Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Tankok vonultak Győrszentivánon - Gyakorlatra indultak

Olvasónk szerint az utcák megsínylették a nehéz katonai járművek lánctalpait.


Az esettel kapcsolatban Cseszreginé Csekei Judit százados, kommunikációs tiszt arról tájékoztatott, hogy a rakétaezred kijelölt alegysége többnemzeti elektronikai harcászati gyakorlatra indult Kecskemétre.

Mivel az Audi-gyár bővítésének következtében a honvédség tulajdonában lévő vasúti rakodó a vállalat tulajdonába került, így a technikai eszközök vasúti berakodására a győrszentiváni rakodót jelölték ki. Ilyenre évente legfeljebb egy-két alkalommal kerül sor.

"A vasúti rakodó megközelítéséhez az érvényes útvonalengedéllyel rendelkező menetoszlopnak érintenie kellett az említett két győrszentiváni utcát. A lánctalpas alvázra telepített technikai eszközök gumibetétes lánctalppal vannak ellátva – pontosan az utak állagának megóvása érdekében.

Az esetet követően az ezred megbízott parancsnoka intézkedett az érintett útszakasz szemrevételezésére, a talált állapot fényképes rögzítésére és az eset kivizsgálására, amely jelenleg is folyamatban van" – közölte Cseszreginé Csekei Judit. A százados jelezte azt is, hogy a vasárnapi időponttól nem tudtak eltérni, de az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek a lakóktól.

Korábban - Csapóné Nebehaj Renáta és Magyar Lajos olvasónk számos felvételt küldött szerkesztőségünkbe vasárnap délelőtt; a képeken az látszik, hogy a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonai járművei haladnak végig a győrszentiváni Hérics és Vonat utcában. Ezeket később vonatra rakták és elszállították.

Tankok a győrszentiváni Vonat utcában

Kövecses Gábor olvasónk felháborodásának is hangot adott. Elmondta: az önkormányzat húsz éve nem költött a Vonat utcára, a lakók saját erejükből foltozgatják a lyukakat, s az amúgy is rossz burkolat károsodott a nehéz tankok súlya alatt. A férfi hozzátette azt is, hogy volt olyan jármű, amely a vetésben állt meg.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. deszkás 2012. május 24. 11:29
  „E CET! És venni akartak tőlünk gabonát (Torgyáni idők!-hová tegyük a gabonát annyi van-) mi nem adtunk mert a ruszkinak pézé se! Ugye tudod kitől származik ez a "direktiva"? Aztán elkullogtak Kanadához- és- arannyal fizettek. cétlőtték pecstet... nem lehetett mondani mert Recsk.... Apukám most lehet? Amikor listázva vagyunk,leszünk.A III/3 asok iparitanulók ahhoz képest ami most van. Mindenki mindenkit figyel. SNAKES! Ilyenen kezdtem anno és lerobbantak mint a metrókocsik (legyalulták az orosz metrókocsik a sineket-szólt a hir-és ez igaz is csak azt elfelejtették hozzátenni hogy a futóműveknél a futásteljesitmény után a kerekeket elfelejtettük leszabályozni) mert lecserélni időben az nem megy inkább ruszkizzunk.”
 • 70. Túrabakancs 2012. május 15. 17:21
  „Ha hetente mennének arra több alkalommal a katonai járművek, még meg is tudnám érteni az
  ott lakókat, de így?! Esküszöm, én kikerekedett szemekkel néztem volna ezt a nem mindennapi
  "felvonulást" , meg még sokan mások is szerintem. Szúnyogirtáskor a repülő zaja nem bántja
  esetenként az ott lakókat? A sok légy és szúnyog zümmögése, netán ezek szívásai? Ha kérhetném, legközelebb
  egy kicsit több toleranciát egymás irányába hasonló ügyeknél!Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is azt
  hiszem. Az meg hogy egy ingatlan sokba kerül, az még nem jogosít fel senkit arra, hogy az adott illetőknek
  nagyobb beleszólása legyen ilyen-olyan ügyekbe, főleg nem a morgolódásra.”
 • 69. Mankapunka 2012. május 15. 15:13
  „sana

  Amit két sorban leírtál,meg ahogyan,az csak jellemez téged. Még így képviseled ezt a falut,akkor nem csalódok benned.

