Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Péntekig kaptak haladékot a Győr-Szol adósai

A Győr-Szolnak mintegy kilencezer fogyasztó tartozik: a ki nem fizetett szemétszállítási díjak összege eléri a 270 millió forintot. A szolgáltató most 4200 ügyfélnek küldött fizetési felszólítást; ők egyelőre kisebb összeggel tartoznak és péntekig fizethetnek.

"Azok kaptak a megszokottnál határozottabb hangú levelet, akiknél a be nem fizetett hulladékkezelési díj összege kevesebb mint 19 ezer forint, és a fizetési határidő már tavaly lejárt" – tájékoztatott a Kisalföld megkeresésére dr. Pálfay Szilárd hátralékkezelési és behajtási osztályvezető.

A nem fizetők adatait a behajtó cégekhez a jövő hónap elején továbbítja a társaság, így azok várhatóan július közepétől kezdhetik meg a tényleges munkát, ami jelentheti felszólító levelek kiküldését, de telefonos vagy személyes megkeresést is.

Megtudtuk: a kis összegű hátralékosok száma az elmúlt években a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatására már a jogelőd Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél is emelkedett, de nincs szó drasztikus növekedésről.

Dr. Pálfay Szilárd azt is közölte, hogy az idei, magasabb szemétszállítási díjak hatására egyelőre nem romlott a fizetési hajlandóság az előző esztendőhöz képest, nem nőtt sem a tartozók száma, sem a kintlévőségek összege, sőt, a 360 napon túli tartozások esetében csökkenés tapasztalható.

A nem fizetők adatait a behajtó cégekhez a jövő hónap elején továbbítja a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megéri kitolni a nyitva tartást a győri belvárosban

A fesztiválszezonban egy-egy nagyobb rendezvény 20–25 százalékos forgalomnövekedést is hoz a belvárosi üzleteknek egy megkérdezett tulajdonos szerint. Tovább olvasom