Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Szörp, keksz, szárzeller: teszteltük az online bevásárlást a győri Tescóban!

Vajon mennyire működőképes a Tesco pár napja indult online szolgáltatása Győrben? Próbára tettük a multit, most pedig elolvashatják tapasztalatainkat!

Nemrég Győrben is elindította a Tesco az Online Bevásárlás nevű szolgáltatását.

Az egész valójában olyan, mint egy webáruház, a lényege, hogy a bevásárláshoz nem kell végigcikáznunk a polcok között, keresgélve az árucikkek között, hanem az internetes felületről vagy okostelefonunkról összeszedhetjük, amire szükségünk van, amit aztán a Tesco munkatársai összegyűjtenek nekünk.

Vonalkóddal a kosárba

A szolgáltatás használatához regisztrációra van szükség. Az árucikkeket logikus felületen tudjuk összeválogatni, jól használható a kereső is. A szolgáltatás számítógépen és okostelefonon is működik.

Jó ötlet, hogy okostelefonon bármilyen termék vonalkódját beolvashatjuk, az alkalmazás megnézi, hogy az árucikk megtalálható-e az árukínálatban, és ha gondoljuk, bepakolhatjuk a kosarunkba.

A megrendelés után kérhetünk házhozszállítást vagy személyes átvételt. Bármelyiket választjuk, választanunk kell egy idősávot, amikorra az általunk megrendelt cikkek összeállítását kérjük. A tapasztalat azt mutatja, hogy általában legkorábban másnapra kapunk csak időpontot.

Illusztráció.
Illusztráció.

Csak néhány településre szállítják ki a csomagot, a többieknek marad a személyes átvétel

A házhozszállítás Győr-Moson-Sopron megyében Győrön kívül Abdán, Győrszemerén, Győrújbaráton, Ikrényben, Koroncón, Nyúlon és Töltéstaván lehetséges. A házhozszállítás ára változó, talán a lefoglalt időponttől függhet, hogy 299 vagy 699 forintért hozzák házhoz a csomagunkat.

Ha nem a fenti településeken élünk, akkor élhetünk a személyes átvétellel, amelyre a győri, Királyszéki úti hipermarketen kívül még Szegeden, és három budapesti Tescóban van lehetőség.

Jó tudni azt is, hogy kiszállítás és személyes átvétel is csak az üzlet nyitvatartási idejében lehetséges, tehát vasárnap ezen az úton nem juthatunk sem mosóporhoz, sem fagyasztott zöldbabhoz. 

Szárzellert is találtak nekünk

A kínálatban tényleg szinte minden szerepel - a szélvédőmosótól a csirkemellfiléig. Nem csak az egyedileg csomagolt termékekből lehet választani, kérhetünk kimért zöldségeket, gyümölcsöket, felvágottakat, húsárukat, sajtokat is.

Mi ilyet is tettünk a próbacsomagba - egészen pontosan banánt, ezen felül szörpöt, sűrített paradicsomot és kekszet vettünk. Előző nap az áruházban hiába kerestünk szárzellert, így próbára tettük az online bevásárlást. A próbát kiállíták: találtak nekünk szárzellert is.

Így jutunk a csomagunkhoz

A személyes átvételt választottuk. A hipermarket oldalában alakítottak ki helyet erre a célra, ahová táblák terelik az autónkat. Még az autóban ülve egy gombot kell megnyomni egy oszlopon, a túloldalról egy Tesco-munkatárs jelentkezik, aki kéri a megrendelő nevét - így azonosítják a vásárlót. Más árucikkeit is elvihetjük, ehhez a megrendelés azonosítószámára van szükség, illetve valamilyen azonosításra (pl. személyi igazolvánnyal).

A csomagot átvettük, helyben kártyával fizettünk (készpénzes fizetésre nincs mód). Az áruk átvételét aláírással igazolni kell - itt jön egy kis bírálata a rendszernek. Az "ügylet" papírozása és aláírása az időjárás viszontagságainak függvényében gondokat okozhat: esőben, szélben papírok között keresgélni és aláírni nem lesz egyszerű.

A bevásárlás gyors volt, a termékeket pontosan összegyűjtötték.

Kérdésként felmerülhet, hogy mi történik, ha menet közben rájövünk, hogy valamire még szükségünk lenne, vagy valamilyen termék mégsem kell. Bár nem próbáltuk még, de a leírás szerint van lehetőségünk módosítani a rendelést.

A szolgáltatást hasznosnak mondhatjuk, hiszen időt tudunk vele megspórolni. A paradicsomkonzervvel, mosóporral, keksszel és hasonló termékekkel mellélőni nem lehet, de aki szeret görögdinnyét kopogtatni, sárgadinnyét szagolgatni, húsok között válogatni, az nem fogja megtalálni a számítását. De az Online Bevásárlás nem is erről szól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vámosszabadin panasz van a biztonságra

A szubjektív biztonságérzet romlására panaszkodtak a vámosszabadiak a csütörtök este tartott… Tovább olvasom