Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Országos topon az apáczais andragógusok

Négy éve indult a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai- karán andragógiai képzés. Úgy tűnik, kiváló eredménnyel, hisz a hallgatói elégedettségmérés alapján a győri kar összehasonlításban országosan is első.

Az ország 16 felsőoktatási intézményét érintő felmérés a HVG-ben jelent meg, s a kiváló eredmény még dr. Gál Zoltán tanszékvezetőt és munkatársait is meglepte.

– Mindez a hallgatók nyelvi kompetenciájának, azaz használható nyelvtudásuknak és rátermettségüknek is köszönhető – vélekedett a tanszékvezető, aki az új szakkal kapcsolatos nehézségeket sem titkolta, ám ehhez az oktatók rugalmasan alkalmazkodtak.

Az andragógus, azaz a felnőttképzéssel foglalkozó szakember munkája, hozzáértése dr. Gál Zoltán szerint meghatározó lehet egy-egy munkahelyen. Az élet rákényszeríti az embert a váltásra, ugyanakkor tudomásul kell venni a tényt is: folyamatosan, azaz élethosszig tanulunk, ehhez pedig az élet írta szükségállapotokhoz való alkalmazkodást, akár a pályaváltást is tanulnunk kell.

– A társadalmi folyamatok nehézségeit tompíthatják, segíthetik az andragógusok, akik – elemző munkájuknak köszönhetően – terveznek, szerveznek, s az életnek talán nincs is olyan területe, ahol ne lehetne tudásukat hasznosítani – folytatta dr. Gál Zoltán. – Hallgatóink többsége a mesterképzés során bővíti tudását, négyen külföldi ösztöndíjas programban vesznek részt, de van, aki már dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Makra Ottó

A táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon igazgatója 62 éves volt. Tovább olvasom