Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Telket adnak az ítélőtáblához

Egyelőre nem tudni biztosan, hol áll fel 2005-ben a győri ítélőtábla, miután a Napóleon-ház alkalmatlannak bizonyult erre a célra. A városháza hét-nyolc lehetőséget ajánlott fel a Legfelsőbb Bíróságnak.
Törvény írja elő, hogy 2005 januárjában Győrben fel kell állni a táblabíróságnak. Egyelőre még kérdéses, az új jogintézmény hol működik, miután a városi önkormányzat által eredetileg felajánlott Napóleon-házat nemrégiben alkalmatlannak találta a Legfelsőbb Bíróság.
Eredics Imre alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a Király utcai patinás épülettel a legfőbb probléma az volt, hogy nem fért volna el benne az ügyészség. Ellene szólt ezenkívül, hogy nem tudták volna megoldani a külön feljáratot a tanúknak, és nagyon drága belső átalakításokra lett volna szükség.

A városháza az elmúlt hetekben hét-nyolc épületet és telket ajánlott fel az LB-nek, amely belvárosi ingatlanhoz ragaszkodott. Így szóba került a Frigyes-laktanya és az Árpád-tömb átalakítása, az iparkamara melletti-mögötti terület, valamint a Domb utca környéke. Úgy tűnik, utóbbi lesz a befutó. A postafeldolgozó üzem és a Shell-benzinkút közötti telek önkormányzati tulajdonban van, és értéke meghaladja a százmillió forintot. Előnye, hogy központi helyen fekszik és jó közlekedési adottságokkal rendelkezik. A táblabíróság felépítésével egyfajta igazságszolgáltatási negyed alakulhat ki, hiszen a közelben található a városi és a megyei bíróság, valamint az ügyészség.

Kapcsolódó cikkek >>

Alkalmatlan a Napóleon-ház (2003-05-23) >>
Heidrich Gábor lett a szegedi ítélőtábla elnöke (2002-10-04) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat éve a csúcson

A Grácia Művészeti Intézet divattáncos versenyzői már hat éve folyamatosan védik elsőségüket a… Tovább olvasom