Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Örökbefogadó Mosonmagyaróvárról

Mindszentpuszta - Magyarországon példátlan összefogással épült fel a mindszentpusztai autistaotthon. Létrejöttét lapunk olvasói is segítették. Most további támogatókra van szükség, a fenntartás is pénzbe kerül. Szerencsére mindig akad jó példa. Mosonmagyaróvár polgármestere segített.
Szabó Miklós pénteken jelképesen örökbe fogadta a mindszentpusztai autistaotthon egyik gondozottját. Polgármesteri alapjából félmillió forinttal segíti az intézményt.

Másodszor volt módja Szabó Miklósnak, Mosonmagyaróvár polgármesterének, hogy segítsen a mindszentpusztai autista-lakóotthonnak.

Még a megyei önkormányzat alelnökeként támogatta a nemes ügyet az építés alatt. Nemrég tudomására jutott, az otthon várja azokat, akik lakóinak jelképes örökbefogadásával nyújtanának segítséget. Jelentkezett. Oka volt rá, hiszen Mosonmagyaróváron is működik egy gyerekeknek segítő autistacsoport. Onnan az idősebbek méltó elhelyezést nyerhetnek akár a mindszentpusztai modern intézményben is. A mindszentpusztai otthon gondozottjai között ugyan nincs mosonmagyaróvári, van viszont egy hegyeshalmi, akinek édesanyja a mosonmagyaróvári kórház orvosa, ez is indokolta, hogy az örökbefogadók sorába jelentkezzen a polgármester. Neki három-, alpolgármesterének évi kétmillió forintos kerete van a nem tervezhető, az előbbihez hasonló célok támogatására. Kicsi összeg ez, aminek száz és egy helye lehetne. Most ezek között lesz a mindszentpusztai intézmény is.
Szabó Miklós felajánlásának segítségével a nyolc lakóról és a várható újakról is gondoskodhatnak majd az otthonban. Fotó: Krizsán Csaba

– Nagy dolog volt, hogy sokak megértésével és támogatásával sikerült felépíteni az otthont. Most és a jövőben hasonló megértést és áldozatot igényel majd a működéséhez szükséges pénz előteremtése. Mindszentpusztán örömmel fogadtuk Szabó Miklós felajánlását, amelynek segítségével otthonunk nyolc lakójáról és a várható újakról is gondoskodhatunk majd – mondta a Kisalföldnek dr. Zakár Andrásné, az otthon igazgatója.

Minden adományt szívesen fogadnak

A „Mit Tehetnék Érted?" Autista Otthon Alapítvány köszönettel fogad minden adományt az 10200249-33074865-00000000-ás bankszámlaszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges autópálya-razzia

Győr-Moson-Sopron - Új ellenőrzési módszert próbáltak ki a megyei rendőrök tegnap délelőtt az M1-es… Tovább olvasom