Kisalföld logö

2015. 10. 08. csütörtök - Koppány 12°C | 18°C

Tankok vonultak Győrszentivánon - Gyakorlatra indultak

Olvasónk szerint az utcák megsínylették a nehéz katonai járművek lánctalpait.


Az esettel kapcsolatban Cseszreginé Csekei Judit százados, kommunikációs tiszt arról tájékoztatott, hogy a rakétaezred kijelölt alegysége többnemzeti elektronikai harcászati gyakorlatra indult Kecskemétre.

Mivel az Audi-gyár bővítésének következtében a honvédség tulajdonában lévő vasúti rakodó a vállalat tulajdonába került, így a technikai eszközök vasúti berakodására a győrszentiváni rakodót jelölték ki. Ilyenre évente legfeljebb egy-két alkalommal kerül sor.

"A vasúti rakodó megközelítéséhez az érvényes útvonalengedéllyel rendelkező menetoszlopnak érintenie kellett az említett két győrszentiváni utcát. A lánctalpas alvázra telepített technikai eszközök gumibetétes lánctalppal vannak ellátva – pontosan az utak állagának megóvása érdekében.

Az esetet követően az ezred megbízott parancsnoka intézkedett az érintett útszakasz szemrevételezésére, a talált állapot fényképes rögzítésére és az eset kivizsgálására, amely jelenleg is folyamatban van" – közölte Cseszreginé Csekei Judit. A százados jelezte azt is, hogy a vasárnapi időponttól nem tudtak eltérni, de az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek a lakóktól.

Korábban - Csapóné Nebehaj Renáta és Magyar Lajos olvasónk számos felvételt küldött szerkesztőségünkbe vasárnap délelőtt; a képeken az látszik, hogy a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonai járművei haladnak végig a győrszentiváni Hérics és Vonat utcában. Ezeket később vonatra rakták és elszállították.

Tankok a győrszentiváni Vonat utcában

Kövecses Gábor olvasónk felháborodásának is hangot adott. Elmondta: az önkormányzat húsz éve nem költött a Vonat utcára, a lakók saját erejükből foltozgatják a lyukakat, s az amúgy is rossz burkolat károsodott a nehéz tankok súlya alatt. A férfi hozzátette azt is, hogy volt olyan jármű, amely a vetésben állt meg.

Moderálásra küldöm 71. deszkás 2012.05.24. 11:29

E CET! És venni akartak tőlünk gabonát (Torgyáni idők!-hová tegyük a gabonát annyi van-) mi nem adtunk mert a ruszkinak pézé se! Ugye tudod kitől származik ez a "direktiva"? Aztán elkullogtak Kanadához- és- arannyal fizettek. cétlőtték pecstet... nem lehetett mondani mert Recsk.... Apukám most lehet? Amikor listázva vagyunk,leszünk.A III/3 asok iparitanulók ahhoz képest ami most van. Mindenki mindenkit figyel. SNAKES! Ilyenen kezdtem anno és lerobbantak mint a metrókocsik (legyalulták az orosz metrókocsik a sineket-szólt a hir-és ez igaz is csak azt elfelejtették hozzátenni hogy a futóműveknél a futásteljesitmény után a kerekeket elfelejtettük leszabályozni) mert lecserélni időben az nem megy inkább ruszkizzunk.

Moderálásra küldöm 70. Túrabakancs 2012.05.15. 17:21

Ha hetente mennének arra több alkalommal a katonai járművek, még meg is tudnám érteni az
ott lakókat, de így?! Esküszöm, én kikerekedett szemekkel néztem volna ezt a nem mindennapi
"felvonulást" , meg még sokan mások is szerintem. Szúnyogirtáskor a repülő zaja nem bántja
esetenként az ott lakókat? A sok légy és szúnyog zümmögése, netán ezek szívásai? Ha kérhetném, legközelebb
egy kicsit több toleranciát egymás irányába hasonló ügyeknél!Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is azt
hiszem. Az meg hogy egy ingatlan sokba kerül, az még nem jogosít fel senkit arra, hogy az adott illetőknek
nagyobb beleszólása legyen ilyen-olyan ügyekbe, főleg nem a morgolódásra.

Moderálásra küldöm 69. Mankapunka 2012.05.15. 15:13

sana

Amit két sorban leírtál,meg ahogyan,az csak jellemez téged. Még így képviseled ezt a falut,akkor nem csalódok benned.

Élj ott kint nyugodtan,én aztán tojok rá,csak akkor ne itt sírjatok,hogy milyen rossz kint a 20 millásházatokban,hogy még "tankok" is járnak ott. Olcsóbban megélek,mint te,és még ilyen gondok sem égetnek,mint titeket ott a nihilben.

Moderálásra küldöm 68. Powerarc 2012.05.15. 14:44

Nem mondta senki hogy meg kell enni, elég az orrot, jobban mondva a füleket befogni.:)))

Moderálásra küldöm 67. Ecet 2012.05.15. 12:45

Igazatok van! Együnk évente kétszer szart! Még mindig jobb mintha naponta kellene szart enni!
Most kb erről beszélgettek...

Moderálásra küldöm 66. macizoli 2012.05.15. 12:40

Végignéztem a képeket! De én egyetlen egy tankot sem láttam rajtuk. Csak lánctalpas harc járművet amire célravezető lokátor van szerelve. Ennek funkciója bent van a nevében. A légvédelmi rakétákat irányítja a célra. Könnyített páncélzata van. Inkább nézzük, hogy évente pár alkalommal gyakorlatoznak mint nekünk tartalékosoknak keljen használni őket.

Moderálásra küldöm 65. Powerarc 2012.05.15. 11:32

Aki ennyit nem bír ki, az a következőt teheti:
1. Jelzi a Honvédségnek, hogy a jövőben tartózkodjanak az évente egyszeri vasárnap reggeli zajongástól, vagy lesz foganatja vagy nem.
2. Füldugót szerez be vagy altatót.
3. Elköltözik.

Moderálásra küldöm 64. tungi 2012.05.15. 11:06

A 80-as években egy idős bácsika azzal intette le a fiatalokat amikor azok a vonuló katonákat szidták,hogy "Nem baj csak gyakorlatozzanak,játszanak isten ments, hogy a munkájukat kelljen végezni mert akkor nagy a baj."Így szerintem 1-2 alkalom belefér egy évben. Mielőtt baj lenne gondolom valamikor vissza is jönnek Győrbe és ugyan erre fognak vonulni.

Moderálásra küldöm 63. krisztian75 2012.05.15. 10:54

Eddig csak olvastam a hozzászólásokat, de nem bírom tovább szó nálkül. Ugyan már páran utaltak rá, de akit ez ilyen szinten zavar évi max 2 alkalommal, csak azt kívánom neki(k), hogy a honvédség (vagy más szerv) egy vasárnap reggeli katasztrófahelyzet esetén várja meg a hétfői munkakezdést, utána menjen hozzájuk menteni. Ennél sokkal, de sokkal több kellemetlenség ér nap mint nap mindannyiunkat, és pont ezen vagy fennakadva??? Állj ki, fényképezzd le, küldd be ide, a Kisalföld minden szarért fizet, csak legyen anyag, hír úgysincs már benne :)

Moderálásra küldöm 62. Lone_wolf.. 2012.05.15. 09:22

59.
Kár hogy nem egyenesen rajtad hajtottak keresztül te /moderálva/.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Virágosítás Győrben

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!