Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Pótpénz: 900 millió

Győr - A győri közgyűlés csütörtök délutáni, alig kétórás ülésén 897,1 millió forintos pótelőirányzatot szavazott meg az önkormányzat intézményeinek. Tóth Béla pénzügyi osztályvezető kifejtette, hogy a 2006-os szám ismeretében ilyen nagyságrendű összeg volt várható.
A pluszpénz ahhoz elég, hogy az intézmények „nulláról” kezdhessék az évet. Borkai Zsolt polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az igények jogosságát megvizsgálták, de további szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek.
A testület elfogadta, hogy a városi címer használati jogáért százezer-tízmillió forint közötti díjat kérhet az önkormányzat, minden egyéb esetben pedig legfeljebb százezer forintot. Ezek az összegek tízszeres növekedést takarnak a korábbi szabályozáshoz képest. Új elemként mostantól pénzt kérhet Győr a Győr név használatáért is, megkülönböztető elnevezés esetén legfeljebb százezer, felhasználás esetén százezer-tízmillió forintot.

A közgyűlés elfogadta a tájékoztatót az Állami Számvevőszék Győr gazdálkodásának átfogó ellenőrzéséről szóló jelentéséről. Eredics Imre (MSZP) kiemelte: az önkormányzat mintaszerű törvényességgel dolgozik. Szerinte a megállapítások azt támasztják alá, hogy az előző ciklusból nem maradtak csontvázak a szekrényekben. Borkai Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az ÁSZ által korábban jelzett hibák egy részét nem javították ki.
A képviselők megalapították a „Városrész szolgálatáért” díjat. A testület egyperces néma felállással adózott a nemrégiben elhunyt dr. Lehoczky Miklós emlékének, aki 1994 és 1998 között volt önkormányzati képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen lakható Rezidencia

Győr - Csütörtökön megnyíltak a Dunapart Rezidencia kapui az újságírók előtt. Lakásokat, kész… Tovább olvasom