Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pénteken nyit az Árkád melletti új piac: nézze meg az előkészületeket videón

Több mint 130 kereskedő költözik az Árkád melletti új győri piacra. A premier július 1-én, pénteken lesz. Képgaléria.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 11-én, hosszas egyezkedés és viták után született arról döntés, hogy a Dunakapu téri piac az Árkád melletti, Rába-céghez tartozó területre költözik ideiglenesen.

Videónkon és fotóinkon jól látható, hogy az új piaci helyszín előkészítése jelenleg is gőzerővel zajlik, a konténerek pedig már megérkeztek az egykori vagongyári területre.


Videó: Cseh Róbert.


Összesen 7000 négyzetméter áll majd a kereskedők rendelkezésére, de a terület nagysága szükség esetén akár a duplájára is növelhető.

Mostanáig 57 kereskedő, 59 őstermelő és 10 büfés jelezte írásban, hogy a Dunakapu térről az Árkád mellé költözik.

Ez az eddig Dunakapu téren árusítók közel 100 százaléka. A piac bérleti díjai nem változnak, maradnak a Dunakapu téri árak.


Pénteken nyit az Árkád melletti új piac: nézze meg az előkészületeket - fotók: Cseh Róbert.

A piacot üzemeltető GYŐR-SZOL Zrt. az új helyszínen a fedett helyiségeket igénylő irodák, mellékhelyiségek számára, valamint a vágott baromfi és tejtermékek árusítására modern konténerek bérléséről kötött szerződést.

A kereskedők elhelyezése az egyes árusítóhelyeken sorsolás útján történik majd, míg az őstermelők kérése az volt, hogy a Dunakapu téren megszokott "ültetési rendet" vegyék át, s minden maradjon a régi rend szerint az Árkád melletti területen is.

A GYŐR-SZOL Zrt. ígérete szerint a piac új telephelyét újságcikkekkel, 10 ezer darab kétnyelvű (magyar és szlovák) szórólappal, illetve szintén magyar és szlovák feliratú molinókkal elhelyezésével kívánják népszerűsíteni.

Portálunk tudósít a pénteki piacnyitásról.


Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. betyárbecsület 2013. szeptember 18. 14:37
  „17.47 órakor tett bejegyzéshez helyreigazításként utólagos elnézést! Senkit nemszándékoztam megsérteni, megbántani, és sajnálom!”
 • 53. igazmondó 2011. július 01. 07:04
  „leírom mégegyszer, lassan, hogy a révfalui nagymagyaragyú is megértse: én nem "hiszem", hogy az őstermelők zöme nagybanis/metrós cuccot is árul, hanem - most tessék figyelni - T U D O M”
 • 52. révfaluiszúnyog 2011. június 30. 20:01
  „De mégis, láthatja Don, vannak itt olyan elvetemült tescoagyúak, akik azt hiszik, hogy a tojásos Gyula vagy a hegykői Alajos, vagy a krumplis Pista bácsi, netán a szigetközi Pannika a metroban vásárolja meg az áruját. Egészen elképesztő. Ez már ugyanaz a holokakis gondolatmenet, aminek a legújabb meseverziójában 19 ember állt egy négyzetméteren a gázkamrában, mert így jön ki a hatmillió. A nagybajcsi paprikatermelő pedig előző este autózik a nagybanira, hogy hajnali ötre a Dunakapura érjen.... Aki ekkora baromságokat állít, annak az se jut eszébe, hogy egy mobiltelefonban is két perc alatt ki lehet számolni, mekkora veszteséggel járna ez 400 ft-os üzemanyaggal. Főleg akkor, amikor sok áru megmarad s pakolja vissza. Elárulom, ha valaki nem tudná, a megmaradt árut eszi meg minden esetben az őstermelő, a családja és a rokonsága. És ez így van legalább ötszáz éve.”
 • 51. DON 2011. június 30. 18:18
  „Ahol lakom, onnan 3 perc séta az adyvárosi vásárcsarnok. Mégis inkább a Dunakapu térre jártam vásárolni, ha kellett valami, mert tudom, hogy ott háztáji zöldséget kapok, termelői mézet közvetlenül a termelőtől, akitől ugyanúgy tojást is kapok HÁZI tojást, nem ilyen-olyan módon kezelt multis sz@rt. A vásárcsarnok az, ahol egyre kevesebb a háztáji és egyre több a hűtőházi okádék. Ezért nem járok oda. Ha tehetem, s azok, akik eddig a Dunakapu téren voltak, árultak, átköltöznek, kimegyek hozzájuk a betontemetőbe. De nem szívesen. A Dunakapu téren azért szerettem, mert ott van a lottózó, ott van a belváros, szinte minden azonnal megtalálható. Ahova most deportálják a piacot, ott van egy Árkád, ahova nem szívesen megyek be, csak ha nagyon kell.

