,hogy halvány esély sincs a tartozások behajtására, RÖHÖGNEK A MARKUKBA ! /a csalás lehetőségeit helyettük a könyvelőik, ügyvédeik találják ki amiből busásan kiveszik a részüket !

  A LEGNAGYOBB SZAR AZ: HOGY EZT A KISPÉNZű ADÓZÓK FOGJÁK MEGFIZETNI MERT NEKIK LEHETŐSÉGÜK SINCS ADÓT CSALNI !!!!”
 • 4. k8814 2012. november 06. 12:00
  „Van aki évek óta fent a listán,mégsem változik semmi............
  Biztos ennek is megvan az oka.”
 • 3. nága 2012. november 06. 10:09
  „Csupán egyet nem értek: Miért nem lehet ezeket simán lecsukni, a cégüket megszüntetni és életükben több céget ne is alapíthassanak, ill. vagyonelkobzást végezni velük szemben? Így csak tovább csalnak-lopnak, közben vígan élnek, egzotikus tájakon üdülnek, terepjárókkal furikáznak, osztják az észt a szegényebbek közt, kizsákmányolják az alkalmazottaikat, bővítik a feketegazdaságot stb.,a listában szereplést pedig nem szégyellik, sőt lepereg róluk ez a pellengérre állítás.”
 • 2. torabora 2012. november 06. 09:32
  „Ejnye bejnye Vácziék úgy látszik az egész família nem szeret adózni?”
 • 1. tmm 2012. november 06. 07:48
  „A listában látható Walter Dezső Péter Sopronban, az akire tippelek, vagy tévedek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ös főúton, az ikrényi elágazásnál

Baleset történt hétfőn este 6 óra környékén a 85-ös főúton az ikrényi elágazásnál. Tovább olvasom