Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sírni és nevetni is tanít a színdarab

Győr - Míg a Pesti Színházban az előadások száma lassan a nyolcszázhoz közelít, a Győri Nemzeti Színházban az ötvenedik előadáson vannak túl. Telt házas, igazi siker kíséri a Rába-parti városban is A dzsungel könyvét.
A minden játékossága mellett komoly életfilozófiát sugalló darab sikere elsősorban annak tudható be, hogy a nagyon is drámai történet mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek számára érthető és élvezhető. A dzsungel és az emberek világa közötti párhuzamban pedig a néző óhatatlanul is felteszi magának a kérdést, manapság vajon hol lehet könnyebb vagy éppen nehezebb az élet. A gonosz tigris, Sir Kán szerepét a tavaly távozó Gáti Oszkártól Nagy Balázs vette át. A musicalszínész elárulta, ezúttal különösen izgult, hiszen kisfia, Máté gárdonyis osztálytársaival jött el az előadásra.

Balú szerepét Bede Fazekas Csaba játssza, aki már a Hunyadi László című opera Gara nádor szerepére is készül. Fotó: Bertleff András
Balú szerepét Bede Fazekas Csaba játssza, aki már a Hunyadi László című opera Gara nádor szerepére is készül. Fotó: Bertleff András

– A premierlázhoz hasonló érzéssel léptem színpadra, pedig a fiam sokszor itt van a színházban, és tudja, mikor mit játszom – árulta el Nagy Balázs. – Nyomós érv, hogy az egész osztály eljött, számukra bizonyára maradandó élményt jelent az előadás.

Ami bizonyos, a Dés–Geszti páros fülbemászó zenéje, a kórus és tánckar látványos produkciója egyenként is harmonikus képet, élményt varázsolt a színpadra, Bede Fezekas Csaba Balúja pedig egyszerűen szeretni való. Kipling 1894-ben írt regénye, az abból írt musical úgy tűnik, örök érvényű üzenettel bír: a dzsungelben és az emberek között is jó, ha akadnak barátaink.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérvarázs a bábszínházban

Kultúra - Lendületes, ismert zenék, szórakoztató dallamok, és mindehhez az egyszerű fehér anyagokból… Tovább olvasom