Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés - Győrben eddig 15 ezer aláírást gyűjtöttek

Jó esély van arra, hogy elérjék a meghatározott célt, a 30 ezer támogatót.

Győrben már 15 ezer aláírást gyűjtöttek a Fidesz aktivistái, így jó esély van arra, hogy elérjék a meghatározott célt, a 30 ezer támogatót - mondta el kedden a belváros sétálóövezetének egy forgalmas kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs alpolgármester, a párt városi alelnöke.

A politikus úgy nyilatkozott: mind a fiatalabb korosztályok, mind az idősebb, már saját háztartást vezető emberek kedvezően fogadták a kezdeményezést. Több száz aktivistájuk gyűjti az aláírásokat, a töretlen érdeklődés miatt a napokban újabb standokat állítanak fel városszerte.

Hozzátette: a 30 ezer aláírás arányaiban annyi, mintha az egész országban másfél millióan csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Kiemelte, hogy a 2010-et megelőző nyolc évben megháromszorozódott Magyarországon a lakossági gáz ára, míg az áramé a duplájára emelkedett; a vásárlóerőt figyelembe véve mindkét termék olcsóbb volt a többi európai országban. Ezért határozta el a rezsicsökkentést a kormányzat - fűzte hozzá, utalva arra is, hogy az intézkedés hozzájárul az infláció visszafogásához is.

Kara Ákos, a Fidesz győri országgyűlési képviselője megemlítette: a kormányzat újabb területeken vág bele a rezsicsökkentésbe, ezzel is mérsékelve az emberek megélhetési költségeit.

"Minden aláírás számít, amikor azt halljuk a szocialistáktól, Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenc szervezeteitől, hogy ha 2014-ben újra hatalomra kerülnek, akkor megszüntetik a Fidesz rezsicsökkentési intézkedéseit" - mondta az ív 15 ezredik aláírója, Szakács Imre megyei közgyűlési elnök, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. DON 2013. április 24. 23:08
  „22. oxana 2013.04.24. 14:58
  Vannak jó napjaim, amikor a hangok nem zavarnak annyira a fejemben :)”
 • 23. Accra 2013. április 24. 18:24
  „Minden aláírás számít, amivel lehet bővíteni a Kubatov-listát. Kiváncsi lennék, hányan vették észre a papír alján az apró betűket, miszerint az aláíró hozzájárul, hogy a Fidesz később megkeresse mindenféle úton?
  Egyébként meg birka dolog olyant aláírni, amire már törvény van, és bevezették 4 hónapja. Engem idegesít, ha ennyire hülyének néznek:(”
 • 22. oxana 2013. április 24. 14:58
  „21. DON

