Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Plakáton mindenki egyenlő

Győr - Nő férfival, nő a nővel, férfi férfival... a sort nem folytatjuk, de van még tovább is – ahogy azt Mózsi Richárd és Alcser Norbert munkája is bizonyítja. A két győri grafikus elgondolkodtató plakátja kategóriagyőztes lett az ARC-kiállításon. GALÉRIÁVAL!
„Igenis egyenlőek vagyunk!" – áll a megcsillagozott kijelentés a plakáton. A sematikus férfi-nő figurák alatt pedig apró betűvel: „minden más csak statisztika". Ennél egyértelműbben talán nem is lehet megfogalmazni azt az üzenetet, aminek megjelenítését várták az idei ARC-plakátpályázat kiírói. A Geszti Péter nevével fémjelzett, idén kilencedszer meghirdetett pályázatra 1066 pályamű érkezett, több kategóriában, melyek közül az egyik a „Nőkszava" volt.

– Ennek fontos üzenete a nők és a férfiak valódi társadalmi esélyeinek mértékéről, minőségéről, buktatóiról szól. Dacára az egyenlő bánásmód törvényben is megfogalmazott követelményeinek, a megsokszorozódott újfajta elvárásoknak, a régi beidegződések a nők szerepével kapcsolatban még mindig igen erősek – mondta az esélyegyenlőséget hirdető felhívásról Deák Éva, az egyik kiíró, a Partners Hungary Alapítvány képviselője.

Szerinte a „Mindenki egyenlő, minden más csak statisztika" mondat fejezi ki a legtalálóbban, amit a kiállítással közvetíteni szeretne.

Alcser Norbert és Mózsi Richárd évek óta gondolkodott a pályázáson, de eddig mindig kicsúsztak a határidőből. Fotó: Krizsán Csaba
Alcser Norbert és Mózsi Richárd évek óta gondolkodott a pályázáson, de eddig mindig kicsúsztak a határidőből. Fotó: Krizsán Csaba

A „Nőkszava" témája mozgatta meg egyébként a legjobban a pályázók fantáziáját, s bár több kategóriában is neveztek, a győri X-Meditor Kft. Local Pencil Stúdiójának két fiatal szakembere is ebben vitte el a fődíjat. Ez saját bevallásuk szerint kétfelől is komoly elismerést jelent, hiszen az sem mellékes, hogy éppen győriként találták őket a legjobbnak.

Nézd meg Te is a 9. ARC pályázat győzteseit!
– Egyrészt természetesen szakmai siker az első díj, másrészt viszont megerősíti, hogy vidéki cég is érhet el komoly eredményt a fővárosközpontú szakmában. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a megrendelők fenntartásokkal közelítenek a nem budapesti vállalkozások felé, s gyakran nehéz meggyőzni őket arról, hogy ugyanazt a minőséget, kreativitást kapják tőlünk is – mondja Alcser Norbert, aki kollégáival a legkülönbözőbb pályázatokon küzd a fenti előítéletek ellen. Legutóbb a Hungexpótól kaptak bizalmat, s ők készíthetik a vállalat kiállításainak kreatív anyagait.

Olvasóink írták

 • 17. Maddox 2008. szeptember 28. 17:02
  „Szerintem nagyon is jó lett! Túl sok itt a konzervatív személy, aki képtelen elviselni, hogy a "másvilág" egyre csak gyarapszik. Ez a plakát szerintem nem arról szól, hogy legyél meleg (!), csak ha az vagy: ne szégyelld, vállad fel. Akiknek pedig nem tetszik, undorítónak találják, nyugodtan tépjék le a plakátot, ha ettől boldogabbak lesznek.. Ettől a melegek ugyanúgy melegek maradnak, és egy fővel sem fog csökkenni a létszám! ;)”
 • 16. kuznyecov 2008. szeptember 03. 13:00
  „Tisztelt Várkonyi Úr!

  Bizony, bizony minden csak tehetség kérdése! Azt szokták mondani, hogy nem az a pék aki annak tanult, hanem aki tud kenyeret sütni!”
 • 15. speter75 2008. szeptember 03. 07:03
  „Hát ha ezek a "művek" esetleg véletlenül utcára kerülnek, én leszek az első aki letépi.”
 • 14. Szilágyi Zsolt 2008. szeptember 02. 23:55
  „Ezek undorító, megbotránkoztató és szeméremsértő plakátok, de Geszti Pétertől nem is várhat mást az ember. A "fiatal szakemberek" menjenek inkább cukrászkodni vagy ruhát varrni, a rajzolást hagyják olyanra, akinek több tehetsége és ízlése van hozzá. A Kisalföld meg szégyellheti magát, hogy ilyen förmedvény bemutatásához ujjongva asszisztál.”
 • 13. Korrekt 2008. szeptember 02. 22:09
  „.....a következö szöveg olvasható:

