Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Toleranciára fel: kaotikus állapotok alakulhatnak ki a Petz-kórház körül - videó

A június 2-től rajtoló győri kórházi építkezés alapjaiban változtatja meg jó eséllyel a látogatások eddigi rendjét, szokásait. Cikkünk tele hasznos infókkal.

Mint arról portálunk beszámolt, aláírták a Petz-kórház 11,2 milliárdos fejlesztési szerződését szerdán, s ennek értelmében már június 2-án, csütörtökön megkezdődik a várhatóan másfél évig tartó beruházás.

A munkálatok miatt mind a betegeknek, mind a látogatóknak, valamint a kórház munkatársainak kellemetlenségekre kell számítaniuk - persze valamit valamiért: ez a jövő, a modern körülmények záloga.

"Első lépésben a C épület régi szárnya és az épületet a B épülettel összekötő folyosót bontják le úgy, hogy a betegforgalom zavartalansága érdekében ideiglenes folyosót is szükséges megépíteni" - közölte dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója.

"Kisebb időeltolódással, de lényegében ezzel párhuzamosan a B épület részleges rekonstrukciója, valamint az A épületen a helikopter leszálló kivitelezése is kezdetét veszi.


Ha egyszer véget ér a nagy munka, akkor ilyen lesz az új épület.
Ha egyszer véget ér a nagy munka, akkor ilyen lesz az új épület.Az új szárny építésére a C épület lebontását követően kerülhet sor. A munkálatok egyszerre több helyszínen fognak zajlani és várhatóan 2012. december 15-ig tartanak" - tette hozzá dr. Tamás László János.

Az új épületszárny építésének megkezdéséhez a megfelelő nagyságú munkaterületet biztosítani kell. E munkaterületet kizárólag az építkezés céljára lehet használni.


Ennek biztosítása érdekében a megyei kórház egész területén a személyi és gépjármű közlekedést át kell szervezni. Ezért az eddig megszokott közlekedési területeknél jóval szűkebb lehetőségek maradnak.

"Ezúttal szeretném kérni látogatóinkat, hogy autóval minél messzebb próbáljanak megállni a kórháztól, illetve lehetőleg igyekezzenek tömegközlekedési eszközökkel eljutni intézményünkbe" - tudatta dr. Tamás László János.


 Dr. Tamás László János, a Petz-kórház igazgatója.
Dr. Tamás László János, a Petz-kórház igazgatója.Hasznos elérhetőségek a kórházi beruházás kapcsán
 

A 80/205-219-es belföldről ingyenes hívható zöldszámon, illetve a poluskorhaz@gymsmo.hu e-mail címen is szívesen adnak tanácsot, felvilágosítását a fejlesztés jelenlegi állásáról, a kórház legideálisabb megközelítési lehetőségeiről.


"Javasoljuk, hogy az `A´ és `B´ épületben lévő fekvőbeteg osztályokat, illetve szakambulanciákat a Vasvári Pál utcai `A´ épület főbejárata felől az eddig megszokott módon közelítsék meg továbbra is a látogatók.

Az `E´ és `D´ épületbe a Magyar utca felőli személyi porta irányából, az `E´ épület bejárata felől érkezzenek.

A `C´ épület Tihanyi Árpád felé néző szárnyában elhelyezkedő osztályok, szakrendelések mind a Vasvári Pál utcai, mind a Magyar utcai bejárat felől a földszinti összekötő folyosókon keresztül lesznek elérhetőek az elkövetkező időkben" - magyarázta a Petz-kórház főigazgatója.

Az új ideiglenes folyosó elkészülte után a régi összekötő folyosót egyébként elbontják.11,2 milliárdos beruházás konkrét ütemterve

Új Ideiglenes összekötő folyosó építése
Az új ideiglenes folyosó csak a földszinten fog megépülni a "B", "C" és "D" épületek között. Ezen a folyosón zajlik az épületek közti személy és betegforgalom, valamint az infrastrukturális közlekedés és kiszolgálás is.
2011. június 2.-2011. július 11.

Közműkiváltás (csatorna, gáz, orvosi gáz)
2011. június 2.-2011. július 11.

"C" épület régi szárny és összekötő folyosó bontása
2011. június 2.-2011. augusztus 10.

Helikopter leszálló építése
2011. június 16.-2011. november 3.

"B" épület rekonstrukciója - első ütem (gyógyszertár és röntgen osztály)
2011. július 1.-2011. október 10.

Második ütem (központi intenzív osztály)
2012. május 2.- 2012. május 29.

Új Hotelépület építése
2011. július 27.-2012. december 15.

Parkosítás, gépjármű parkolók kialakítása
2012. július 2.-2012. augusztus 31.


