Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szabó Gergely kiállítása Győrben

Szabó Gergely grafikus, textil- és ruhatervező designer Győrben mutatja be munkáit a Városi Művészeti Múzeumban.

Grafikus, textil- és ruhatervező designer. 1981-ben született Győrben. Igényes hazai és külföldi (Párizs, Manchester) mesterek, világhírű designerek műhelyei után alkot, tervez: jelmezt, díszletet, maszkot, elegáns női és férfiöltözéket. Számos kiállítást tartott szülővárosában, országszerte, valamint külföldön is. Jelenleg másoddiplomájára készül, mint kulturális menedzser, így majd képzett szakemberként tudja támogatni, segíteni hallássérült sorstársait, akik a művészetek iránt fogékonyak. 2008-ban meghívást kapott New Yorkba, a „MICA RUNWAY" multikulturális és nemzetközi hallássérültek fesztiváljára, ahol divatbemutatóval és egyéni kiállítással szerepelt, mint egyedüli európai művész. A világhírű kortárs tánc-társulatnál, Compagnie Pal Frenak jelmeztervezőjeként dolgozik.

Győr történelmi belvárosában megnyitotta CASCADE Galéria és Design Stúdióját, ahol a saját munkáit, valamint fiatal pályatársainak művészeti alkotásait árusítja. 2010 januárjában bezárta az üzletét, hogy csak a ruhatervezésre összpontosíthasson, így másodszor vehetett részt a New York-i divatbemutatón, ahonnan tervezői fődíjjal tért haza.

Három ízben tervezett estélyi ruhákat magyar induló hölgyeknek: Hummel Nóra két alkalommal a Mrs. World, Léh Adrienn a Miss Deaf International szépségversenyeken szerepeltek Vietnámban, Litvániában és Las Vegasban.

Az idei év októberében már másodízben volt lehetősége szerepelni a New Yorkban megrendezett MICA RUNWAY 2010 nemzetközi összművészeti hallássérültek fesztiválján.

Fotók: Szük Ödön


A fesztivál programján művészfilmek, rövidfilmek, táncos-zenés produkciók voltak láthatóak. Mindezek mellett a fesztivál legfőbb, leglátványosabb attrakciója a divatbemutató volt. A kiírásnak megfelelően, a bemutatott fantáziadús ruhák a futurizmus jegyében születtek. Ezen túlmenően fontos szempont volt az ökológia szemléletét tükröző, újrahasznosítható anyagok megjelenítése, a környezetvédelem. Szabó Gergelynek ebből kiindulva támadt az ötlete, hogy újságpapír felhasználásával papírmasét készítsen, amelyből testreszabott
fűzőt alkotott. Kis átalakítás után felhasznált műanyag flakonokat látványruhának. Használt cipzárakból, megmaradt cérnákból kreált női öltözékeket. Apró maradék szövetdarabkákból ugyancsak női ruhákat tervezett. A húsznál is több női-férfi kompozícióval megnyerte a fesztivál fődíját.

Az Egyesült Államokban elért sikeres szereplése után a különleges és fantasztikus kollekcióját először szülővárosában, Győrben mutatja be. A november 11-én megnyílt kiállítása a Városi Művészeti Múzeum, Váczy Péter Gyűjtemény (Nefelejcs köz 3.) helyszínén látható, amely másfél hónap időtartamig, december 31-ig tart nyitva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekálmok birodalmában

A Móra Ferenc Általános és Középiskola „Merre jártál álmodban?" címmel hirdetett… Tovább olvasom