Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Tandemekkel Londonba

A paralimpiára kerekeznek címmel április 2-i számunkban írtunk utoljára a Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület nagy tervéről.
Mintegy kétezer kilométert akarnak megtenni kétüléses kétkerekűekkel, hogy eljussanak Londonba, az olimpia helyszínére, a fogyatékossággal élők játékának megnyitójára.


Az üzemanyagköltséghez várnak még támogatást, felajánlásokat.
Évek óta készülnek a terv megvalósítására. A sportteljesítmény élménye mellett így szeretnék felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élők, főként a látássérültek sportolásának fontosságára. Most már biztos, hogy két tandemmel el is indulnak a nagy útra. Mittnacht József egyesületi elnök elmondta, hogy húsz nap alatt akarják megtenni a távot négyen. Mindegyikük látássérült és van köztük vak is, aki a bicikli hátsó nyergében ülhet.

A Tandemnek az ország több részéből vannak tagjaik, de Győr az egyesület székhelye, ezért itt lesz a rajt augusztus 9-én. Az útnak indulók korábban már több maratoni versenyt végigkerekeztek, nemrégiben is edzésképp több mint kétszáz kilométert tekertek le egy nap alatt. Fő segítőik a győri Lions klubok. A lionok többek közt nemzetközi hálózatuk révén szállást szereznek a túrázóknak. A kísérő utánfutós kisbuszt pedig a református egyház vakmissziója adja kölcsön. Szükség lenne viszont még olyan segítőre, aki jól beszél angolul és németül is; aki önkéntesként vállalja, hogy a gyengénlátókkal tart, annak ellátást tudnak biztosítani. Emellett az üzemanyagköltséghez várnak még támogatást, felajánlásokat, akár csak egy-egy kilométer megtételéhez ezerötszáz forintot. Emiatt a 30/9477-890-es telefonszám hívható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek a kisdedgondozás élén

Szép eredménnyel tértek haza a győri csapatok a június első hétvégéjén Szolnokon megrendezett,… Tovább olvasom