Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Radnóti ma is az egyik legnépszerűbb

A Radnóti Miklós Országos Jubileumi Felnőtt Amatőr Vers- és Prózamondó Versenyt a hét végén tartották a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

A zsűri vezetője Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke portálunk érdeklődésére a versenyt nagyon színvonalasnak minősítette.

A határon túli magyarság képviselői révén nemzetközi merítésű megmérettetésre több mint félszázan jelentkeztek a Kárpát-medence legjobb felnőtt amatőr vers- és prózamondói közül.

A kötelező mű egy Radnóti-vers volt, a második, harmadik, negyedik irodalmi alkotást mindenki szabadon választhatta. A többség a kortárs művek mellett döntött. A zsűrielnök értékelése szerint értő előadások hangzottak el, színvonalas tudásról bizonyságot téve.

Tóth Péter (Kunszentmiklós) különdíjban részesült.
Tóth Péter (Kunszentmiklós) különdíjban részesült.

– Külön öröm, hogy a versenyen megmutatkozott, Radnóti máig is népszerű – azt is mondhatnám, hogy az egyik legnépszerűbb – költőnk, és nemcsak azért, mert az idén ünnepeljük születésének századik évfordulóját – hangoztatta Kiss László. Felhívta a figyelmet: a Magyar Versmondók Egyesülete Versmondó című folyóiratának legutóbbi száma Radnóti költészetével foglalkozik, nagyszerű tanulmányokkal.

A zsűri a tatai Rigó Balázst érdemesítette az első díjra, második lett a pápai Ekanem Bálint Emota, a harmadik helyet pedig a győri Kiss Anita szerezte meg. Különdíjat Tóth Péter (Kunszentmiklós), Nagy Gábor (Ekel), Hajbert Ákos (Topolya), Salamon Klára (Budapest), Herbály Jánosné (Bugac), Lakatos Dorina (Győr), Jánosi Márton (Szentendre) és Révész Erzsébet (Szentkozmadombja) kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó-nap lesz hétfőn a parlamentben

Napirend előtti felszólalás, interpelláció, azonnali kérdés és kérdés formájában érdeklődnek hétfőn… Tovább olvasom