  Polgármesterünk ígéreteinek nem hiszek. Kétlem, hogy azon a téren helyük lesz a piacosoknak, amit "ezek" megálmodtak. Különben is: egy barokk városhoz nem illik sem ilyen lélektelen modernnek csúfolt építészeti baklövés, sem az olyan modern körülmények közé megálmodott piac sem. Ha már úgyis sokan vannak, akik azt mondták (és részben igazuk van), hogy ez a piac már nem a régi, akkor kérem, miért ne lehetne egy múltnak tisztelgő felújított bástya tövében igazi középkori hangulatú piacot rendezni? Támogassuk azokat, akik úgy akarnák a teret rendbe tenni, hogy ott végre IGAZI PIACot rendezhessünk!”
 • 50. révfaluiszúnyog 2011. június 30. 14:31
  „Én eddig se mentem az Árkádba, s eztán sem fogok. Legfeljebb köpök majd feléje egyet, amit a Dunakapuról nem tudtam megtenni.”
 • 49. igazmondó 2011. június 30. 14:27
  „"Ott maga olyan terméket nem talál, amit másutt vásárolt volna a kofa. "

  Nem fogok parttalan vitába belemenni. Én TUDOM, hogy nagyon, de nagyon sokan árulják a saját mellet a boltit is.
  Tessék velük együtt árulni és sokminden belső infóhoz is hozzá lehet jutni.”
 • 48. blazsejgyőr 2011. június 30. 14:26
  „Szúnyog!
  Pedig tény, sajnos már a többség nem ŐSTERMELŐ. Ezen kár vitázni, mint már írtam 25 éve járok a piacra, és egyre kevesebb az IGAZI ŐSTERMELŐ. Lehet, hogy a mostani többség régen őstermelő volt, de sajnos ma már nem azok. Megpróbálok egyre kevesebbet vásárolni a multiknál, de azért az elég érdekes amikor jönnek ki a megrakott kocsikkal a kismegyeri cba áruházba az "őstermelők". De nem kell messzire menni, nézzük a tojásosokkat, szerinted minden nap összesedi a faluban azt a több száz tojást amit szerda-szombat elad? Nem, megveszi mondjuka farmosoktól, és eladja, de van még néhány ipari tojóüzem.
  Ruhásokra meg nem érdemes szót fecsérelni, nomád körülmények között ruhát próbálni, a minőség made in józsefváros.....
  Azért az érdekes, a Széchenyi tér ellen is sokan reklamáltak, aztán meglehet nézni, szinte tele van gyerekekkel, sétálókkal, és kávézókba is látok embereket-családokat.
  Tudjátok, ha már minden áron összeesküvés elméletet akartok gyártani akkor közelítsétek meg az Árkád oldaláról, mert ebből Ő fog jól kijönni,aki eddig nem ment be oda, majd most bemegy.”
 • 47. gutentag 2011. június 30. 13:50
  „Csak azt sajnálom, hogy a művészettörténeti és építészeti könyvekben gyakran emlegetett győri barokk belváros lassan eltűnik. :(”
 • 46. RUDI 2011. június 30. 11:41
  „Szerintem,aki eddig is ment őstermelő, az ez után is menni fog a piacra.Bár gondolom, fájó sok év után váltani nincs a régi megszokott hely , de viszont a vevő is megfogja megkeresi.”
 • 45. révfaluiszúnyog 2011. június 30. 09:21
  „44. Menjen ki a piacra s mondja a szemébe ott az árusnak, hogy ő nem őstermelő. Majd meglátja, mit válaszol. Semmi se lehet jó, ami tescos.
  Igen, ismerem a termelők zömét, nem tudom, mi fura van ebben? Ott maga olyan terméket nem talál, amit másutt vásárolt volna a kofa. Szégyentelen kijelentés. Menjen a sarokba kukoricára térdelni. És a tescoba szemetet vásárolni vacsorára. Maga oda való. És a nevét is változtassa meg polkorrekt szóra vagy relativizált szóra.”
 • 44. igazmondó 2011. június 30. 06:24
  „.... 39. révfaluiszúnyog
  "A piacon, az elején lévő nagy zöldségest kivéve, mindenki őstermelő. Ismerem személy szerint a hegykőieket, a barátiakat, a sokorópátkaiakat, a szigetközieket, a révfaluiakat, a nyúliakat, a rábaközieket. Többüknél jártam is a birtokukon. Egyszerűen azért, mert érdekelt és a kisfiamnak meg akartam mutatni valódi falusi udvarokat, olyat, amilyet esténként a mesékben olvasunk. "

