Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Pólusvezetők programegyeztetése

A fejlesztési pólussá kinevezett hazai nagyvárosok nem egymással versenyeznek, ugyanazt akarják, de mind másképp. Ezt hangoztatta Győr, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár polgármestere is.
– A pólusok vezetői, szakértői eddig is rendszeresen konzultáltak egymással, a mostani is egy ilyen tanácskozás volt – kezdte a tájékoztatót Balogh József győri polgármester és hozzátette: segítő eszmecseréről van szó, hiszen a versenyképességi pólusok nem konkurenciái egymásnak. Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter azzal folytatta, hogy a póluskoncepciók a tudásközponti szerepre alapoznak, így szolgálhatják leginkább hazánk gazdasági növekedését. Ezért összekapcsolják az önkormányzatokat, a felsőoktatási intézményeket és a termelő vállalkozásokat.

Az Autopolis nevet választó Győrtől a Technopolisként működő Miskolc gyakorlati segítséget kapott programja kidolgozásakor. Erről az északkelet-magyarországi pólus polgármestere beszélt. Káli Sándor elmondta: a két város főként az ipari klasztereket érintő és a logisztikai kérdésekben tud együttműködni, egyetemeik az Európa-szerte jelentkező mérnökhiányt enyhíthetik. Pécs viszont elsősorban kulturális értékeire építi a gazdasági fejlesztés alapjait. Toller László polgármester szavaiból kiderült, hogy a pécsi egyetem hallgatói létszámának növekedése jelentős munkahelyteremtést eredményezett.

– Székesfehérvár és Győr az autóipari és az információtechnológiai fejlesztések terén tud együttműködni. Érdemes lenne a két várost összekötő úthálózatot fejleszteni, mert Székesfehérváron inkább a humánképzés erős – szögezte le Warvasovszky Tihamér, a harmadik vendégpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Startolt az új rendszer

Mint arról lapunk is beszámoltunk ettől az évtől akár négy intézményt is feltüntethetnek a jelentkezési lapon a leendő kis elsősök szülei. A beiratkozások tegnap és ma zajlanak, az új rendszernek köszönhetően áttekinthetőbben, mint korábban. Tovább olvasom