  Élj ott kint nyugodtan,én aztán tojok rá,csak akkor ne itt sírjatok,hogy milyen rossz kint a 20 millásházatokban,hogy még "tankok" is járnak ott. Olcsóbban megélek,mint te,és még ilyen gondok sem égetnek,mint titeket ott a nihilben.”
 • 68. Powerarc 2012. május 15. 14:44
  „Nem mondta senki hogy meg kell enni, elég az orrot, jobban mondva a füleket befogni.:)))”
 • 67. Ecet 2012. május 15. 12:45
  „Igazatok van! Együnk évente kétszer szart! Még mindig jobb mintha naponta kellene szart enni!
  Most kb erről beszélgettek...”
 • 66. macizoli 2012. május 15. 12:40
  „Végignéztem a képeket! De én egyetlen egy tankot sem láttam rajtuk. Csak lánctalpas harc járművet amire célravezető lokátor van szerelve. Ennek funkciója bent van a nevében. A légvédelmi rakétákat irányítja a célra. Könnyített páncélzata van. Inkább nézzük, hogy évente pár alkalommal gyakorlatoznak mint nekünk tartalékosoknak keljen használni őket.”
 • 65. Powerarc 2012. május 15. 11:32
  „Aki ennyit nem bír ki, az a következőt teheti:
  1. Jelzi a Honvédségnek, hogy a jövőben tartózkodjanak az évente egyszeri vasárnap reggeli zajongástól, vagy lesz foganatja vagy nem.
  2. Füldugót szerez be vagy altatót.
  3. Elköltözik.”
 • 64. tungi 2012. május 15. 11:06
  „A 80-as években egy idős bácsika azzal intette le a fiatalokat amikor azok a vonuló katonákat szidták,hogy "Nem baj csak gyakorlatozzanak,játszanak isten ments, hogy a munkájukat kelljen végezni mert akkor nagy a baj."Így szerintem 1-2 alkalom belefér egy évben. Mielőtt baj lenne gondolom valamikor vissza is jönnek Győrbe és ugyan erre fognak vonulni.”
 • 63. krisztian75 2012. május 15. 10:54
  „Eddig csak olvastam a hozzászólásokat, de nem bírom tovább szó nálkül. Ugyan már páran utaltak rá, de akit ez ilyen szinten zavar évi max 2 alkalommal, csak azt kívánom neki(k), hogy a honvédség (vagy más szerv) egy vasárnap reggeli katasztrófahelyzet esetén várja meg a hétfői munkakezdést, utána menjen hozzájuk menteni. Ennél sokkal, de sokkal több kellemetlenség ér nap mint nap mindannyiunkat, és pont ezen vagy fennakadva??? Állj ki, fényképezzd le, küldd be ide, a Kisalföld minden szarért fizet, csak legyen anyag, hír úgysincs már benne :)”
 • 62. Lone_wolf.. 2012. május 15. 09:22
  „59.
  Kár hogy nem egyenesen rajtad hajtottak keresztül te /moderálva/.”
 • 61. sana 2012. május 15. 09:15
  „Agyontisztelt mankapunka te egy agyoniskolázott egyén lehetsz mert mindenhez értessz és mindenbe bele kogyogsz. A szentivániak nevében remélem a légy beleköpött a levesedbe.”
 • 60. lallácska 2012. május 15. 09:11
  „Ecet! Nem szégyelled magad? 1/28-kor még aludni?”
 • 59. Ecet 2012. május 15. 07:48
  „Umberto : A ruszkik szétlőtték 56-ban Magyarországot és kuss volt. A ruszkik szétlopták Magyarországot és kuss volt! A ruszkik azt csináltak itt évtizedekig amit akartak és kuss volt! Ruszkik ideje alatt ha ilyet beírsz, akkor a következő leveledet Recsken írod meg!
  Feltűnt már valakinek, hogy a Ruszkik lassan 25 éve elkotródtak?? 2012-t írunk. Otthonom mellett vasárnap reggel 7-kor ne közlekedjen lánctalpas!! PONT.”
 • 58. umberto 2012. május 14. 23:04
  „Azért az szép, hogy az Audi beruházás kapcsán a likócsi laktanya elvesztette a vasúti kapcsolatát, és most drága pénzért kilómétereket kell menni a harci járműveknek, hogy vonatra rakhassák őket... Ez is megérne egy misét. Kifizette ezt az Audi a magyar államnak? Nem, az Audi ehhez még sokmilliárdos állami támogatást is kapott.

  Ez itt az igazi kérdés, nem az, hogy pár unatkozó cseróki rinyál amiatt, hogy egy évben egyszer lánctalpasok mennek a szutykos murvás utcájukban. A ruszkik a 80-as években (én csak arra emlékezhetek), 1-2 havonta megcsinálták ezt, éjjel is... Aztán kuss volt.”
 • 57. mstummer 2012. május 14. 20:32
  „42. Az lenne a szép ha nem kellene se légvédelem,se katona sehol. De sajnos nem így van.
  Ezek a dinoszauruszok(Kub) korántsem olyan gagyik mint a legtöbben gondolnák. Annak ellenére hogy a ´70-es évek szovjet technikája a Jugoszláv konfliktus alatt leszedtek néhány nyugati gépet. Azt sem szabad elfelejteni hogy a híres neves lopakodót egy ´60-as években készült rakétával szedték le.
  A nyugati technikától nem kell elájulni. A győri légvédelmisek nagy része pl. visszasírja a Strela rakétákat, mivel a helyettük használt francia Mistral sokkal bonyolultabb,és kevésbé hatékony rendszer.

  Visszatérve az alap cikkhez. Az önkormányzat tényleg érdemelne egy kellemes lecseszést a Vonat út állapotáért, de ehhez nem jó megoldás egy kamu indok.”
 • 56. nightfall 2012. május 14. 19:03
  „Jellemző magyar mentalitás !”
 • 55. Powerarc 2012. május 14. 18:52
  „50. piroskaésabarkasz 2012.05.14. 17:11
  Ahányszor csak lehetett, megnéztük őket, persze gyerekként nem az érdekelt bennünket, hogy mi lesz az úttal, az aggódást meghagytuk a felnőtteknek.:) Volt hogy egyszer egy katona becsöngetett és cigit kunyerált, de cserébe mit adott azt nem tudom, mindenesetre harckocsit nem.:)”
 • 54. Megakrieger 2012. május 14. 18:33
  „a lánctalpas nem feltétlenül egyenlő a tankkal.. de végülis tökmindegy az útnak ahogy nézem csak jót tett :)”
 • 53. Had-assa 2012. május 14. 18:10
  „Ecetkém ´87 januárjában, nem ilyenek, hanem még ilyenebbek életeket mentettek!Tudok olyan idős úrról, aki mikor meglátta őket, sírva fakadt örömében, hogy elviszik a művese kezelésre.Akkor (még) senki nem reklamált.”
 • 52. ATX 2012. május 14. 18:00
  „Ja a lényeg: egyébiránt "tankok", azaz hivatalos nevükön harckocsik NEM állomásoznak Győrben! Azaz a cím fals...”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágosítás Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. május 14-én hétfőn megkezdte az egynyári virágok… Tovább olvasom