Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Telerajzolták a szigetet: Rekorder győriek

Győr - Nap a boldogoknak, ház a hajléktalanoknak, virág a menyasszonynak: a Guinness-rekordot megdöntő győri, mintegy 300 méter hosszú óriásrajz csütörtök estig elkészült. A Bárczi-iskolások kezdeményezésére 23 győri iskolából mintegy 509 gyerek rajzolt.
Telerajzolták a szigetet: A győri városházát is körültekernék az alkotásukkal

A „nagy rajzolást" az esélyegyenlőség és integráció jegyében, az Integrált Művészeti Fesztivál folytatásaként álmodták meg a szervezők. Az országos rekordot 280 négyzetméternyi rajzzal ez idáig Sándorfalván jegyezték, ezt a mostani 440 négyzetméterrel a lurkók jelentősen túlteljesítették.

Az eseményt Sebestyén István, a magyarországi Guinness-rekordok regisztrátora kísérte figyelemmel, jegyzőkönyvezte, dokumentálta és hitelesítette. A zsírkrétával készülő óriásrajz fő témája Az én otthonom címet kapta. Így aztán nem csoda, hogy hamarjában több tucat ház, otthon, épület „nőtt ki a földből" a Radón.

Összesen 440 négyzetméternyi rajzolt felület készült el - új rekord Győrben! - Fotó: Krizsán Csaba
A programot megnyitó Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a rekordtól függetlenül a legnagyobb sikernek azt tartotta, hogy sérültséggel élők és egészségesek együtt töltöttek egy délutánt, Borsfai László, az ötletadó intézmény igazgatója pedig azt a szellemiséget tartotta elsődlegesnek, amely nem elsősorban a rekordról, hanem a társadalomnak eljuttatott üzenetről szólt.

– A kollégáim rendkívül lelkesek, szinte biztos vagyok abban, hogy lesz folytatás, hiszen az integrált művészeti nevelésnek kimeríthetetlen a tárháza – fogalmazott az igazgató.

Négy óra körül még vagy hatméternyi rajz hiányzott, amikor a Nádorvárosi Közoktatási Központ negyedikesei rohammunkába kezdtek, hogy kipótolják a még hiányzó részt. A gyerekek lelkesedése határtalannak bizonyult, túlszárnyalta azt a bizonyos Guinness-rekordot is. A 2004 júniusában Sándorfalván felállított korábbi rekordot a lurkók jócskán megdöntötték. Néhány órán belül utóbbit tényként erősítette meg Sebestyén István, a magyarországi Guinness-rekordok regisztrátora, aki szerint az élmény, az érzés és a teljesítmény – gyermeknapi előzetesként – mindent felülmúlt Győrben.

Összesen 440 négyzetméternyi rajzolt felület készült el, a győri gyerekek megdöntötték a sándorfalvi rekordot. Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 3. Iringo 2008. május 23. 10:39
  „Fredo-nak!
  Talán a "beszólás" helyett abba is érdemes lenne belegondolni, hogy egy ilyen rendezvényt mennyi időbe, energiába és persze felelősségbe került megszervezni. Persze sokkal egyszerűbb fikázni....jó magyar szokás szerint!

  Ja, és gratulálok mindenkinek, aki bármit is tett azért, hogy ez a rekord megszülethessen!!”
 • 2. andy 2008. május 23. 08:45
  „Kedves Fredo!
  Nyugodtan lehetne vezető hír is!
  Ebbe az anyagias világban,megmutatták gyermekek a felnőtteknek,az együtt örömét,ítélkezés helyett egymás elfogadását :)
  Példát vehetne felnőtt társadalmunk...,de nem csodálkozom,hogy ezt nem mindenki érti.”
 • 1. fredo 2008. május 22. 22:44
  „EZ VEZETŐ HÍR?????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új jegyző: lojalitás és pszichológiai teszt is kell

Győr - Tizennégyen pályáznak a megüresedett győri jegyzői helyre, s a jelentkezőkkel – aki… Tovább olvasom