Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Szijjártó Péter a kekszgyárról kérdezett

„Újabb tömeges elbocsátás a győri kekszgyárból – Miért nem tett semmit a kormány?" címmel kérdést nyújtott be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez pénteken a parlamentben Szijjártó Péter győri fideszes országgyűlési képviselő.
A politikus emlékeztetett rá: megpecsételődni látszik a patinás cég ügye. Május végéig dolgozhatnak az üzemben azok a munkások, akiknek a sorsa igazság szerint már tavaly novemberben eldőlt: a tulajdonos Danone akkor közel 100 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentettebea megyei munkaügyi központnál. Szijjártó szerint a maradó 40 alkalmazottra rövidesen szintén távozás vár.

„A Győri Keksztől elbocsátott közel 100 dolgozó többsége már 40 évnél idősebb. Ők nagyon nehezen találnak majd maguknak munkát. A bizonytalanság talán még soha nem volt ennyire kézzelfogható a gyártósorok között, mint most. S önök ezt a felelősséget nem háríthatják a francia tulajdonosra, hiszen meg sem próbálták megmenteni ezeknek az embereknek a munkahelyét, válaszra sem méltatták az ügyükben eljáró győri polgármestert és Győr országgyűlési képviselőjét" – fogalmazott Szijjártó, aki ezúttal azt kérdezte: mit tesz a kormány, mit tesz a gazdasági miniszter azért, hogy több évtizedes munkaviszony után ezek az emberek, akik világhírű, minden kontinensen elismert, jó terméket állítottak elő, ne úgy kerüljenek majd utcára, hogy a járandóságaikat sem kapják meg? A miniszter erre parlamenti ülésen válaszol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fél várost lezárják

Nem kevés türelmet igényel ez a hétvége az emberektől, cserébe viszont Győr ismét egy világversenynek lesz a helyszíne. A Kisalföld térképet ad a lezárt utakról és utcákról, s egyben tippet is arra, merre érdemes kerülni szombaton és vasárnap. A világbajnokság programját szintén megtalálják cikkünkben. Tovább olvasom