Olvasóink írták

 • 14. iq 2011. június 07. 11:39
  „A BÉREKRÖL IS JÖKJÉK MÁR AZ IGÉT !!!”
 • 13. timoboy 2011. június 02. 16:45
  „Olvasva a hozzászólásokat... hát tipikus magyar mentalitás. Én is MAGYAR vagyok, és hasonlóan gondolkozom, de!
  Gondolkodjunk már egy kicsit pozitívabban, nézzük már egy kicsit a dolgok jó oldalát.
  Kedves Hozzászólók! Voltak már már a "sürgősségi ellátóban" esetlek a mellékhelységben? Netán valamelyik osztályon az említett helyen? Vagy netán a röntgen osztályon ültek már azokban a "fotelekben"? (Csak hogy ezeket említsem...)
  Ha azt jelentenék be, hogy minden marad így, ahogy van, ugyan ilyen büdös, koszos marad minden, akkor milyen hozzászólások jönnének? Pl: Jó ez így, továbbra is inkább ilyen WC-t szeretnénk, olyan kényelmes így ücsörögni a várókban (ha van ülőhely)... Vagy esetleg: persze, erre bezzeg nincs pénz, minden másra van...
  Emberek! Most itt van erre a pénz, itt az esély, hogy végre egy olyan helyen kezeljenek minket, ahova "öröm" legyen bemenni, befeküdni.
  Ez viszont tényleg némi áldozattal jár. Ha mi lakást felújítunk, akkor mi is épp úgy zavarjuk a szomszédokat. Ezt sajnos el kell viselni! (Személy szerint a Tihanyi Árpád úton lakom, a kórháztól 20 méterre... ) Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha valaki megmondja hogyan lehet használni néma üzemmódban a Hilti ütvefúrót, úgy fogom használni. Csak mutassa meg!
  Lehet támadni, én csak a véleményemet írtam meg, igaz, kicsit hosszan!”
 • 12. Accentos 2011. június 02. 09:08
  „remélem,mikor engem műtenek augusztusban,pont nem akkor megy el a villany,gáz,stb...
  megint sok hűhó semmiért! nagy csinnadrattával látványosan elmossák a pénzt,miközben némely osztályokon az ötvenes évekre jellemző állapotok vannak.”
 • 11. hellószia 2011. június 02. 08:34
  „Örüljetek! Tök jó lesz!
  Ez csak a kezdet, és javulni fog minden!
  Csak pozitívan!
  "Szépségért meg kell szenvedni" Erre is igaz, A célt nézzétek!
  :-)”
 • 10. poto 2011. június 02. 08:11
  „Egy ilyen beruházás nyilván sok gonddal jár.
  Inkább örülni kellene annak,hogy a kórház megújul.”
 • 9. zsukov 2011. június 02. 07:42
  „Ja ha esetleg nem adnág bérbe a a tenisz pályát akkor mi lenne ?????”
 • 8. zsukov 2011. június 02. 04:06
  „Eddig is szar vovt ....”
 • 7. Révfalui-szúnyog 2011. június 01. 22:51
  „Eddig akárhány alkalommal voltam látogatóban a kórházban, sose láttam teltházat. Nem értem, miért kell bővíteni azt, ami egyébként elegendő méretű. (persze ötleteim vannak...) Amíg a volumenkorlát teljes eltörlése nem történik meg, addig ez egy tökéletesen fölösleges munka. Erre majd akkor jönnek rá sokan, amikor a bővített intézményben, számos üres hely mellett ugyanúgy hónapokat kell várni egy beavatkozásra. Nincsenek illúzióim, a bővítés nem a volumenkorlát eltörléséből következő prosperitással számol, sokkal inkább a jelen beruházásból következő kiváltságokkal.
  Vagy tud valaki olyan tervekről, amelyek arról szólnának, hogy itt vagy ott be lehet majd zárni korszerűtlen létesítményeket, amelyeknek kuncsaftkörét veszi át a bővített győri intézmény?
  A hatalmas összeg beruházása ismeretében igen fura, hogy egy komolyabb orvosi műszeres vizsgálatra azért kell hónapokat vagy éveket is várni, mert nincs pénz még egyet üzembe állítani. Mire a manuszt kivizsgálnák, rég a koporsóban malmozik.”
 • 6. Bo9903 2011. június 01. 21:06
  „Én még mindig azon az elven vagyok, mert eddig is azon voltam, hogy ezt a pénzt a meglevő kórházra kellett volna fordítani. háté nevű hozzászólónak tulajdonképpen teljesen igaza van, én sem írhattam volna mást. Sőt, az előttem levő összes hozzászólónak igaza van. Ráadásul én a kórházban dolgozom, szó szerint a saját bőrömön fogom szerintem érezni, hogy mi fog itt elkezdődni hamarosan... szörnyű, kitartást kívánok mindenkinek, aki bármilyen formában érintett az ügyben. Pláne, az ott lakóknak, mert ugyan hova menjenek 1,5 évre... :(”
 • 5. yugayw 2011. június 01. 20:17
  „Mi lesz velünk Magyar utcai lakosokkal???
  - vajon ránk is gondoltak?
  A teherautók honnét fogják megközelíteni az építési területet? - esteleg a szülészet felöl???? :-)”
 • 4. háté 2011. június 01. 19:14
  „Beruházunk, felújítunk, - a műtétek elmaradnak, a beteg le lesz sz..va.
  Pihenésképpen, pedig fúró és kalapács koncert.”
 • 3. VJack 2011. június 01. 19:09
  „Kicsit olyan, mikor még a rezsire sincs pénz a háznál, de azért bővítik, átépítik. A kórház jelen állapota elég vegyes és a vizsgálatokra sincs nagyon pénz. Ha nagyobbat építenek, akkor lesz? Nem lett volna hasznosabb a halom pénzt közvetlenebbül fordítani a betegellátásra? Ha egy területen ennyire nincs pénz, mint az egészségügyben, ott nem ez lenne a legfontosabb. Gondolom, így lehet a legoptimálisabban kisíbolni a pénzt...”
 • 2. Pikulics 2011. június 01. 18:53
  „"Toleranciára fel: kaotikus állapotok alakulhatnak ki a Petz-kórház körül"
  Mit gondolnak, most mi van ott?
  Vagy a mostani káoszt fogják fejleszteni?
  Köszönöm, inkább nem!”
 • 1. rubeola 2011. június 01. 15:11
  „A harmadik mondatot kérjük újrafogalmazni, mert így se füle, se farka!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elstartolt a jövő kórháza: 10 milliárdot kapott a Petz

Szakács Imre és Molnár Csaba közösen mutatta be Varga Gábor főigazgató társaságában, hogy milyen… Tovább olvasom