  Jó gondolataid vannak.”
 • 21. DON 2013. április 24. 14:35
  „Az a szerencséjük a politikusoknak, hogy az emberek még mindig örömmel írnak alá olyan marhaságokat, mint ez a kérdőív. Ugyanis nem látnak tovább az orruknál, illetve a papírnál, amit kedvenc politikusuk lenget be nekik. Amíg választást lehet nyerni ebben a <moderálva> országban azzal, hogy a nyugdíjasoknak belengetünk egy minimális emelést, meg a sok létminimumon tartott <moderálva> a rezsicsökkentést, addig ne várjuk, hogy jobb lesz. Ezt a 10 %-ot már előre elvették az emberektől más csatornán. Nem csak ezekkel van a baj, mert mindegyik ezt csinálja.
  <moderálva>, aztán elkezdeni szépen építkezni. Mielőtt valaki megkérdezni, nem tudok jobbat ezeknél. Csak azt tudom, hogy ezek nem kellenek, s amíg itt vannak, addig ugyanazt a ganét tapicskoljuk, csak mindig másik oldalát. A baj ott kezdődik, hogy sokan el sem jutnak addig, hogy ezek nem oda valók, s 4 évente szédelegnek jobbról balra, vagy balról jobbra.
  Talán nem volt értelmetlen anno, amikor minimális műveltségi szinthez kötötték a szavazati jogot. Mert a felelős állampolgár nem rezsicsökkentésre szavaz, hanem konkrét felajánlásokat mérlegel. Ebben az országban azonban konkrétum 1989 óta nem hangzott még el kampány során. Lássuk csak mi is a magyar demokrácia: fizetek egy csomó diplomásnak, hogy rendezzen nekem minél színesebb karnevált az én pénzemen, hogy eldönthessem, kinek adom a pénzem nagyobbik felét négy évig, s ki fogja csak az alamizsnát kapni.”
 • 20. Griffin 2013. április 24. 12:10
  „amikor hozzám becsengetett az "aktivista" (ismertem, ő az, aki már Kiváló Úttörő is volt, és visszafelé is tudta az Internacionálét; a KISZ alapszervezetben pedig mindig könnybe lábadt a szeme, amikor a Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepén verset mondhatott - de hagyjuk a múltat...); azt mondtam neki: "<moderálva>, te nekem akkor se voltál elvtársam, most sem vagy az, menjél házalni máshová a papírjaiddal, és tanulj meg már végre a magad erejéből boldogulni, <moderálva>, ne dörgölőzzél folyton valakihez"
  Kedves voltam, udvarias, határozott; elkullogott.Eszembe jutott: kár érte, pedig milyen szépen állt rajta a 80-as években az Ifjú Gárda egyenruhája...”
 • 19. Hunicum 2013. április 24. 09:07
  „16. embertelen!
  Van olyan hozzászólásod amit nem kell moderálni?
  "Le style, c´est l´homme."”
 • 18. Lendvai_Ildi_néni 2013. április 24. 09:02
  „Még szerencse, hogy senki sem sérült meg aláírás közben!”
 • 17. VargaP 2013. április 24. 08:21
  „sokat beszélnek az u.n. Kubatov listáról. Ha Szakács úr Győrött a 15000. aláíró, akkor országos szinten hányadik?
  Kimutatást szeretnék látni a FIDESZ vezérkara hányadik helyeken írta alá?”
 • 16. embertelen 2013. április 24. 08:05
  „Állati gáz, hogy csak 15 ezren írták alá, pedig nagyon erőszakosak. Hozzánk háromszor is visszajöttek, mire megértették, hogy mi nem tartozunk a <moderálva>menethez! Gondolom, hogy Valaki háromszor is aláírta.”
 • 15. Jandex 2013. április 24. 05:56
  „Érdeke,s hogy az alapvető élelmiszerek áfájához nem nyúl őfensége, szóval megy a parasztvakítás!
  15e aláírás=fele igaz, ami ekkora városban kb 6-7%?! VICC!!!”
 • 14. oPTiKa 2013. április 23. 21:54
  „13, pl. a vállalkozások terheit lehetne csökkenteni... most ugyan papiron minden szép, a valóságban beledöglenek a munkaadók a bürokráciába és a kirótt sarcokba.”
 • 13. Kftimi 2013. április 23. 20:40
  „10. és miből fogom kifizetni?”
 • 12. oPTiKa 2013. április 23. 19:44
  „ATX, gázszünet nem lesz. Csak egy kicsit több levegö jön majd a gázcsövön.
  Valaki, ezt a butaságot megint honnan vetted?”
 • 11. bazsifekete 2013. április 23. 19:15
  „7500 Somogyi Tivadnak,
  7500 Fekete Pákónak köszönhető- hangzott el a mai közgyógyon.
  Megdolgoztatok érte, gratula.
  Fussatok még pár kört.”
 • 10. pityesz 2013. április 23. 19:08
  „Emmeljék meg a béreket.Mint Ausztriába.”
 • 9. mir 2013. április 23. 18:49
  „Hozzátette: a 30 ezer aláírás arányaiban annyi, mintha az egész országban másfél millióan csatlakoznának a kezdeményezéshez.