  Hagyni kéne már ezt a nyálas romantikát, mert hányingerem lesz. A legelső hozászólásokkal egyetértek és kell a piac a városba, de nem kéne már ilyen könyekkel küszködős gyomorforgató nosztalgiát csinálni. Persze... minden őstermelőnél járt mert a kisfia kiváncsi volt a "fődre". Gyász.
  És tévedni tetszik az uraságnak, mert rengeteg olyan őstermelő van (sőt, a dunakapu téren ők vannak többen), aki őstermeli a krumplit meg a hagymát, de a paradicsomot, paprikát, uborkát, karfiolt, tojást meg minden egyebet a metróból meg más nagybani piacokról hoz. Ez tény. El kell fogadni és nem a piacon vásárlástól kell hasraesni, hanem meg kell nézni, mit vesz az ember.
  Attól, hogy őstermelői a paprika, még lehet sz*r. Attól, hogy teszkós, még lehet jó. Tudatos vásárlás... az kléne a népnek. CSak ahhoz gondolkodni is kéne. Az meg nem megy, ezért van hatalmon az, aki.”
 • 43. tkrs9980 2011. június 29. 22:28
  „Úgy látszik eljött az idő, hogy anyázás nélkül is tudunk egymás ellen érverlni.
  Ezentúl csak este 10 óra után látom értelmét a kommentelésnek.
  Jó partnerral szeretek vitatkozni, de veszekedni nem szeretek.”
 • 42. tkrs9980 2011. június 29. 22:22
  „Kedves 39. révfaluiszúnyog 2011.06.29. 22:14

