Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Szakmák Harmóniája Tanulóverseny Győrben

Egész napos divatshow és verseny részesei lehettek szombaton a győriek. Ismét a megyei kereskedelmi és iparkamra adott otthont a Szakmák Harmóniája elnevezésű versenynek.

Ruhakészítő, fodrász, kozmetikus és médiás középiskolásokból álló csapatok indultak a megmérettetésen. Tizenkét csapat vágott neki a március 26-ai versenynek. Sorsolással kapták meg feladatukat, amely a színt, a formát és az anyagot tartalmazta, amely köré kreatív ötleteiket produkcióvá kell érlelniük.

Az utolsó előtti mozzanatok egyike: a smink felvitele

Március utolsó szombatján reggel tíz órától indult a verseny és vele párhuzamosan a szórakoztató divatshow. A ruhakészítők már előre elkészítették modelljük számára a sorsolásnak megfelelő ruhát. A fodrászok, kozmetikusok a kamara aulájában a versenynapon ˝nyílt terepen˝ készítették produkciójukat. A médiások dokumentálták a produkció műveletit és a bemutatóhoz is hozzájárultak két perces klipjükkel.

A diákok többek között a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskolából, Kovács Margit Általános Művelődési Központ és Kézműves Szakmunkásképzőből, Móra Ferenc Általános és Középiskolából valamint a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskolából érkeztek. Feladatuk januárban kapták meg, azóta dolgozhattak a projekteken.


Kérdéseinkre Dénes Szimonetta hunyadis fodrász tanuló válaszolt:

Mi volt a ti versenyfeladatotok?

A szín: kék; a forma: négyzet és az anyag: papír.

Mennyi idő egy versenyfrizura elkészítése?

Ez elég változó lehet, függ attól is, hogy mennyire gyakorlott, aki készíti, és attól is, adott személy hányszor csinálta már ezt a hajat. A szombati munkám két és fél óra alatt lett kész.

Több idő volt az, amíg kitaláltad ezt a konkrét hajviseletet, mint hogy elkészítsd?

Ebben az esetben nem tartott olyan sokáig míg kitaláltam, mert Fátrai Krisztina egyik kontyát vettem alapötletül, onnan nem már nem volt nehéz a saját kreációmat megalkotni.

Divatshow Győrben


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Föld órája: így sötétült el a győri városháza - videó, fotók

Győrben a Káptalandombon a Bazilikánál, a Rába parton a várfalnál, a Széchenyi téren, a Jedlik hídon… Tovább olvasom