Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Tíz éve keltek egybe a barokk esküvőn

Tíz éve keltek egybe, de még manapság is megszólítják ismeretlenek Gácsfalviékat esküvőjük miatt.
Persze nem volt az övék szokványos ceremónia: 1996-ban ők alkották a barokk párt, akik a győri kulturális látványosság keretében házasodtak össze, s azóta is boldogan élnek.

Esküvői fotójukat a fiatalok a nappali szobájukba tették ki a falra, így mindennap látják. Gyakran eszükbe jut a pompás ceremónia, aminek több ezer ember volt tanúja. Gácsfalvi Ákos és Bolla Tímea házasélete ugyanis olyan maradandó élménnyel kezdődött egy évtizede, ami keveseknek adatott meg eddig.

Ma is a hagyományokat felelevenítő formát választanák egybekelésükhöz, számos romantikus mozzanatát kedves emlékként őrzik, akárcsak a kisebb bakikat. A férj elmesélte, hogy mikor a boldogság szabad szárnyalását jelképező galambreptetés előtt nem tudta kivenni a madarat kalitkájából, lábát csiklandozva ösztökélte mozdulásra, hogy a közönségnek ne kelljen kínosan sokáig várakoznia az ünnepélyes gesztusra. Ettől csak vidámabbak lettek, ahogy attól is, ahogy a járókelők integettek nekik, mikor hintón vonultak végig a belvároson.

Ákos még arra a versikére is emlékszik, amivel az esküvőn szerelmét megvallotta kedvesének. „Ó mily régóta vártam kedves kisasszony..." – kezdte idézni a régies szöveget. Még pár sort fel tudott idézni, de már nehezebben. Bizony tíz éve volt az esküvő, de még a napokban is képeket kértek róla munkatársai, nem akarták elhinni, hogy ő volt 1996-ban a barokk vőlegény.

Azóta Gácsfalviéknak megszületett a kislányuk, Klaudia most nyolcéves. Apukája megkérdezte tőle, hasonló esküvőt szeretne-e, ha nagy lesz és ő mosolyogva bólogatott. Az idei barokk ceremónia főszerepére készülő párnak pedig a férfi azt üzente: jól döntöttek. Javasolta, hogy minden pillanatot örökítsenek meg, érdemes.
Az idei barokk esküvőről bővebb információ a győri Családi Intézetben kérhető (96/311-316).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leglátványosabb lakodalom

Tizennegyedik alkalommal tartanak Győrben barokk eskűvőt. Idén is látványos lesz a házasságkötés. Tovább olvasom