Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szabadtéri kondipark készült Győrben

A lakótelepieknek és a közeli sportpályák használóinak készült park négymillió forintba került, adták át az Arany János-iskola mögötti területen, egybekötve egy győri csapat bemutatójával.
  
Újabb helyszínnel bővült a marcalvárosiak sportolási lehetősége. Az Arany János Általános Iskola melletti sportpályáknál saját testsúlyos edzésre is alkalmas kondiparkot adtak át délután.

Korábban már hírt adtunk a Bem téri hasonló létesítmény zsúfoltságáról (Kinövik a kondiparkot – Kisalföld, 2014. október 20.), a marcalvárosi létesítmény ennek tükörképére épült.

A terület önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi László kérdésünkre elmondta, a park létrehozása és kialakítása négymillió forintba került, és régóta igény volt rá.

„Szerettünk volna helyszínt biztosítani a közeli futópályát használóknak az edzés utáni nyújtáshoz, és a közeli iskoláknak is jól jön ez a hely."

Az átadást követően a Street Workout Győr sportcsapat tartott bemutatót az új eszközökön az Arany János-iskola tanulói előtt. Németh Attilát, a csapat alapító tagját kérdeztük az új parkról.


A Street Workout Győr csapata tartott bemutatót az átadott eszközökön, a látványosabb elemeket a részt vevő diákok tapssal jutalmazták. Képünkön Molnár Petra tart ki egy statikus elemet. Fotó: Bertlef
A Street Workout Győr csapata tartott bemutatót az átadott eszközökön, a látványosabb elemeket a részt vevő diákok tapssal jutalmazták. Képünkön Molnár Petra tart ki egy statikus elemet. Fotó: Bertlef


– Öröm nekünk, hogy most már itt is gyakorolhatunk, jó látni, hogy foglalkoznak ezzel az illetékesek. Szívesen jött el a csapat bemutatót tartani, remélhetőleg több diáknak is meghoztuk a kedvét a sporthoz.

Csollányi Péter, az Arany János-iskola testnevelő tanára is elégedett a parkkal. „Tanórákon is használható, megfelelően kialakított eszközökről van szó, szinte minden korosztály számára alkalmasak, bár nyilván a felsősök, középiskolások tudják teljes mértékben kihasználni a parkot. A tanmenetbe is bekerülhet a használatuk, sok erősítő és képességfejlesztő gyakorlatot lehet itt végezni" – tudtuk meg a tanártól. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakat az ajtón - Már nem visz pizzát Fekete Dávid

Az egykori Megasztár-döntős énekes a győri belvárosban barátjával pizzériát nyitottak. Alig telt el… Tovább olvasom