  ---------

  Sőt ha európai mértékhez mérjük akkor meg annyi mintha egy utca írta volna alá :)”
 • 8. hidas 2013. április 23. 18:29
  „Ez tulajdonképpen egy burkolt közvélemény kutatás. Nagyrészt úgyis csak a Fidesz támogatói írják alá, tehát tudni fogják, hogy hányan szavaznak rájuk (nem állnak valami jól!). Egyébként semmi értelme, hiszen már törvénybe iktatták a csökkentést!”
 • 7. Vegita 2013. április 23. 17:48
  „Tapmancs, nem áll messze az igazságtól.
  Érdemes utánanézni mindennek mielőtt valamit aláír az ember.

  Tájékoztatásul:
  Az áram ára állami felügyelet alatt áll, a szolgáltatók attól nem tudnak eltérni. 1 kWh után fizetünk 45 Ft-ot, annak a nagy része adó és egyéb állami díjtétel. Pl azt sem hiszem, hogy sokan tudták, hogy bányászokat is támogatunk belőle, ami nem gond, csak senki nem tudja.
  Tehát a 45 Ft közel 80%-a állam bácsinak megy, a többi az amit a szolgáltató megkap. Ez persze nem fedezi a kiadásokat, és ebből kell hálózatot bővíteniük, és fejleszteniük. Eddig sem volt csodálatos a hálózat fejlettsége, de ezután még ennyire sem lesz karbantartva, azaz több áramszünet lesz.
  Érdemes megnézni a tájékoztató levelet amit az ELMÜ küldött ki a fogyasztóinak, a közösségi portálokon körbe is ment.

  Mivel a bevételük még inkább csökken, valahol azt be kell pótolni, és igen, a nem egyetemes szolgáltatásban vételezőkön fogják azt, ők pedig a magasabb számlákat beépítik máshova és így tovább...

  Ja még valami, amit senki nem tud! A 10% kedvezmény nem a 45 Ft-ból kell érteni, az állam nem enged semmit, a szolgáltatóknak a saját részükből kell azt elengedni. Az elmű kiszámolta, 1.32 Ft marad nekik a 45-ből. Az a hatalmas kedvezmény egy átlagos háztartásnál egy-két száz forintot jelent.

  Senki nem szereti a multikat, de nélkülük sehol sem lenne az ország. Ez van. Ezzel a rezsicsökkentéssel azt érik el, hogy a szolgáltatóknak nem fogja megérni, megunják kivonulnak, aztán majd leshetünk.

  Ha van aki még utána nézett és mást talált az írja meg, de akiknek fogalmuk sincs csak találgatnak azok inkább hagyják.

  Ezt érdemes elolvasni:
  http://www.aram.hu/files/pdf/aram_hu_ha_tobbre_kivancsi.pdf”
 • 6. Valaki 2013. április 23. 17:46
  „1. Tapmancs

  Jobb ha beszerzel egy-két akksit nehogy lemrüljél. :)))
  Amúgy a nagyfogyasztóknak felébe kerül az árram.”
 • 5. mir 2013. április 23. 17:39
  „Minden aláírás számít, amikor azt halljuk a szocialistáktól, Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenc szervezeteitől, hogy ha 2014-ben újra hatalomra kerülnek, akkor megszüntetik a Fidesz rezsicsökkentési intézkedéseit
  -------------------
  Nem kéne hazudozni. Na akkor megmutathatná, hogy hol is mondták ezt. Ugyanis szó szerint egyik sem mondta, hanem azt hogy vagy javítanának rajta vagy mással kiegészítenék”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyka a hóról: `terepjáró a kerekesszékem, de repülni nem tudok vele´

Online interjú barátokról, betegségről, szerelemről: a magyar blogoszféra egyik legnépszerűbb üdvöskéje, Hozleiter Fanny volt a vendégünk. Tovább olvasom