Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Rendőrök a vasútállomáson

Egy olvasónk észrevétele szerint a győri vasútállomáson csak elvétve lehet rendőrt látni.
Egy olvasónk észrevétele szerint a győri vasútállomáson csak elvétve lehet rendőrt látni, holott rendszeresen kétes alakok fenyegetik a békés utasokat. Gyakran előfordulnak zseblopások és más bűncselekmények, főleg fizetésnapokon. Nem lehetne tenni valamit? – kérdezi.

A győri rendőrőrs parancsnoka, Varga Balázs százados az észrevételre reagálva elmondta, van rendőr a vasútállomáson, s a bűncselekmények, szabálysértések száma sem gyakori. Havonta átlagosan öt bűncselekmény történik, de van olyan hónap, mint például a január, hogy nem volt egy sem.

Nem tanácsos elaludni

– A helyzet még ennyire sem súlyos, ugyanis a statisztikába az olyan esetek is beletartoznak, mint a vasúti kábellopás. De akkor is mi vizsgáljuk s itt tartjuk nyilván, ha valaki Budapesten elalszik a vonaton, s ellopják a táskáját. Az elkövetők jellemzően az alvó sértettek csomagjait lopják el, illetve vonatra felszállásnál a pénztárcát emelik ki a zsebükből – magyarázta Varga Balázs.

A százados tájékoztatása szerint a vasúti rendőriroda évtizedek óta működik a győri vasútállomáson, s 2003 óta tartozik a győri rendőrőrshöz. Az ott szolgálatot teljesítők nemcsak a pályaudvar területének rendjére ügyelnek, de hozzájuk tartozik a szabadhegyi állomás, s a rendező pályaudvarok is.

A járőrök útba ejtik

– A pályaudvar területén a rendőriroda mellett van a győri határőrizeti kirendeltség irodája is, többször együttműködünk a határőrökkel. A rendre nemcsak mi ügyelünk, de a szolgálatba induló és onnét a kapitányságra visszainduló járőrök útvonalába is beletartozik az állomás területe. Emellett a közrendvédelmi osztály útiránytervében is szerepel a pályaudvar ellenőrzése, s a vonatkísérő járőrök is besegítenek. Tehát látható, hogy van elég rendőr – hangsúlyozta a parancsnok.
A százados elmondta, mindennap értékelik a szolgálatot, s a tapasztalatok alapján a bűncselekmények valószínű előfordulási időpontjaira, kiemelten a fizetésnapokra és azok utánra erősítik a szolgálatot. – Szabálysértési bírságot köztisztasági szabálysértés – szotyola- vagy cigarettacsikk-eldobás – miatt kellett kiszabni – tudtuk meg Varga Balázstól.

Hajléktalanok jeggyel

A százados érdekességként megemlítette: az állomás területén csak érvényes menetjeggyel lehet tartózkodni. Ezt még a hajléktalanok is tudják, így amikor számon kérik őket, felmutatják az érvényes jegyet. Lehet, hogy az csak Abdáig szól, de érvényes. Előfordul, hogy még a kutyájuknak is vesznek jegyet. Télen humánus szempontból nem küldik ki a váróból a hajléktalanokat a vasút rendőrei.
A Kisalföld úgy tudja, tervbe vették a térfigyelő kamerák felszerelését az állomás területén, ami nagyban szolgálná a vasútállomás rendjének további javítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belváros is egy bevásárlóközpont

A belvárosi kereskedők, vállalkozók a megyei kereskedelmi és iparkamarában fórumon beszéltek arról,… Tovább olvasom