Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Öveges József Fizikaverseny országos döntő a győri Kazinczy-gimnáziumban

A háromfordulós verseny az egész ország területét lefedi, a megyék és a főváros legjobban felkészült tanulói vesznek részt az országos döntőn (valamint 11 fő határon túli diák, akik a fizikát magyarul tanulják).


Időpont: 2012. május 18-20.

A verseny fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és a Magyar Innovációs Szövetség.

Rendező: Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai Oktatási Szakcsoportja

Társrendezők:
Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr

Huszonkettedik alkalommal rendezzük meg az Öveges Józsefről elnevezett fizikaverseny országos döntőjét a 14 éves korosztály számára.

Fontos feladatnak tekintjük a természettudományok iránt érdeklődő, fizikából tehetséges tanulók tehetségük korai felismertetését és kibontakoztatásának segítését.

Ezeknek a versenyeknek az első lépcsője az Öveges József Fizikaverseny, amely a legtehetségesebb tanulóknak ad lehetőséget, hogy egymással összemérjék tudásukat.

A háromfordulós verseny az egész ország területét lefedi, a megyék és a főváros legjobban felkészült tanulói vesznek részt az országos döntőn (valamint 11 fő határon túli diák, akik a fizikát magyarul tanulják).

A 3 napos vetélkedő elméleti és gyakorlati részből áll. A verseny döntőjének feladatai lefedik az érvényben lévő teljes általános iskolai tananyagot.

A versenyen egyszerű gondolkodtató, illetve összetettebb számításos feladatokat, valamint kísérleti, kísérletelemző és fizikatörténeti feladatokat kell a tanulóknak megoldaniuk.

A pihenés óráiban a résztvevők megismerkednek Győr város nevezetességeivel, felkeresik Öveges József professzor győri diákkorának helyszíneit, emlékeit.

A verseny színhelye: Győr, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Eötvös tér 1.

Az ünnepélyes megnyitó a Városháza dísztermében 2012. május 18-án (pénteken) 14 órakor, az ünnepélyes eredményhirdetés a Városháza dísztermében 2012. május 20-án (vasárnap) 8.15 órakor lesz.

Az országos döntőn szereplő valamennyi tanuló emléklapot, a díjazott tanulók az oktatási államtitkár által aláírt elismerő oklevelet, az abszolút első helyezett versenyző és felkészítő tanára Öveges József Érmet vehet át.

Az országos döntőn valamennyi meghívott tanuló étkezési- és szállásköltségét, a szervezés és lebonyolítás költségeit a Versenybizottság fedezi az Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól és a szponzoroktól kapott támogatásokból.

Gy-M-S megyéből az alábbi versenyzők jutottak a döntőbe:
Szalai Márk, Kasza Györgyné tanítványa, Győr, Nádorvárosi Főigazgatóság Gárdonyi Géza Általános Iskola, Prajczer Péter, Lang Ágota tanítványa, Széchenyi István Gimnázium, Sopron, Ludvig Ábel és Ferenczy Gergő Sulyokné Jancsó Judit és Nikházy Lászlóné tanítványa, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr, Sinkó Luca és Hőbör Viktor Takács Éva és Nikházy Lászlóné tanítványa, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fénytől a fényképig - A győri fotószakkör résztvevőinek zárókiállítása

A Városi Művészeti Múzeum márciusban 8 alkalomból álló fotószakkört indított 12-18 éves fiatalok… Tovább olvasom