Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ötödik Európai Ifjúsági Hét - május 15-21.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezik az Európai Ifjúsági Hetet.

A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre. A brüsszeli központi rendezvények mellett a tagállamokban is számtalan izgalmas és tartalmas program valósul meg.

FH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat

Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda
9022 Győr, Árpád út 44.
Tel.: 06 96 518 685
E-mail: ndriszi@mobilitas.hu
www.mobilitas.hu/ndriszi
Keresd az Önkéntest

Magyarországon körülbelül 65 olyan civil szervezet dolgozik valamilyen társadalmi cél megvalósításán, akik munkájukba külföldi önkénteseket is bevonnak az Európai Önkéntes Szolgálat segítségével.

A Fiatalok Lendületben Program keretében az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)lehetőséget ad európai és Európán kívüli országokból érkező fiatalok számára, hogy tapasztalatokat szerezzenek egy másik országban. Hazánkban jelenleg is csaknem 100 külföldi fiatal tartózkodik az EVS program segítségével, akik valamelyik civil szervezetnél végeznek önkéntes munkát.

A játékban részt vevő fiatalok feladata az, hogy megtalálják a hozzájuk legközelebb élő EVS önkéntest, és megkérdezzétek őt arról, hogy: ki ő, honnan jött, ki a fogadószervezete, milyen területen tevékenykedik ez a szervezet és az önkéntesnek mi a feladata Magyarországon. A kutatómunkában segítséget nyújthatnak a Mobilitás Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodái, az Eurodesk hálózat partnerszervezetei és az Európai Önkéntes Szolgálat küldő- és fogadószervezeteinek adatbázisa. Az önkéntesekről készített videók és cikkek beküldői között ajándékcsomagokat és fesztiváljegyeket sorsolnak ki.

Regionális Ifjúsági Nap

A Regionális Ifjúsági Nap 2011. május 17-én, kedden, Győrben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat épületében egész nap várja az érdeklődőket. A Regionális Ifjúsági Napon a strukturált párbeszédről, illetve fiataloknak szóló európai lehetőségekről tájékozódhatnak a látogatók. Bemutatókkal, fórumokkal, beszélgetésekkel, játékokkal, kulturális- és szórakoztató programokkal várják az érdeklődő fiatalokat és a korosztállyal foglalkozó szakembereket.

Lehetőségek határokon innen és túl

Az Európai Ifjúsági Hét keretein belül információs napokat tartanak a régió területén az egyetemi városokban. Győr, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg egyetemein, tanórán kívüli tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára olyan témákban, mint a strukturált párbeszéd, az önkéntesség, emellett tájékozódhatnak a fiataloknak szóló hazai és európai lehetőségekről.

1167 km a Nyugat-Dunántúlon két keréken

Hogyan lehet eljutni egyetlen nap alatt Sopronból Brüsszelbe kerékpáron? Csakis úgy, ha részt vesz az ember az Európai Ifjúsági Hét különleges programján. Sopron és Brüsszel 1167 kilométeres távolságát egymás között felosztva, tíz különböző helyszínről, száz csapat indul egyszerre útnak, hogy összesítve megtegyék ezt a hatalmas távot. Egy pálya körülbelül 12 kilométer hosszú, a kerekezők út közben hát állomáson ismerkedhetnek az Európai Ifjúsági Hét céljaival, prioritásaival és azzal kapcsolatos feladatokat oldanak meg. Az akadályversenyek fő eseménye a különböző állomásokon megszervezett párbeszéd a helyi döntéshozók és a fiatalok között. A szervezők várják az induló csapatok jelentkezését, melyről bővebb információkat az ndriszi@mobilitas.hu e-mail címen, illetve a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Szolgáltató Iroda Facebook-os közösségi oldalán kaphatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr-Gönyű: Életre kelhet a szellemvasút

Információink szerint a MÁV megkapta a Győr és a gönyűi kikötő közötti, néhány éve javarészt uniós… Tovább olvasom