  >Alcser Norbert és Mózsi Richárd évek óta gondolkodott a pályázáson, de eddig mindig kicsúsztak a határidőből. Fotó: Krizsán Csaba <

  Itt 2-gond van:...lölkeimnek fogalma se nincs, hogy mi a munka...a masik meg az, hogy idáig el sem szabadott volna juttniuk”
 • 12. emanci pál 2008. szeptember 02. 19:58
  „7. Kriszta80

  Én a rendőrségnél tapasztaltam az általam leírtakat. Ugyanabban a beosztásban forintra ugyanaz a pénz - ami egyébként jogos - csak anyi a bibi, hogyha valami "keményebb" intézkedést kell foganatosítani, vagy valami nehézfiúval kell foglalkozni, akkor nem az 50 kilós - egyébként nagyon csinos - kislányokaít küldik, hanem a férfiakat, ami érthető. Csak akkor megint az jön elő, hogy sokkal keményebb munka, ugyanazért a pénzért.”
 • 11. hurrikán 2008. szeptember 02. 19:56
  „Pancsika85
  Azért remélem, ez a szakács tényleg csak a grafikusi babérokra hajt, és nem fog kórházban operálni. Legközelebb nem szeretném, ha a képe így vigyorogna a műtőből.:)”
 • 10. wdf 2008. szeptember 02. 18:43
  „Kisalföldtől mit vártok?”
 • 9. kim 2008. szeptember 02. 17:52
  „mindkét a képeken szereplő plakát szemét. Az egyik már megint a buzulást reklámozza, a másik meg enyhén vulgáris. Még jó, hogy már nem címlapos a "sikertörténet".
  A Kisalföld egy másik cikkében - egy ismeretlen áldozatról szólóban - az egyik fórumozó felháborodott, hogy címlapos volt az áldozat képe (jogosan), mivel hogy kiskorúak is láthatják.
  Én ezen a két képen vagyok felháborodva. A család napilapjában egy szélesre tárt puma látható...”
 • 8. Pancsika85 2008. szeptember 02. 16:26
  „Kedves Várkonyi.
  A cikk nem csak arról szól hogy egyenlőek vagyunk-e,hanem arról is ,hogy a fővárosi cégek és az országban lévő pályázó cégek közül ebben a bizonyos kategóriában igen is helyt álltak a Győriek.
  Gratulációm Nekik ,akár szakácsok, akár nem.
  További sikert Nekik!!!!!!!”
 • 7. Kriszta80 2008. szeptember 02. 15:59
  „Kedves emanci pál. Nekem "sajnos" még eddig nem sikerült olyan munkahelyet kifognom, ahol ilyen dolgok történtek, amiket írtál. Érdekelne, hol van ilyen munkahely. Én csak azt tudom, tapasztalatból, hogy ha túlórázni kell, akkor nem a férfiak maradnak, de a fizetésük jóval több (kisebb iskolai végzettséggel). És ez vajon hogy van?”
 • 6. emanci pál 2008. szeptember 02. 13:01
  „1. Tricse!

  Ez az egyenjogúság!

  3. Kriszta80

  Ha ugyanolyan munkát végzel önállóan, teljesen azonos feltételek mellett, akkor meg is érdemled. Sajnos nekem ezzel kapcsolatban más a tapasztalatom. Ahol én dolgoztam, ott a nők kerülhettek ugyanolyan beosztásba, forintra ugyanannyi volt a fizetésü mint a férfiaknak, a vacak, nehezebb melót mégis mindig a férfiakkal végeztették el. Akkor ez hogyan van?”
 • 5. PrettyWoman 2008. szeptember 02. 11:54
  „Ez csak utópia.”
 • 4. tricse 2008. szeptember 02. 11:42
  „megnéztem a galériát

  borzadály az összes!”
 • 3. Kriszta80 2008. szeptember 02. 11:22
  „Ha egyenlőségről beszélünk, akkor szeretnék már én is nő létemre ugyanolyan fizetést kapni, mint a férfiak. Vagy ilyenre nem érvényes az egyenlőség?:)”
 • 2. várkonyi 2008. szeptember 02. 10:36
  „gratula.

  ezek szerint ma már mindenkiböl lehet grafikus.
  akár egy szakácsból is....

  tényleg egyenlöek vagyunk.

  v”
 • 1. tricse 2008. szeptember 02. 07:59
  „haha

  nőkszava

  nap mint nap tapasztalom a saját bőrömön,hogy fiatal,jó erőben levő férfiak nyugisan ácsorogva és nagy lelki nyugalommal elnézik,hogy 50 év körüli nők súlyos csavarokkal teli ládákat emelgetnek,cipelnek,hajolgatnak......

  no comment”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz téti hulladéktelep

Tét - Nem épül meg a Tétre tervezett hulladékátrakó állomás és -udvar – értesült a Kisalföld.… Tovább olvasom