  Ezt a Rómaiak is így gondolták.Minden nap változik a világ.”
 • 41. tkrs9980 2011. június 29. 22:18
  „38. tkrs9980 2011.06.29. 22:08
  Előző hozzászólásomat folytatva, a múltból nagyon nehéz megélni, a jövőre kell gondolni.”
 • 40. révfaluiszúnyog 2011. június 29. 22:16
  „38! Jó lenne, ha kifejtené, mit ért modern alatt? Annál inkább, mert a modern koron túl van a világ.”
 • 39. révfaluiszúnyog 2011. június 29. 22:14
  „37!
  Attól tartok, kend téved. A piacon, az elején lévő nagy zöldségest kivéve, mindenki őstermelő. Ismerem személy szerint a hegykőieket, a barátiakat, a sokorópátkaiakat, a szigetközieket, a révfaluiakat, a nyúliakat, a rábaközieket. Többüknél jártam is a birtokukon. Egyszerűen azért, mert érdekelt és a kisfiamnak meg akartam mutatni valódi falusi udvarokat, olyat, amilyet esténként a mesékben olvasunk. Van közöttük olyan is, aki valamikor réges régen általános iskolai osztálytársam volt s ugyanúgy csinálja, mint anno a nagyapja, aki mindig hozott az iskolába primőrt, szezonális gyümölcsöt diákoknak, tanároknak egyaránt. Szó sincsen bevásárló kofákról, ők mind őstermelők. Ha nem így volna, nem vásárolnék a piacon. Az persze igaz, hogy a gyerekkorom piacához képest ez szegényes. Akkor sokkal többen árultak és tele volt a piac aprójószággal, kismalaccal is.”
 • 38. tkrs9980 2011. június 29. 22:08
  „Kedves 36. igazszó .
  Nekem senki nem fizet azért amit írtam, bár nem ártana nekem sem egy kis mellékes jövedelem.
  Fiatal vagyok, remélem sokáig élek még.Szeretném, ha szép lenne a város, és modern.Ezért azt mondom, költözzön a piac oda, ahová költöznie kell, nekem mindegy, úgy is megtalálom, ha oda akarok menni.
  És feltenném azt a kérdést is, hogy ki a fene engedte meg, hogy a dinoszauruszok lábnyoma fölé várat, piacot , kazamatát építsen valaki?Ugye te sem kőtáblára vésed az üzeneteidet.Vagy esetleg barlang rajzzal tudatod velünk életed pillanatait.Néha kell a változás.”
 • 37. blazsejgyőr 2011. június 29. 21:53
  „Több mint 25 éve járok a piacra, és meg kell, hogy mondjam, ez már régóta nem az a PIAC mint anno volt. A zöldség-gyümölcs kofák tán 1/3-a ŐSTERMELŐ a többi kimegy a tuskóba,metróba,lidlibe,aldiba esetleg a nagybani piacra és onnan hozza a portékákat. Elég ha csak a sok mosott zöldséget, csoda retkek, vagy a több 100 tojás amit látok kereskedőknél. A ruhásokról nem is beszélve, egytől-egyig made in józsefváros, és persze abba már ne is menjünk bele, hogy ők(ruhások) számlát sem adnak, de ez már másik eset.
  Mielőtt megkapom, hogy multi fan vagyok, elárulom, hogy minden héten kimegyek a piacra és bevásárolok ott, de csak az ŐSTERMELŐKNÉL, a többi lenyúló kofának egy forintot sem hagyok, mert azzal a multit és őt is gazdagítom!
  Amúgy 5 éve költöztem el a Belvárosból, és egy picit fáj a szívem, mert sokkal szebb lett, előtte senkit nem érdekelt, hogy milyen romos-rondák az utak, terek, érdekes most aggódó szemek figyelik a környezetet, eddig hol voltak, hol voltatok????”
 • 36. igazszó 2011. június 29. 21:45
  „Az igazság fáj, mi? 34., 35.
  Ellenlábas, fizetett irkásznak itt felesleges bicajoznia. Véleményét pedig az igazságról mindenki leírhatja, főleg, ha tudja is bizonyítani!
  33. révfaluiszúnyog 2011.06.29. 20:23 teljesen igaza van! Somogyi milliomos, bocsi milliárdos!!!! Szegénységről, megélhetési gondról f...ingje sincs! Hol érzi át a győri polgárok helyzetét, mikor leri róla az emberi jelleme. amit szerkezeti funkcióiban, karakterében hordoz! Mint nyőgyogyász orvosra még a macskám kasztrálást sem bíznám, nem a város problémáját, és jó, hogy soha nem kell hozzá mennem!
  Sajnos én is csak a jellemes, igaz embereket tisztelem, és segítem. Akiknek dolguk lenne, azok csak rabolni tudnak, és számukra az a legtermészetesebbb, itt a baj!”
 • 35. tkrs9980 2011. június 29. 21:22
  „Nektek mindennel bajotok van, de leginkább sok a szabadidőtök,ezért irkáltok össze vissza.A piac ott van ahol éppen van, aki ott akar vásárolni odamegy.Gondolom hasonló problémát jelentene a balra kanyarodó kifli(befli) és a tetejére állított zsemle is( zsemfel) .”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térképes trükkösök és óvatlan autósok

Térképpel a kezükben kérnek útbaigazítást azok a trükkös csalók, akiket mialatt a készséges autós útbaigazít, társuk kilopja a kocsiból az értékeket. Tovább olvasom